مجید درگی در گفتو گو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از عوامل تشدید کننده بیماریها در حیات وحش تغییرات آب و هوایی است، اظهار کرد: سیل شدیدی که امسال در طالقان رخ داد و بی سابقه بود قطعا در افزایش تلفات این بیماری موثر بود.
وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از تلفات ما بزغالههای کوچک هستند که میتواند به علت جدایی آنها از مادرانشان در اثر سیل بوده باشد بنابراین یکی از دلایل تشدید تلفات، سیل است.
وی مورد دیگری که باعث تشدید بیماری در حیات وحش طالقان شده را گلآلود بودن آب منطقه عنوان کرد و گفت: اکنون یک ماه از سیل طالقان میگذرد اما هنوز آبشخورها، درهها و آبراههای منطقه گلآلود است و طبیعتا مصرف حیوانات حیات وحش از این آب باعث شده تلفات بیشتر از حد انتظار باشد.
وی در پاسخ به تعداد تلفات گفت: اکنون نمیتوان قضاوتی درمورد تعداد داشت زیرا تعدادی از لاشههای یافت شده متلاشی شده هستند که میتوانند مربوط به بقایای دورههای قبل بیماری باشند که از زیر برف بیرون آمدهاند بنابراین بعد از بررسیهای بیشتر تعداد تلفات اعلام میشود.
درگی در پایان اضافه کرد: خبر خوب اینکه در چند روز اخیر تلفات جدیدی پیدا نکردهایم و به نظر میرسد بیماری کنترل شده است؛ اما پایش منطقه تا اطمینان خاطر کامل و نهایی ادامه دارد.