غلظت خون یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد را درگیر کرده و از آن شاکی هستند. چرا که سلامت فرد را دچار مشکل میکند و درمان خاصی هم ندارد. وقتی گلبولهای قرمز در خون فردی افزایش پیدا میکند، جریان خون در رگها کند شده و اکسیژن لازم به بدن فرد نمیرسد و این بیماری اتفاق میافتد.
در صورتی که دچار غلظت خون هستید و در تهران سکونت دارید می توانید به دکتر داخلی تهران برای درمان مراجعه کنید.
لیست بهترین دکترهای داخلی تهران
-
دکتر مرتضی آقاجان پورپاشا
-
دکتر سید محمود اسحق حسینی
-
دکتر حسین دلشاد
-
دکتر فرهاد مرادی
-
دکتر یاسر مرآتی
این موضوع باعث سکته افراد نیز میشود. وقتی هموگلوبین در مردان از 18 بالاتر و در خانمها هم از 16 بالاتر برود، یعنی فرد دچار مشکل در خون است. این بیماری در همه افراد به یک دلیل ایجاد نمیشود و به دو دسته تقسیم میشود.
خون غلیظ در بدن
همانطور که اشاره شد، این بیماری به دودسته تقسیم میشود که با توضیح مختصر بیان میکنیم.
نوع اولیه
در این نوع وقتی مغز استخوان فردی بیمار میشود، خون دچار این غلظت میشود. چرا که مغز استخوان به خاطر عملکرد نادرست باعث افزایش گلبولهای قرمز در خون فرد شده و همزمان پلاکت و گلبولسفید هم بالا میرود و باعث بزرگ شدن طحال و کبد فرد میشود.
نوع ثانویه
افرادی که دچار بیماری های قلبی سیانوتیک و بیماری ریه هستند، گردش خون آن ها دچار مشکل می شود یعنی دچار مشکل خون ثانویه شدند.
دلایل غلظت خون
دلایل زیادی برای دچار شدن به این بیماری وجود دارد و میتوان گفت خیلی از افراد در حال حاضر این بیماری را داشته ولی از وجود آن خبر ندارند. تعدادی از این دلایل عبارتاند از:
-
افراد با سطح استرس بالا
-
شادی و ناراحتی شدید
-
فعالیت و کار زیاد
-
بیماری کلیوی، کبدی و یا تومور در این ناحیهها
-
خانم هایی با فیبروم رحمی که به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم، چرب و استفاده از روغنهای نباتی، مایع، جامد و نخوردن غذاهای خونساز ایجاد میشود.
-
افراد با بیماری های مختلف در زمینه ارثی و مادرزادی
-
کودکان دارای تومور مخچه
-
افراد دچار اسهال شدید و تعریق زیاد
افرادی هم هستند که حجم پلاسمای خون آنها نسبت به گلبول قرمز کمتر شده و علت آن مصرف سیگار است که باعث نرسیدن اکسیژن کافی به بدن میشود.
علائم غلظت خون
افرادی که دچار این بیماری مزمن هستند، علائمی در چهره و بدن خود دارد که وجود این بیماری را مشخص میکند. مانند:
-
صورت این افراد کمی قرمز و برافروخته است.
-
دچار اختلالات هوشیاری هستند و احساس خواب آلودگی دارند.
-
در بینایی خود دچار مشکل شده و اختلال تنفسی دارند و رنگ لب آنها تیره بوده که مخصوصا در فعالیت ورزشی، انگشتان دست، لب و زبان آنها کبود میشود. این یعنی خون غلیظ در بدن افزایش پیدا کرده است.
-
اندام های فرد بیمار مخصوصا دست و پاها دچار گرفتگی شده و سردردهای غیرطبیعی دارند.
-
بعضی از افراد خونریزی بینی داشته و دید آنها تار میشود.
-
این افراد دچار خارشهای پوستی به ویژه بعد از حمام میشوند.
برای مشاهده لیست بهترین دکترهای داخلی تهران می توانید به صفحه زیر مراجعه کنید:
درمان دارویی این بیماری
برای اینکه این مشکل خونی را حل کرد، روشهای درمان غلظت خون زیادی وجود دارد و هر فردی به هر روش که میتواند، از پیشرفت این بیماری جلوگیری میکند. روش دارویی، گیاهی و طبیعی برای درمان این بیماری وجود دارد.
اینترفرون
داروی این مشکل خون است که باعث می شود خیلی سریع روی سیستم ایمنی بدن عمل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری میکند.
آسپرین
این دارو از لخته شدن خون جلوگیری می کند و باعث رقیق شدن آن می شود که امروزه درمان غلظت خون توسط این دارو بیشتر است.
پرتودرمانی
این روش هم خون را رقیق کرده و از افزایش گلبولهای قرمز خون در مغز استخوان جلوگیری میکند و امروزه از این درمان غلظت خون زیاد استفاده نمیشود. چرا که احتمال بروز سرطان خون را زیاد میکند. انجام دادن فصد خون یعنی گرفتن خون از بیمار توسط پزشک هم روش مناسبی برای درمان است.
درمانهای طبیعی غلظت خون
بیشتر افراد باید روزی هشت لیوان آب و مایعات را بخورند و از مصرف دخانیات و فعالیت ورزشی در هوای آلوده بپرهیزند. فرد مبتلا به این بیماری باید از آب آلبالو و لیموترش تازه استفاده کند و ناشتا آلو بخورد تا خون را تصفیه کند.
استفاده از آویشن یکی از روشهای درمان غلظت خون است وگیاه ناخنک هم از لختهشدن خون جلوگیری میکند. فردی که این بیماری را دارد، باید موادی چون توت سیاه، تمشک، تمبرهندی، موز، زنجبیل، زیره، جعفری، خرما، خرفه، هندوانه، سیاه دانه، زرشک، زغال اخته و چغندر که خون را تصفیه میکنند، بیشتر استفاده کند.
درمان خانگی یا گیاهی مشکل خون
غلظت خون یک بیماری مزمن است که درمانی ندارد و با استفاده از مواد طبیعی و گیاهی میتوان جلوی پیشروی و احتمال بروز خطر را گرفت. چرا که استفاده از این مواد خون را رقیقتر کرده و احتمال لخته شدن را کم می کند و عوارض سکته را کمتر میکند.
-
آبانار طبیعی - ترش و شیرین آن فرقی نمیکند و باعث کنترل و درمان غلظت خون میشود.
-
دمنوش آویشن و عناب - بهترین دارو برای کاهش شدت این بیماری محسوب میشود و کاربردهای درمانی زیادی هم دارد.
-
آب لیموی ترش
-
چای کوهی، ریشه شیرین بیان، چای سبز و چای ترش
-
زنجبیل
-
فلفل قرمز - یک مکمل برای رقیق شدن خون و گردش بهتر خون در بدن محسوب میشود.
-
سیر - ضد انعقاد خون است، باعث رقیق شدن خون شده و از لخته شدن آن جلوگیری میکند.
روش های جلوگیری از غلظت خون
یک فرد مبتلا میتواند با روشهای طبیعی از ایجاد این بیماری و پیشرفت آن جلوگیری کند. تعدادی از این روشها عبارتاند از:
-
ورزش کردن روزانه - اگر هر فردی در طول روز فعال باشد و ورزش کند، عملکرد خون بهتر شده، گردش آن منظم و از لخته شدن آن جلوگیری میشود.
-
نوشیدن مقدار مناسب آب - خوردن مایعات اضافی از لخته شدن خون جلوگیری میکند و خون رقیق میماند.
-
داشتن رژیم غذایی مناسب - هر فردی باید وزن مناسب خود را حفظ کند و مقدار مناسبی از ویتامینها، پروتئینها و کالری به بدن برساند که بدن در عملکرد خود دچار مشکل نشود و در رژیم غذایی خود از میوهها، سبزیجات و غذاهای کم چرب استفاده کند.
دکتر متخصص داخلی خوب در تهران
دکتر داخلی در تهران به ارائه خدماتی میپردازد که مرتبط با بیماریهای داخلی و اندامهای داخلی بدن هستند. دکتر فوق تخصص داخلی در حیطهی اندامها و سیستمهای داخلی بدن تخصص دارد. هر زمانی که مشکلی داشتید که نمیدانستید به کدام دکتر مرتبط میشود، احتمالا دکتر داخلی به شما کمک میکند! برای دریافت نوبت دکتر داخلی تهران میتوانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید.
بیماری های مرتبط با تخصص داخلی کدامند؟
بیماریهایی که مرتبط با دکتر داخلی هستند انواع مختلفی دارند و بسیار زیادند. از آنجایی که دکتر داخلی تمامی سیستمهای داخلی بدن را بررسی میکند و تعداد این اندامها زیاد هستند، بیماریهای زیادی را هم مدیریت و درمان میکند.
بیشتر افرادی که مشکلاتی دارند که باید به متخصص داخلی مراجعه کنند، معمولا سردرگم میشوند و نمیدانند که باید از دکتر داخلی نوبت بگیرند. بنابراین بهتر است که بیماریهایی که دکتر داخلی درمان میکند را بشناسید.
دکتر متخصص داخلی در تهران چه بیماری هایی را درمان میکند؟
دکتر داخلی خوب در تهران و در شهرهای دیگر بیماریهای زیر را درمان میکند؛
-
دیابت؛ یکی از بیماریهایی که متخصص داخلی آن را درمان میکند، دیابت است. این بیماری اختلال متابولیک است و درمان قطعی ندارد اما میتوان با روشهای مختلف برای کنترل آن اقدامات درمانی را انجام داد. یکی از مهمترین کارهایی که دکتر داخلی انجام میدهد کنترل قند خون بیمار و جلوگیری از ایجاد مخاطرات برای بیمار دیابتی است.
-
فشار خون بالا؛ جالب است بدانید که برای کنترل فشار خون بالا میتوانید به دکتر متخصص داخلی هم مراجعه کنید. در کنار اینکه برای درمان و کنترل این بیماری میتوانید به دکتر قلب هم مراجعه کنید.
-
مشکلات گوارشی؛ یکی از اصلیترین سیستمهای داخلی بدن شما گوارش است. در صورتیکه معده، روده، مری و یا غدد درون ریز و برون ریزی که در هضم و جذب به بدن شما کمک میکنند دچار مشکل شوند، دکتر داخلی میتواند آن را درمان کند و یا در برنامهریزی درمان به شما کمک کند.
-
اختلال تیروئید؛ از اصلیترین غدد درون ریز بدن تیروئید است که در تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد. زمانیکه تیروئید پرکار یا کمکار باشد، بدن شما با مشکلاتی مواجه میشود که نشانههای کلی از خود بروز میدهند.
-
تنظیم چربی بدن؛ کلسترول یکی از چربیهای خون است که زمانی که بالا میرود، مشکلات زیادی برای شما ایجاد میشود.
-
هموروئید؛ احتمالا نام بواسیر را شنیدهاید. هنگامی که مخاط روده از مقعد بیرون میزند مشکلاتی مانند خارش و سوزش برای بیمار ایجاد میکند. این حالت میتواند بسیار آزاردهنده باشد و برای درمان آن میتوان به متخصص داخلی مراجعه کرد.
-
هپاتیت و مشکلات کبدی؛ یکی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است برای بیمار ایجاد شود، اختلالات عملکرد کبد و بیماریهایی مانند التهاب کبد است. در درمان این بیماریها و تشخیص آنها میتوان به دکتر فوق تخصص داخلی مراجعه کرد.
-
مشکلات و بیماریهای ریوی؛ آسم، بیماریهای ریوی و سرطانهای ریوی از مشکلاتی هستند که متخصص داخلی میتواند برای درمان آنها به شما کمک کند.
دکتر متخصص و فوق تخصص داخلی چه خدماتی ارائه می کند؟
متخصص داخلی با معاینه ارگانهای داخلی شما را بررسی میکند و در صورت لزوم آزمایشها و بررسیهای تکمیلی را درخواست میکند. بررسیهای بیشتر به تشخیص مشکل کمک میکند. بعد از تشخیص دکتر داخلی با انجام درمانهای غیر جراحی و فرایندهای درمانی مختلف به درمان میپردازد. برخی از اقداماتی که متخصص داخلی ارائه میکند شامل موارد زیر هستند؛
-
معاینات دقیق اندامهای داخلی بدن
-
غربالگریها و بررسیهای پیشگیرانه در بیماریهای مختلف
-
درمان مشکلات و اختلالات داخلی که ساده و پیچیده هستند.
-
مدیریت بیماریهای مزمن
-
مراقبتهای قبل و بعد از جراحیها
-
ارجاع به جراح و یا متخصصین دیگر
کلام آخر
بیماران باید از غذاهایی که آهن کمتری دارند، استفاده کنند. بعضی از خوراکیهای مصرفی نیز باعث غلیظ شدن خون میشود. مانند بیشتر پروتئینهای گوشتی که هر چقدر گوشت تیرهتر باشد و سن آن بالاتر، باعث غلظت خون بیشتر میشود. بهتر است همه افراد در تغذیه خود دقت کرده و در مصرف گوشت زیاده روی نکنند. البته بهتر است فقط گیاهخواری هم نکنند که دچار رقیقشدن بیش از اندازه خون هم نشوند.