به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه با سازمان ملی بهره وری ایران در پاسخ به این سوال که چطور میتوان از جریان صلح و سازش برای کمرنگ کردن یا حل و فصل جریان اغتشاشات اخیر استفاده کنیم، گفت: این اغتشاشات موضوعی متفاوت است و برخی به دلیل توطئههایی که برای آنها چیده شده بود و تحریکاتی که از بیرون میشود این اعمال را انجام میدهند. متاسفانه این افراد گوشی شنوا و زبانی برای گفتوگو ندارند.
وی با بیان اینکه دو طرف این مسئله آسیب دارد، اضافه کرد: به لحاظ گفتوگو و شنیداری این افراد خود را کر و علاوه بر این زبانشان را به پرخاش بازکردهاند؛ بنابراین با این افراد و با سردمداران و سرکردههایشان جای گفتوگو نیست.
صادقی افزود: با فرزندان خود و این مرز و بوم از جمله دانشجویان و دانش آموزان باید حتما در گفتوگوی جدی، در تمامی موضوعات مورد نظر را باز و پیگیری کنیم تا اگر حرفی، گفتوگویی، مطالباتی و یا ایدههایی دارند بتوانند در فضایی آرام و اخلاقی مطرح کنند. این فضای گفتوگو حتما نیاز به توسعه دارد و مقام معظم رهبری سالهاست بر کرسیهای آزاد اندیشی تأکید دارند و به اصرار پیگیری می کنند که این موضوع را ترویج کنید.
صادقی با بیان اینکه در حوزههای علمیه و دانشگاهها برگزاری کرسیهای آزاداندیشی راه افتاده است، ابراز امیدواری کرد: تا از این موضوع استقبال بیشتری شود و این ساز و کار وجود دارد و در حال حاضر باید از آن استفاده کنیم.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه ادامه داد: از همه اطراف موضوع یعنی کسانی با هر نوع نگرشی که دارند چه آنهایی که خیلی انقلابی و یا خیلی حزباللهی هستند و چه آنهایی که کمتر حزب اللهی هستند اما بالاخره به سرنوشت انسانی خودشان و ایرانشان علاقهمند هستند دعوت میکنم که برای استفاده از فضاهای کرسیهای آزاداندیشی پیشگام شوند. ما هم نقش حمایتگر را داریم و از آن ها حمایت میکنیم. اما بحث صلح و سازش معمولا جایی پیش میآید که اختلافات سخت و میان چند تن از مردم باشد، در بحثهای سیاسی کمتر نیاز به این بحثها هست و باید گفتوگوی عقلانی حاکم باشد.
صادقی، بیان کرد: شوراهای حل اختلاف معمولا برای ایجاد صلح و سازش در اختلافاتی که پیش میآید و ممکن است به پرونده قضایی منجر شود، ورود می کنند. البته یک نقطه مشترک وجود دارد و آن بحث و گفتوگو است زیرا یکی از روشهای حل مسئله در سطح دنیا که خیلی جدی نیز گرفته شده روش گفتوگو است و ما هم در حل اختلافات بین اشخاص این روش را پیشنهاد، توصیه و حمایت میکنیم.
وی تاکید کرد: در مسائل اجتماعی هم این امر بسیار جدیتر است و آنجا بر روی این گفتوگو باید بسیار بیشتر کار شود و به نظر من رسانهها در ایجاد فضای گفتوگو میتوانند نقش بسیار مهمی داشته باشند. باید کرسیهای آزاد اندیشی رسانهای ایجاد شود یعنی هر رسانهای که توانایی خوبی دارد سخنگاههایی (تریبون) برای آزاد اندیشی مانند تریبون آزاد دانشجویی ایجاد کنند و آن را دائمی کنیم. بر حسب میزان حساسیتی که در موضوعات وجود دارد پیشنهاد میشود سریع در این سخنگاهها مطرح شوند تا افراد حرفشان را منطقی بزنند و این میتواند کار بسیار موفقی باشد که از طریق فضای رسانهها و پیامرسانها انجام شود.