سیلی بزرگ اعراب و مسلمانان به اسرائیل در جام جهانی

علی عباسی، گروه جهان الف،   4010902073 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر فرصت مناسبی برای اعلام انزجار ملت‌های عربی و مسلمان از رژیم صهیونیستی و افشای جنایت‌های این رژیم علیه فلسطینیان در برابر همه مردم جهان بود.

به گزارش الف، از سپتامبر سال 1978 که رژیم وقت مصر به عنوان اولین کشور عربی، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت تا سپتامبر 2020 که دولت های عربی حوزه خلیج فارس یعنی امارات و بحرین و دو کشور آفریقایی به قطار عادی‌سازی روابط با اشغالگران پیوستند، صاحب‌نظران و محافل و حتی مقامات اسرائیلی همواره تاکید داشتند که بدون جلب نظر و افکار عمومی ملت‌های عربی و مسلمان نمی‌توان مشروعیتی برای اسرائیل به دست آورد.

بر همین اساس عمده تلاش صهیونیست‌ها در  روند عادی‌سازی با کشورهای عربی، تلاش برای جلب افکار عمومی ملت‌های آنها بوده است. اما با وجود اینکه چندین دهه از پیمان صلح مصر و رژیم صهیونیستی می‌گذرد مردم مصر هنوز هم اسرائیلی‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند. در اردن نیز با وجود رابطه عمیقی که دولت آن با صهیونیست‌ها دارد اما هنوز هم در سردر بسیاری از رستوران‌های این کشور نوشته شده: «ورود اسرائیلی ممنوع».

بعد از امضای توافق سازش تل‌آویو با امارات و بحرین، رژیم اسرائیل تلاش کرد با ارائه تسهیلات مختلف برای سفر اسرائیلی‌ها به این دو کشور و نیز جلب گردشگران عربی برای سفر به فلسطین اشغالی، آرا و افکار عمومی ملت‌های آنها را تحت تاثیر قرار داده و وانمود کند که اسرائیل دوست اعراب است و باید ملت‌های عربی با شهرک‌نشینان اسرائیلی همچون مردم عادی سراسر دنیا تعامل داشته باشند.

اما در شرایطی که نتایج نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط مراکز مطالعاتی مختلف حاکی از انتقاد درصد زیادی از مردم بحرین و امارات و سایر ملت‌های عربی از سازش رژیم‌های حاکم بر این کشورها با رژیم صهیونیستی است، طی دوره اخیر ورزش تبدیل به عرصه بارزی برای اعلام مخالفت علنی مردم کشورهای عربی و مسلمان با هرگونه سازش با اشغالگران شده و بر نامشروع بودن موجودیت اسرائیل در اراضی غصبی فلسطین تاکید دارند.

تابستان گذشته «عبدالله منیاتو» رزمی‌کار لبنانی بعد از اینکه قرعه او در مسابقات جهانی قهرمانی ورزش‌های رزمی بلغارستان در برابر یک بازیکن صهیونیستی درآمد از این مسابقات کنار کشید.«فتحی نورین» جودوکار الجزایری و «محمد عبدالرسول» جودوکار سودانی نیز از دیگر ورزشکاران عربی بودند که برای جلوگیری از قرار گرفتن در برابر نماینده رژیم صهیونیستی از بازی‌های المپیک کناره‌گیری کردند. ماه آوریل سال جاری نیز  «ایاس الزمر» نوجوان اردنی در مسابقات شمشیربازی جهان به منظور همبستگی با ملت فلسطین و اعلام مخالفت با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی از مسابقه با نماینده این رژیم انصراف داد. کناره‌گیری ورزشکاران عرب از رویارویی با حریفان اسرائیلی خشم شدید صهیونیست‌ها و مقامات این رژیم را به همراه داشت.

اما شاید مسابقات جام جهانی فوتبال که از چند روز قبل در قطر آغاز شده، بارزترین عرصه‌ای باشد که نشان می‌دهد حتی اگر همه رژیم‌های عربی نیز وارد ورطه سازش با اسرائیل شوند، ملت‌های آنها هرگز اسرائیل و اسرائیلی‌ها را به رسمیت نخواهند شناخت. 

ملت‌های عرب و مسلمان در مسابقات جام جهانی قطر ابتدا با برافراشتن پرچم فلسطین  و تصاویر شهدای فلسطینی همبستگی خود را با مردم این سرزمین و آرمان آنها نشان داده و مسئله فلسطین را بار دیگر در کانون توجهات جهانی قرار دادند. اما بارزترین اقدام ضد صهیونیستی در جام جهانی که  خشم اسرائیلی‌ها را به همراه داشت، امتناع هواداران عرب و مسلمان از مصاحبه با خبرنگاران صهیونیست است. چند روز قبل هواداران لبنانی بعد از اینکه متوجه شدند خبرنگار مصاحبه کننده با آنها یک اسرائیلی است مصاحبه را قطع کرده و به او گفتند که «چیزی به اسم اسرائیل وجود نداشته و نام این سرزمین فلسطین است».

علاوه بر آن فعالان و هواداران عرب و مسلمان در جام جهانی خواستار تحریم موسساتی شده‌اند که تجهیزات ورزشی اسرائیل را تبلیغ می‌کنند و همچنین شعار «اسرائیلی برو بیرون» از روی بسیاری از سکوها شنیده می‌شود.

خبرنگاران اسرائیلی اعتراض دارند که هنگامی که هواداران عرب و مسلمان متوجه می‌شوند آنها اسرائیلی هستند راه خود را کج کرده و به آنها توجه نمی‌کنند. روز سه شنبه 22 نوامبر وبسایت عبری «آی 24 نیوز»  اعلام کرد که شماری از  شبکه‌های اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند زمانی که خبرنگاران این شبکه‌ها  می‌خواهند با اعراب مصاحبه کنند آنها پشتشان را به این خبرنگاران کرده یا فریاد می‌زنند «فلسطین». این مسئله می‌تواند در روند توافق‌های عادی‌سازی کشورهای عربی و تل‌آویو چالش ایجاد کند.

این رسانه صهیونیستی افزود، ما امیدوار بودیم که حضور 1000 تا 2000 اسرائیلی در قطر در جریان مسابقات جام جهانی بتواند به تقویت روابط با کشورهای عربی به ما کمک کند اما همه چیز برعکس شد و کلیپ‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که اعراب عمدا از خبرنگاران اسرائیلی فاصله می‌گیرند.

آنچه که در جام جهانی قطر درباره نحوه تعامل اعراب و مسلمانان با صهیونیست‌ها رخ می‌دهد موید آن  است که رویکرد رژیم‌های عربی برای سازش با اسرائیل هرگز بیانگر دیدگاه ملت‌های این کشورها نیست.  رژیم صهیونیستی که از هر مناسبت بین‌المللی برای تبلیغ عادی سازی و به رسمیت شناساندن خود در سطح جهانی بهره‌برداری می‌کند این بار در جام جهانی فوتبال یک سیلی بزرگ از اعراب و مسلمانان دریافت کرد. این رفتار ملت‌های عربی و مسلمان کاملا منطبق با نتایج نظرسنجی‌های اخیر واشنگتن پست است که نشان می‌دهد مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل در میان ملت‌های عربی در حال اوج گرفتن بوده و این میزان در بحرین به 71 درصد رسیده است.

همچنین استفاده هواداران عرب و مسلمان از رویداد جام جهانی قطر برای افشای جنایات‌های رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین و کشتار مردم بی‌گناه این سرزمین همه تلاش‌های صهیونیست‌ها برای ارائه چهره‌ای «صلح‌طلب» از اسرائیل را در سراسر جهان به چالش می‌کشد.