به گزارش مهر، کتاب «نیم عمر واقعیتها (چرا و چگونه دانستهها بی اعتبار میشوند؟)» نوشته ساموئل اربسمن بهتازگی با ترجمه افشین آزادمنش توسط انتشارات معین منتشر شده است.
این کتاب داستان واقعیتهایی است که مدارم در تغییر هستند، سیگار در آغاز توسط پزشکان تجویز میشد، اما بعداً مرگ آور دانسته شد یا برای مثال گوشت خوردن مفید بود، سپس مضر و دوباره مفید شد و حالا هم که بسته به نظر اشخاص است؛ فکر میکردیم که زمین مرکز عالم است اما به تدریج از اهمیت آن کاسته شد.
گونههای دیگری از واقعیتهای اطراف مان نیز در تغییرند. ارتباط با اینترنت نسبت به ده سال پیش به مراتب سریعتر شده است. زبان علم از لاتین به آلمانی و سپس به انگلیسی تغییر کرده است. به طور قطع باز هم تغییر خواهد کرد. جمعیت آدمها تنها در یکصد سال گذشته از دو میلیارد به بیش از هفت میلیارد افزایش یافته است. ما از پایبندی به کره زمین به گام نهادن بر ماه رسیدهایم و ساختههای خود را تا مرزهای منظومهی شمسی گسیل داشتهایم.
گویی دنیای ما در یک گذار همیشگی است. با تغییر دائمی دانستههایمان حتی افراد علامه هم به دشواری یارای همپایی با آن را دارند. شاید همه ی این تغییرها اتفاقی و نفس گیر به نظر برسد، اما در واقع چنین بر میآید که در بطن این سر و صدای متغیر، نظمی هست، نظمی قاعده مند و نظام مند که با علم و ریاضیات توضیح داده میشود...
این کتاب در ۲۸۳ صفحه قطع رقعی عرضه شده است.