حجتالاسلام حامد چهارمحالی - محقق، پژوهشگر و کارشناس مسائل دینی- در گفتوگو با ایسنا در مورد شخصیت حضرت زهرا(س) به عنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای دینی و تاثیرگذار در عرصه جهاد تبیین گفت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را باید بنیانگذار جهاد تبیین بدانیم و این سیره و جهاد الگو حضرت زینب سلاماللهعلیها در جهاد تبیین حادثه عاشورا بود.
وی ادامه داد: در تغییر جریان نبوت به امامت در آن مقطع خاص نقش حضرت زهرا سلام الله علیها بینظیر بود. در زمانی که امت اسلامی دچار انحرافی خاص شده و رهبری جامعه از مسیر امامت منحرف گشته و جریانی باطل، انحرافاتی در جامعه اسلامی ایجاد کردند، حضرت فاطمه زهرا(س) نه تنها سکوت نکردند، بلکه با «جهاد تبیین» به میدان آمدند.
به گفته این کارشناس مسائل دینی، با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم جهاد تبیین، در ارتباط با وظیفه امروز ما، جهاد تبیین بر همه افراد چه کسانی که دارای تریبون و حتی افرادی که توانایی تأثیرگذاری به کمترین شکل در این فضا را دارند، واجب است.
چهارمحالی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در همین راستا فرمودند «امروز باید همه ما در میدان تبیین حرکت کنیم»؛ یعنی مسیر و جریانی که بنیانگذار و شروع کننده آن حضرت زهرا سلام الله علیها بودند و تا لحظه آخر عمر پر برکت خود در آن مسیر حرکت کردند و با بیان حقیقت برای خواص و مردم عادی سعی در زنده و بیدار کردن روح و جان مردم داشتند.
وی افزود: حضرت زهرا سلام الله علیها رسالت دفاع از حق و حقیقت را به عهده گرفتند و به صورت آگاهانه و نه احساسی وارد جامعه شدند و به جهاد پرداختند و اگر این جهاد نبود جریان امامت در همان سقیفه پایان می یافت.
این کارشناس مسائل دینی بیان کرد: شیوه حضرت زهرا سلام الله علیها در جهاد تببین حضور و صحبت در صحنههای مختلف مانند مسجد، درب خانه خواص جامعه و در آخر وصیتنامه ایشان بود. وصیتنامهای که برای بیدار کردن جانها و توجه افکار مردم به حقیقت و عدم بهرهبرداری حاکمان سیاسی آن زمان از مراسم تشییع پیکر مطهر و دفن آن حضرت بسیار مهم بود.
چهارمحالی اظهار کرد: حضرت زهرا سلام الله علیها در وصیت خود تاکید میکند که آقا امیرالمؤمنین علی علیه السلام ولی برحق باید به وصیتنامه عمل کند و تشییع و دفن مخفیانه آن حضرت سیاستی بود که تا آن روز هیچ سیاستمداری به این صورت آگاهانه و با تدبیر عمل نکرده بود. این، شیوهای بکر و بی نقص در نشان دادن ظلم زمان بود.