تذکر روزنامه اصولگرا درباره استقبال از رئیسی در یزد
فرهیختگان نوشت: «دور دوم سفرهای استانی رئیسجمهور روز پنجشنبه با سفر به استان یزد آغاز شد. سفری که تصاویر ماندگاری از استقبال پرشور مردم یزد از رئیسجمهور در میدان امیرچخماق این شهر و در هوای سرد زمستانی برجای گذاشت. این تصاویر زمانی اهمیت پیدا میکند که تلاش چندماهه اخیر اپوزیسیون برای به خیابان کشاندن مردم را بهخاطر بیاوریم. تلاشی که در روزهایی با دمای هوایی بهمراتب گرمتر از امروز با برخورد سردی از جانب مردم مواجه شد و نتوانسته بود در آوردن آنها به خیابان موفق عمل کند...
گرچه حضور پرشور مردم در صحنههای مختلف تلاش طراحان آشوب برای اجرای پروژه تجزیه ایران، ایجاد نزاع بین مسئولان اجرایی و ایجاد فضای ناامیدی را با شکست مواجه کرد اما همانطور که رهبر انقلاب نیز روز گذشته در دیدار با مداحان تذکر دادند در کشور سلایق مختلفی وجود دارد که نباید با نادیده گرفتن آن، اتحاد میان مردم مورد خدشه قرار گیرد. تذکری که بیش از همه مخاطب آن کسانی هستند که با اصل قرار دادن نظر خود هر منتقدی را با برچسبهای مختلف طرد کرده و با نادیده گرفتن سلایق گوناگون بهجای اصلاح، مسیر تخریب و وحدتشکنی را پیش روی کشور قرار میدهند...
درمورد مسائل داخلی جامعه، مردم و مسئولان هرکدام ممکن است نظرات متفاوتی داشته باشند کمااینکه در اتفاقات ناگوار اخیر از شهریورماه تا به امروز، برخی گلایه داشتند و برخی دیگر سکوت کرده بودند. این واکنشهای متفاوت هرکدام در جایگاه خود حائز اهمیت بود و هست اما در این میان برخی افراد یا صاحبان تریبون رسانهای سعی کردند این تکثر در جامعه ایران را زیر سوال برده و با طرد کسانی که همانند آنها فکر نمیکنند، وحدت جامعه ایران را تضعیف کنند»
***
طیف عاقله مجلس به طرح های محدودیتزا رای نخواهد داد
محمود عباسزادهمشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره مطرح شدن برخی طرح ها که محدودیت های مردم و رسانه ها را بیشتر می کند به شرق گفت: «مجلس 290 نماینده دارد و هر نماینده هر طرحی که تمایل داشته باشد، میتواند ثبت کند. همه نمایندگان حق دارند طرحی را به ثبت برسانند؛ اما تا زمانی که طرح به صحن نیامده و پیشنویس آن به تصویب مجلس نرسیده است، نمیتوان روی آن خیلی تأکید داشت یا نسبت به آن واکنش نشان داد.
در این مجلس حدود چند هزار طرح ثبت شده است و همه میدانند نوبت به بررسی همه این طرحها نخواهد رسید. هر پیشنویسی با امضای یک نماینده میتواند به طرحی عادی، یکفوریتی، دوفوریتی یا سهفوریتی تبدیل شود و در مسیر رسیدگی قرار گیرد. درحالحاضر صدها طرح پیشنهادی دوفوریتی و سهفوریتی داریم که چندین ماه است در مجلس خاک میخورند و قطعا به عمر این مجلس نمیرسند.
در مجلس فعلی هم مثل همه مجالس گذشته طیفهای فکری و سیاسی مختلفی وجود دارد. حتی در بین همین اصولگرایان مجلس هم تنوع فکری گستردهای وجود دارد و نمیتوان همه را در یک طیف فکری و سیاسی دستهبندی کرد. این اتفاق را از خوبیهای مجلس فعلی میدانم و زیبایی مجلس به همین تنوع فکری آن بستگی دارد.
اما درباره سؤال شما باید بگویم طرحهایی که در مجلس تصویب شدهاند و مورد مناقشه جامعه رسانهای کشور و افکار عمومی قرار گرفتهاند، تعدادشان زیاد نیست و نباید نگران چنین طرحهایی بود؛ چراکه اگر محدودیتزا باشند، طیف عاقله مجلس به آن رأی نخواهند داد. چون عقلانیت در این مجلس غالب است. هرچند دوستانی هم هستند که خیلی عجله دارند و مواضع تندوتیزی میگیرند و این طرحهای خاص خروجی تفکر این گروههاست.»
***
انتقاد روزنامه دولت از مولوی عبدالحمید
ایران نوشت: « عبدالحمید اسماعیل زهی خطیب مسجد مکی زاهدان که از ابتدای شروع اغتشاشات تلاش کرده تا نقش رهبری آشوبها در این شهر را برعهده بگیرد با وجود پایان یافتن آشوبها همچنان با سخنان تفرقه برانگیز خود به نقش مخربش علیه امنیت و وحدت ملی ادامه میدهد. سخنان تحریککننده اسماعیل زهی البته مورد حمایت و توجه رسانههای سعودی، صهیونیستی و امریکایی قرار گرفته است....
در حالیکه آرامش در سراسر کشور حاکم بوده و رسانههای ضدانقلاب و ضدایران از محتوا تهی شدهاند، جریان عبدالحمید اسماعیل زهی تلاش دارد تا مسجد زاهدان را به عنوان مقر اصلی فتنه، شورش و ناامنی زنده نگه داشته و هر بار با تحریک جوانان و حرکت در پازل دشمنان مردم ایران نقش مخرب خود را ادامه دهد.»
***
احتمال ائتلاف قالیباف و لاریجانی
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب به آرمان ملی گفت: «واقعيت اين است که قاليباف به لاريجاني نزديکتر است تا به بقيه اصولگرايان. در چنين شرايطي من در قطب بندي که در جريان اصولگرايي شکل خواهد گرفت آقاي قاليباف را در قطب معتدلين ميبينم. به همين دليل اين احتمال وجود دارد که آقاي قاليباف و آقاي لاريجاني قصد داشته باشند با هم ائتلاف کنند و در يک قطب قرار بگيرند.
اين احتمال نيز وجود خواهد داشت که قاليباف و لاريجاني يک ليست مشترک براي انتخابات مجلس آينده بدهند. اينکه چه کسي سرليست باشد موضوع ديگري است اما آنچه محتمل به نظر ميرسد اين است که قاليباف و لاريجاني در يک قطب واحد حضور داشته باشند قاليباف در نهايت به سمت لاريجاني خواهد رفت.
در چنين شرايطي قاليباف در مقابل حاميان دولت قرار خواهدگرفت. حرکت قاليباف به سوی لاريجاني در هر دو حالتي که آقاي لاريجاني در صحنه باشد يا نباشد به سود قاليباف است. اگر لاريجاني در صحنه نباشد قاليباف تلاش خواهد کرد از پايگاه رأي لاريجاني به سود خود استفاده کند و اگر لاريجاني در صحنه باشد ائتلافي که شکل خواهد گرفت براي قاليباف مفيد خواهد بود. رويکردي که قاليباف در ماههاي اخير نشان داده اين است که زياد با دولت نزديک نيست.»
***
فیلترینگ به شیوه کنونی جز نارضایتی نتیجه ای ندارد
جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت اینترنت در سطح کشور، بیان کرد: در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته شد که تا آرام شدن فضای جامعه دو پلتفرم مسدود شود؛ از نظر من اکنون زمان آن رسیده است که رفع مسدودیت شود چرا که فضای جامعه آرام است.
رشیدی کوچی در ادامه تاکید کرد: تعبیر بنده این است که فیلترینگ به شیوه کنونی، همان باتون در فضای مجازی است. اینکه ما می گوییم شبکه های اجتماعی خارجی را فیلتر کرده و در پلتفرم های داخلی تبیین انجام می دهیم، خوب است اما در پلتفرم های داخلی برای چه کسی می خواهیم تبیین انجام دهیم؟
این عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها افزود: آیا افرادی که انتقاد و نقد دارند در پلتفرم های داخلی هستند یا اگر ما در فضای بین الملل حرفی برای گفتن داریم می توانیم در پلتفرم های داخلی بیان کنیم که حرف ما به خارج کشور برسد؟ این سوالات کلیدی است.
وی گفت: نگاه بنده این است که باید به این مسئله نگاه دقیق مبتنی بر اقتضاهای امروز جامعه داشته باشیم. گذشته و عقبه فیلترینگ به این شیوه نشان داده که موفق نبوده است و جز نارضایتی چیزی به دنبال ندارد. ما باید مسیر خود را اصلاح کنیم. الان که شرایط آرام شده علی رغم اینکه عده ای فکر می کنند بهترین فرصت برای بستن شبکه های اجتماعی خارجی است بنده معتقدم بهترین فرصت برای سامان دادن درست و دقیق است.
رشیدی کوچی در پایان تصریح کرد: حتی بنده معتقدم که توییتر و یوتیوب نیز باید رفع فیلتر شود، وقتی این پلتفرم ها رفع فیلتر شود جمعیتی که در اینستاگرام تجمیع شده است سرشکن می شود. از نظر بنده ما باید به این سمت برویم و این اراده باید در بین خیلی از مسئولان شکل بگیرد.
***
علت ناکامی جمهوری اسلامی در اقتصاد از نگاه جواد لاریجانی
محمدجواد لاریجانی تحلیگر مسائل سیاسی به فارس گفت: «اینگونه نیست که ما همیشه در مقاصدمان موفق باشیم؛ اصلاح جمهوری اسلامی یک پروسه و تجربه در حال انجام است و با محیط خود در تعامل است یعنی یک موجود زنده است. پدیده جمهوری اسلامی یک پدیده در حالت تطور است و بر اساس نوع تعاملش با محیط پیش میرود و توجه به این مسئله اهمیت دارد طبیعتاً ما در این تطور همیشه موفق نبودیم. یکی از مواردی که در آن موفق نبودیم موضوعات اقتصادی است، اقتصاد کشور یک اقتصاد بسیار قوی بنیه اما با بیماریهای مزمن است.
یکی از بزرگان که پیش او میروند میگوید دولت مردان آدمهای خوبی هستند اما بی عرضهاند البته در گذشته هم ممکن است آدمهای خوبی نبوده باشند و بیعرضه هم بودند اما به هر صورت عرضه خوب است اما مسئله دوم است مسئله اول داشتن طرح است.
در حال حاضر بیعرضهتر از بایدن رئیس جمهور آمریکا در دنیا وجود ندارد و یک آدم کند ذهنی است؛ اما سیستم او را اداره میکند. دموکراتها یک طرحی برای خودشان دارند و آن طرح را پیش میبرند از طرفی احمقتر از ترامپ هم کسی نبود منتها سیستم حکومتی میتوانست او را به حد خوبی اداره کند.
مسئله امروز کشور ما موضوع عرضه داشتن نیست مسئله ما داشتن یک نقشه راه برای تحول اقتصادی است ما در هر جا که نقشه داشتیم، موفق بودیم. ما برای سیستم دفاعیمان نقشه داشتیم که موفق شدیم؛ درباره سیستم علمی کشور هم -مقام معظم رهبری که پرچمدار توسعه علمی کشور است چهارچوب یک نقشه را داشته و همیشه آن را دنبال کرده است- با توجه به اینکه دولتها به موضوع علم توجهی ندارند همین توفیقاتی که الان کشور در حوزه علمی دارد مرهون همان نقشه مقام معظم رهبری است.
ما در هر کجا نقشه داریم موفقیم؛ در اقتصاد ما به نقشه نیاز داریم.»
***
توضیحات عجیب چمران درباره حقوق نجومی دختر عضو شورای شهر
به گزارش فارس، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در باره حقوق دختر عضو شورای شهر گفت: کسی که عضو شورای شهر می شود می توانند رئیس دفترش را با خودش بیاورد. این عضو شورا هم دخترش را برای این کار با خود به شورای شهر آورد.
وی ادامه داد:به دلیل اینکه رئیس دفتر یک سری وظایف خاص دارد جایگاه ش بالاتر از یک کارمند است اما براساس تصمیات گرفته شده فیش حقوقی این خانم ماه آینده اصلاح می شود و بر اساس جدولی که در شورا وجود دارد باید حقوق و مزایا دریافت کند.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص انتشار حقوق ۳۳ میلیونی این خانم جوان در شورا گفت: وقتی این خبر را دیدم موضوع را پیگیری کردم و گفتند حقوق عقب افتاده این فرد داشته به همین دلیل این میزان حقوق را دریافت کرده است. حالا چرا حقوق این فرد عقب افتاده داشته باید این موضوع هم بررسی شود.
چمران بیان کرد: امسال حقوق نیروهای قراردادی شهرداری افزایش خوبی بر اساس قانون کار پیدا کرد که این افراد هم چون قرارداد خدمات اداری شهر داشتند شامل این افزایش حقوق شدند اما افرادی که مسئول دفتر هستند حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون حقوق دریافت کنند.
مهر درباره این موضوع نوشت: «بر اساس آنچه که در این فیش آمده است این خانم مدت ۶ روز تعطیل کار داشته است اما در ماه آبان هیچ روز تعطیلی جز ۴ جمعه وجود نداشته و ۲ روز تعطیل کار اضافهتر در فیش وی نوشته شده است.(که البته میتواند مربوط به ۲ روز کار در روزهای پنجشنبه باشد!)
همچنین بر اساس فیش حقوقی صادره ۱۵۰ ساعت اضافه کار برای دارنده فیش لحاظ شده است، اگر بخواهیم میزان اضافه کار یک کارمند را محاسبه کنیم و ساعت کار را مطابق با قانون در نظر بگیریم متوجه میشویم که این میزان اضافه کاری که در فیش حقوقی آمده حاکی از آن است که صاحب آن تمامی ۵ شنبههای ماه را به مدت ۸ ساعت سرکار رفته است و مابقی روزها نیز حداقل ۵ ساعت بیشتر و پس از ساعت اداری یعنی تا ساعت ۲۱ در حال کار بوده است...
همچنین نکته جالب این است که دارنده فیش مبلغ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از کارفرمای خویش یعنی مادرش پاداش دریافت کرده است...
بررسی این فیش حقوقی نشان میدهد جمع پرداختها در یک ماه به دختر نرگس معدنی پور مبلغ ۳۳ میلیون و ۹۸ هزار تومان بوده که با جمع کسورات خالص پرداختی وی به ۲۶ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان رسیده است.
نکته قابل توجه این است که دارنده این فیش حقوقی که ریاست دفتر مادر خود را برعهده دارد متولد دهه ۸۰ است و بر این اساس نمیتواند دارای مدرک کارشناسی ارشد باشد تا بتواند حقوق بیشتری دریافت کند.»
***
استیضاح ۹ وزیر روی میز هیئت رئیسه
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بر اساس ماده قانونی دولت باید خرداد ماه امسال برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارائه میکرد که بنابه اظهارنظر رئیس جمهور دولت منتظر ابلاغ سیاستهای کلی نظام شد تا شهریورماه این امر میسر شود.
وی تأخیر چندین ماهه را در ارسال برنامه هفتم توسعه از سوی دولت یادآور شد و بیان کرد: قرار بود برنامه هفتم توسعه واقع بینانه و مساله محور تهیه شود که به دلیل تأخیر و تعلل در این زمینه با هماهنگی قوای مجریه و مقننه و امر رهبری برنامه ششم توسعه تمدید شد و ما امیدواریم در اوایل سال آینده این برنامه برای تصویب نهایی به مجلس ارسال شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضرورت تلاش بیشتر وزرای دولت سیزدهم را در حل مشکلات مردم در حوزههای مختلف یادآور شد و گفت: استیضاح ۹ وزیر حداقل با امضای ۱۰ نفر از نمایندگان روی میز هیئت رئیسه است ولی ما فراتر از آن سعی میکنیم با همراهی و تعامل با دولت گره گشای مشکلات باشیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسات غیرعلنی مجلس با وزرا و مسئولان کشوری در سروسامان دادن به شرایط اقتصادی سخت تصریح کرد: هرچند مجلس شفاف و روشن مسائل را با مردم در میان میگذارد اما هدف از این جلسات غیرعلنی پیگیری مشکلات و بیان مسائل است که انتظار داریم بیش از این یاس و ناامیدی را در جامعه شاهد نباشیم.
***
علیرضا اکبری جاسوس انگلیس اعدام شد
حکم علیرضا اکبری فرزند علی دارای تابعیت مضاعف ایرانی-انگلیسی که به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ ۱.۸۰۵.۰۰۰ یورو، ۲۶۵.۰۰۰ پوند انگلیس و ۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شد.
براساس دادنامه صادره، اقدامات محکوم در سالهای گذشته علیه امنیت ملی کشور، جاسوسی به نفع کشور انگلیس، ارتباطات با سرویس جاسوسی MI6 و تعداد ملاقاتهای وسیع با افسران اطلاعاتی دشمن در کشورهای مختلف و مدت طولانی جاسوسی، مصداق جنایت گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور است، به گونهای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور در حد وسیع شده است.
همچنین اقدامات سرویس جاسوسی انگلیس در این پرونده نشان دهنده ارزش محکوم، اهمیت دسترسیهای او و اعتماد دشمن به وی بوده است.
آمریکا و انگلیس واکنش های تندی به اعدام این عامل خودفروخته نشان دادند .