در سال های اخیر، تکنولوژی و علم بسیار پیشرفته کرده و ارتقا یافته است. با توجه به آن، شاهد افزایش ثبت شرکت دانش بنیان هستیم. یکی دیگر از علت های افزایش ثبت شرکت دانش بنیان، مزایای این شرکت است.
یکی از باور های اشتباه شرکت هایی که در گذشته به ثبت رسیده اند و یا افراد تحصیل کرده این است که ممکن است تصور کنند دریافت تاییدیه دانش بنیان کار راحتی است اما شما اگر می خواهید تاییدیه خود را از دانش بنیان دریافت کنید، می بایست طبق شرایط آن ها پیش رفته و روند لازم را طی کنید؛ در غیر این صورت، مشکلاتی به وجود می آید که باعث عدم دریافت تاییدیه دانش بنیان می شود. ما در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط دریافت تاییدیه ثبت شرکت آشنا کنیم تا بدون هیچ گونه مشکل و مانعی، بتوانید به راحتی تاییدیه خود را دریافت کنید.
روند ثبت شرکت دانش بنیان
اگر شما قصد دارید مراحل و روند ثبت شرکت دانش بنیان را طی کنید، باید از 2 مرحله عبور کنید:
ثبت شرکت
برعکس تصور مردم، درواقع شرکت دانش بنیان برای ثبت کردن شرکت، قالبی جداگانه نیست در نتیجه نیاز است در اولین مرحله از ثبت شرکت دانش بنیان، شرکت تجاری خود را مانند شرکت با مسئولیت محدود و یا شرکت سهامی خاص، ثبت کنید.
اخذ تاییدیه شرکت دانش بنیان
پس از این که شرکت را به ثبت رساندید، باید از شرکت دانش بنیان، تاییدیه دریافت کنید. مراحل اخذ تاییدیه به این صورت است که در ابتدا می بایست به سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت موسسات و شرکت های دانش بنیان رجوع کنید و تقاضای خود را به ثبت برسانید. پس از ثبت تقاضا، شرکت روند ارزیابی را طی می کند. این روند به این صورت است که شما توسط شرکت مورد نقد و بررسی قرار می گیرید و اگر شرایط قانونی را داشتید، تاییدیه را دریافت می کنید.
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان
اگر می خواهید از طرف شرکت دانش بنیان تاییدیه دریافت کنید، می بایست محصولات، کالا ها و خدماتی که عرضه می کنید، خصوصیات ویژه ای را دارا باشند. اگر به این صورت نباشد، روند ارزیابی به مشکل خورده و صورت نمی گیرد. در ادامه این شروط و ملاک ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
- میزان فناوری: حد و میزان فناوری محصولات و کالا های شرکت دانش بنیان، باید از حد وسط به بالا یا بالا باشد. محصولات و کالا ها می بایست عملکرد های مبهم و سختی داشته باشند تا کپی کردن از آن ها، مشکل بوده و آسان نباشد.
- گام تولید: کالا ها و محصولات شرکت دانش بنیان، می بایست هم اکنون در حال ساختن و تولید باشد و یا اینکه به صورت آزمایشی، نمونه آن تولید شده باشد.
- طراحی بر اساس جستجو و گسترش: برای طراحی و مدل سازی محصولات و کالا های شرکت دانش بنیان، می بایست طبق راه و روش های مهندسی معکوس، انتقال فناوری و یا طراحی داخلی استفاده کنید که باید دارای تغییرات بنیادی باشند.
ویژگی شرکت دانش بنیان
ابتکار در ابداع ایده های نوین:
ابتکار داشتن در ابداع ایده های نوین و جدید، یکی از پر اهمیت ترین پایه و بنیاد تاسیس شرکت دانش بنیان است. برای ابداع ایده های نوین، می بایست محیط و شرایطی آرام برای جستجو و تحقیق، مهیا شود. علاوه بر این، باید به منظور پشتیبانی از ایده های نوین و آگاهی از حق مالکیت، شرایط و صلاحیت قانونی مهیا شود.
تجاری سازی فکر ها و ایده های مبتکرانه:
پیش از وارد شدن به دنیای بازار، ایده های نوین هیچ گونه اعتبار اقتصادی ندارند. منظور از تجاری سازی ایده ها، استفاده از منابع حاضر برای تبدیل کردن ایده ها به پدیده می باشد و هنگامی که ایده ها وارد دنیای کار شدند، به مرحله سوددهی می رسیم.
رقابت پذیری:
یکی از بهترین راه های افزایش سطح بازار ها، به وجود آمدن رقابت است. وجود رقابت باعث می شود کسب و کار ها و مشاغل، محصولات و خدمات با کیفیت تر و جدید تری را عرضه کنند.
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
هر شرکتی، مزایای مختص خود را دارد و شما با ثبت هر کدام از شرکت ها، مزایا های متفاوتی را دریافت می کنید. اگر شما شرکت خود را ثبت کنید، کسب و کار و فعالیت شما دارای اعتبار و ارزش قانونی می شود و در این صورت، به آسانی و بدون دردسر می توانید از تسهیلات بانکی بهره مند شوید و همچنین می توانید در مزایده ها و مناقصه ها فعالیت کنید. شرکت دانش بنیان علاوه بر داشتن این مزایا، ویژگی ها و مزایای بیشتری به همراه دارد. شرکت دانش بنیان، مزایا های متنوع و گسترده تری دارد که در ادامه به بعضی از این مزایا می پردازیم:
- بخشودگی های مالیاتی شرکت هایی که در مراکز پارک علم و فناوری، واقع هستند.
- بخشودگی گمرکی
- معافیت جریمه های بیمه های تامین اجتماعی
- تسهیلات سربازی مخصوص کسانی که در شرکت های دانش بنیان در حال فعالیت هستند.
- برای شرکت های دانش بنیان تهران، امکان مستقر شدن به عنوان کاربر مسکونی فراهم می شود.
- ثبت شرکت دانش بنیان، از حضور داشتن در نمایشگاه های بین المللی و خارجی، حمایت می کند.
- امکان به فروش رساندن مواد و محصولات مصرفی در شرکت های دانش بنیان به صورتی اقساطی
- پشتیبانی از وارد شدن شرکت های دانش بنیان به بازار های بورس
- فراهم کردن محل کار آسان می شود.
- تسهیلات دارایی صندوق نواوری شکوفایی
مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، شما باید مدارکی تهیه و ارائه دهید. در ادامه این مدارک را شرح می دهیم:
- عکس اساسنامه شرکت
- عکس اظهارنامه شرکت
- سابقه و فعالیت شرکت (رزومه)
- عکس اطلاعیه روزنامه رسمی راه اندازی شرکت
- کپی شناسنامه اعضای هیات مدیره
- کپی کارت ملی اعضای هیات مدیره
- کپی مدارک و اسناد تحصیلی همه اعضا
- اظهارنامه مالیاتی (نهایی)
- آخرین فهرست بیمه شرکت
اگر شما می خواهید فعالیتی در زمینه اقتصادی و تجاری داشته باشید، نیاز به شرکتی دارید که به ثبت رسیده باشد. این شرکت باعث رشد و پیشرفت شما خواهد شد. فعالیت زیر سایه شرکت ثبت شده، فعالیت شما را قانونی می کند و ارزش و اعتبار بیشتری کسب می کنید و تمایل برای همکاری با شما، افزایش پیدا می کند.
انواع شرکت های دانش بنیان
اگر قصد دارید که به ثبت شرکت دانش بنیان بپردازید، می بایست از انواع مختلف شرکت های دانش بنیان، اطلاعات کسب کنید تا با توجه به زمینه فعالیت به راحتی بتوانید شرکت مورد نظر را انتخاب کنید. شرکت ها بنا بر میزان و نوع فعالیت، به انواع و گونه های متفاوتی تقسیم بندی می شوند. یکی دیگر از تفاوت شرکت ها با هم، در نوع و مقدار برخورداری از مزایا است. انواع مختلف شرکت های دانش بنیان به صورت زیر است:
شرکت نوپا نوع یک
شرکت نوپا نوع یک، مدتی خیلی کمی است که شروع به فعالیت کرده و درآمدی تا به الان نداشته است. شرکت های نوپا نوع یک، می بایست به عنوان آزمایش، نمونه ای از محصولات و کالا های خود را در حد فناوری خیلی بالایی، تولید و عرضه کنند.
شرکت نوپا نوع دو
شرکت های نوپا نوع دوم نیز مانند نوع اول، می بایست به عنوان آزمایش، نمونه ای از محصولات و خدماتشان را در حد فناوری بالایی، تولید کنند. شرکت نوپا نوع دوم هم تا به حال، درآمد نداشته است.
شرکت تولیدی نوع یک
شرکت تولیدی نوع یک، به این صورت است که حداقل 25 درصد درآمد اظهارنامه مالیاتی نهایی این شرکت ها می بایست از فروختن محصولات، خدمات و کالا های شرکت دانش بنیان که دارای میزان فناوری خیلی بالایی است، باشد. میزان فناوری خدمات و محصولات شرکت تولیدی نوع یک باید بسیار بالا بوده طوری که جایگاه آن در لیست محصولات و کالا ها شرکت دانش بنیان در سطح یک باشد.
شرکت تولیدی نوع دو
شرکت های تولیدی نوع دو، می بایست به عنوان آزمایش، نمونه ای از محصولات و کالا های خود را تولید و عرضه کنند.
شرکت های مستعد دانش بنیان نوع سه
شرکت های مستعد دانش بنیان نوع سه، ملاک های "آیین نامه ارزیابی موسسات و شرکت های دانش بنیان" را دارا نمی باشند اما گاها اگر شرایط مهلت و پشتیبانی فراهم باشد، می توانید آن را کسب کنید. بعد از اینکه مرکز موسسات و شرکت های دانش بنیان، بررسی های مربوطه را انجام دادند، این گونه شرکت ها به شکل شرکت های مستعد دانش بنیان، پذیرش می شوند.
ثبت شرکت دانش بنیان، فرایندی آنلاین و موثق
در روند تشکیل شرکت ها مانند شرکت دانش بنیان، فرایند ها و موضوعات مهم و ویژه ای وجود دارند. برای مثال امکان دارد در مراحل مختلف و گوناگون ثبت شرکت، استعلام شرکت و برای اخذ تاییدیه در سازمان ثبت شرکت ها، با مشکل مواجه شوید که اگر مشکل و ایرادی پیش آمد می بایست تجربه و آگاهی لازم را برای رفع مشکل داشته باشید. اگر سر رشته ای نداشته باشید، افزون بر این که روند امور شما طولانی می شود، امکان دارد نتوانید شرکت خود را بر پا کنید.
شما می توانید برای سریع و راحت پیش رفتن مراحل ثبت انواع شرکت ، از کمک افراد متخصص و کارشناسان حقوقی و ثبتی و یا سازمان ها و شرکت های با اعتبار، استفاده کنید. این گونه علاوه بر سرعت بخشیدن به ثبت شرکت خود، نیازی نیست وقت خود را صرف این امور کنید.