ادعای عجیب محسن هاشمی
محسن هاشمی، رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران در اعتماد نوشت: «بايد دولت بگويد كه سياست واقعياش در مورد ارزش پول ملي چيست؟ با آن همه تبليغات تخريبي عليه نرخ ارز ثابت كه تحت عنوان دلار جهانگيري صورت گرفت، چرا مجددا بر نرخ ارز ثابت اما هفت برابر آن يعني دلار 28 هزار توماني تاكيد ميشود و در مقابل نظام چندنرخي يعني ارز توافقي و ارز آزاد 50 هزار توماني را شاهد هستيم.
دولتي كه هدفش افزايش ارزش پول ملي بود، دلار را در انتخابات 23 هزار تومان تحويل گرفت و هنوز به سال دوم نرسيده، دلار آزاد به حدود 50 هزار تومان رسيده، يعني كاهش ارزش پول ملي از دوره قاجار تا ابتداي دولت سيزدهم، كمتر از كاهش آن در اين كمتر از دو سال است و با اين روش مداوم ارزش پول ملي، كدام اقتصاددان ميتواند وعده مهار تورم و افزايش توليد را بدهد؟»
برنا درباره این ادعا نوشت: «هنوز مشخص نیست محسن هاشمی رفسنجانی با چه هدفی و در چه شرایطی و چه حالتی این ادعا را مطرح کرده است اما مقایسه واقعیت ارزش پول ملی در دوره مورد ادعای رفسنجانی حاکی از اشتباه محاسباتی عجیب و غیرعقلانی این چهره اصلاحطلب است.
دلار در دوره قاجار یک تومان و در پایان دولت روحانی 27 هزار تومان بود یعنی از دوره قاجار تا ابتدای دولت سیزدهم قیمت دلار 27 هزار برابر شده است.
در دو سال گذشته و در دولت سیزدهم نیز دلار از 27 هزار تومان به 50 هزار تومان رسیده و کمتر از 2 برابر افزایش قیمت داشته است.
در حالیکه حتی یک فرد کاملاً بیسواد صرفاً با مشاهده دو عدد 27000 و 2 متوجه میشود که کدام یک کمتر و کدام بیشتر است.»
***
تعلل در تصمیمگیریهای اقتصادی اعتماد مردم را کم میکند
همشهری نوشت: «تعلل و نقص یا امتناع نهادهای مسئول از تصمیمگیری بموقع، هم زمینهساز بیاعتمادی است و هم هزینههای کوتاهمدت و بلندمدت برای جامعه و حاکمیت به همراه دارد؛ بهعنوانمثال، مصوبه جدید تعیین قیمت کارخانهای خودروها که قرار بود برای صنعت و بازار خودرو گشایشگر باشد، بعد از حواشی بسیار و پاسکاری چند روزه، به جایی رسید که نه بازار به محتوای این مصوبه اعتنایی کرد و نه مردم به بهبود شرایط با این تصمیم جدید امیدی دارند. حداقل از تحولات بازار خودرو چنین برمیآید که این هدفگذاری، بهدلیل تعلل بیش ازحد در تصمیمگیری و ابلاغ نتیجه، نامحقق مانده است.
زندگی و کار مردم از 2محور از تصمیمگیریهای دولتی و حاکمیتی متأثر است. هرگونه تعلل، پاسکاری و اختلافنظر مراجع در این فرایند میتواند تأثیر نامساعدی بر برنامهریزی و کیفیت کار و زندگی شهروندان بگذارد. برای این نوع اثرگذاری نمونههای متعددی میتوان برشمرد که برخی همچنان مشمول فرصتسوزی از طریق تعلل در تصمیمگیری هستند. تعیین تکلیف قیمت خودرو، فقط یک نمونه تازه از این دست مسائل بوده است.
در همین چند سال اخیر مسائل کلانی نظیر ساماندهی بازار ارز، تأمین مالی نهضت ملی مسکن، ساماندهی بازار اجاره، اصلاح نظام یارانه و توزیع کالابرگ الکترونیک نیز مطرح بوده، اما هیچکدام آنگونه که در ابتدای راه انتظار میرفت، بهدلیل امتناع نهادهای مسئول از تصمیمگیری درست و سریع بهسامان نرسیدند.»
***
دستور جدید اژهای درباره حجاب
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در نشست شورای عالی قوه قضاییه به تمامی مراجع ذیربط قضایی دستور داد تا آمادگی لازم را برای همکاری و حمایت از اجرایی شدن سیاستهای فرهنگی و اجتماعی و مقولات مرتبط با آسیبهای اجتماعی و موضوع حجاب داشته باشند.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا بر حمایت از نیروهای انتظامی و امنیتی در راستای شناسایی جریانهای وابسته و مرتبط با سرویسهای جاسوسی بیگانه که اهداف خاصی را در قضیه ناهنجاریهای اجتماعی دنبال میکنند، تاکید کرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به روند مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی اضافه کرد: همگان باید خود را ملزم به قانونمداری و رعایت الزامات قانونی بدانیم و مواردی نیز که در این مقوله مرتبط با قوه قضاییه و سایر دستگاههاست، با تدبیر و قوت انجام خواهد گرفت.
***
انتقاد فرهیختگان از شهرداری تهران
فرهیختگان نوشت: «کمتر کسی را میتوان یافت و حتی بهجرات میتوان گفت هیچ کس را نمیشود یافت که پیاده در معابر شهر تهران قدم زده باشد و هنگام عبور از کنار مخازن جمعآوری پسماند بوی مشمئزکننده و شیرابه حاصل از آن آزارش نداده باشد. کمتر جوی آبی را در شهر تهران میتوان یافت که عاری از پسماند باشد و درمجموع سخت است باور اینکه هر شب شهر تهران کاملا و نظافت و پاکیزهسازی بهصورت درست انجام میشود. ..
بهنظر شما اگر وضعیت نظافت شهر بهبود پیدا کند و زباله بهصورت مرتب جمعآوری شود، مخازن بهموقع تخلیه و شستوشو شوند، معابر و کانالها و جویها طبق قرارداد تمیز شوند، زباله داخل باغچهها فراموش نشود و شهروندان به دفع پسماند در ساعت مشخص موظف شوند باز هم شاهد رشد و جولان موشهای غولپیکر پایتختنشین خواهیم بود که مجبور باشیم برای از بین بردن این موجودات زنده هزینه کنیم؟
ضروری است شهرداری تهران و مدیریت ارشد آن این بخش را بهعنوان ویترین پایتخت اولویت نخست مدیریت شهری قرار داده و زیرمجموعههای خود را موظف کند تا زمان حل این معضل از پرداختن به موضوعات دیگر خودداری کنند و به کارگیری مدیران متخصص و باتجربه، تقویت نظارت با رویکرد هوشمندسازی و کاهش دخالت انسانی و عدم امکان دخل و تصرف در اطلاعات ارزیابیها، تعیین و اعمال جریمههای سنگین درصورت قصور در انجام کار، استفاده از نیروهای پاکدست با حسنشهرت در بخشهای نظارتی و الزام به ورود جدی نهادهای نظارتی بر ارزیابی نحوه عملکرد کارکنان و پیمانکاران این حوزه و بهرهگیری از روشها و تجهیزات به روز و استاندارد و کارگران آموزشدیده و حمایت از آنان را در دستورکار قرار دهد.»
***
وعده وزیر صمت درباره خودرو عملی میشود؟
مهر نوشت: متولیان وزارت صمت همچون شخص وزیر بارها اشاره کردهاند نیاز بازار خودروی کشور حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو است؛ البته کارشناسان تاکید دارند که با توجه به نیاز انباشت شده این عدد میتواند به بالای ۲ میلیون دستگاه نیز برسد.
بنابراین حالا که بازار خودرو در تیررس شوک قیمت کارخانه قرار گرفته مهمترین عامل کنترل کنندهای که باید از سوی مسئولان اجرایی شود که البته همان وعده دو سال پیش فاطمی امین نیز است، افزایش عرضه خودرو است.
این افزایش هم باید از سوی تولیدکنندگان باشد و هم باید زمینه به گونهای فراهم شود که خودروهای پارک شده در پارکینگ خانهها که نقش حفظ سرمایه مالک را بازی میکنند، روانه بازار شوند.
البته نمیتوان منکر تأثیر نرخ دلار، تورم انتظاری و سایر محرکها در نوسانات قیمت خودرو در بازار آزاد شد اما قطعاً افزایش عرضه و متنوع کردن محصولات به ویژه تزریق خودروهای وارداتی به بازار میتواند تبدیل به مانعی بر سر راه پاره شدن افسار قیمتها شود.
به هر حال این روزها حساسترین روزهای صنعت خودرو است، چراکه مردم و متقاضیان خرید خودرو به اوج نارضایتی از این صنعت رسیدهاند و بسیاری از متقاضیان توان خرید خودروی کارکرده را نیز از دست دادهاند، بنابراین عملکرد وزارت صمت در کنترل بازار از طریق افزایش عرضه و مقابله با سوداگری به عنوان متولی صنعت خودرو بیش از پیش زیر ذره بین خواهد رفت.
***
اسلامی: صدور مجوز مصاحبه با دانشمندان هستهای ایران کذب است
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه ایران مجوز مصاحبه با دانشمندان هسته ای را صادر کرده است؟ گفت این مساله صحت ندارد و کذب است و این مساله اصلا مطرح نبوده است. یکی از خبرنگاران رسانه های صهیونیستی این سوال را پرسید و آقای گروسی هم وقتی پاسخ داد، پاسخ او منتتشر نشد بلکه سوال خبرنگار در رسانه ها منتشر شد.
وی ادامه داد: آنچه ما با آژانس تفاهم کردیم این است که آژانس ایران را بر اساس ضوابط برجام اندازهگیری نکند. ما متعهد به پادمان و ان پی تی هستیم و برای ما مهم است که اعتماد و تعامل آژانس با ما برقرار باشد و آژانس دانشش از روند فعالیتهای ایران تداوم داشته باشد. بر اساس بیانیه تهران تفاهم کردیم یک الگوی نظارتی برای خلاءهایی که آژانس احساس میکند با اعتبار ان پی تی را ترسیم کنیم.
***
رفتن میرکاظمی نشانه چیست؟
صبحنو نوشت: «موضوعی که ماهها درباره آن بحث و جدل وجود داشت و عملا میرکاظمی بهعنوان نیروی مطلوب جبهه نزدیک به پایداری، نتوانست تا پایان همراه دولت بماند. انتقادات به عملکرد میرکاظمی در زمان تصویب بودجه مجلس برای سال 1402، بیشتر خودش را نشان داد؛ چراکه بسیاری از نمایندگان معتقد بودند او اهمیت چندانی برای مطالبات معیشتی قائل نیست...
در این شرایط اگرچه برخی بیماری اخیر میرکاظمی را که در این یکساله شدت گرفته، در استعفاهای مکرر او موثر میدانستند اما عدم ارتباط مناسب وی با دیگر وزارتخانهها در تخصیص بودجه، علت مهمی در برکناری او بهشمار میآید. ضعفی که در سال گذشته منجر به مشکلات مدیریتی در پرداخت حقوق فرهنگیان شد و طبیعی است که تیر ترکش آن اتفاقات، تنها متوجه وزیر آموزش و پرورش نباشد و سازمان برنامه و بودجه نیز قطعا در این مساله قصور داشت. موضوعی که در اظهارات نمایندگان هم بر آن تاکید شد و افرادی همچون رحمتالله نوروزی از رئیسجمهور خواستند با مسببان اجرای ناقص قانون رتبهبندی معلمان یعنی آقایان میرکاظمی و علیاحمدی قاطعانه برخورد کند. با همه این اوصاف طبیعی بود که مطالبه عمومی، برکناری و استعفای میرکاظمی باشد...
به نظر میرسد که کنار رفتن میرکاظمی از سازمان برنامه، موجب کم شدن وزن جناح موسوم به پایداری در دولت سیزدهم شود. اما آنچه واقعیت دارد این است که با گذشت یکسال و اندی از دولت رئیسی، همه مردم انتظار دارند که فضایی بهتر با افرادی کارآمدتر در دولت رقم بخورد و طبیعتا میرکاظمی در زمره مدیران کارآمد قرار نمیگیرد.»
***
هیات عربستانی پیگیر بازگشایی سفارت و کنسولگری در ایران است
به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اشاره به توافقات اخیر ایران و عربستان برای از سرگیری روابط و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در تهران و ریاض اظهار کرد: بر اساس توافق صورت گرفته بین ایران و عربستان ، هیئت فنی عربستان سعودی در روز شنبه وارد تهران شد و این هیئت در تهران و مشهد، اکنون مشغول بررسی شرایط و زمینه سازی برای بازگشایی سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد است
و ی در این ارتباط افزود: همچنین انشاءالله طی چند روز آینده شاهد عزیمت هیات ایرانی به عربستان برای زمینه سازی جهت بازگشایی سفارت ایران در ریاض و کنسولگری کشورمان در جده خواهیم بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت های خود در این نشست گفت: امیدواریم با توجه به شرایط جدید در منطقه، ما شاهد شکلگیری روند آتشبس پایدار در یمن و آماده شدن زمینه برای شکلگیری روند صلح پایدار متناسب با منافع ملت یمن با مشارکت تمام طرفهای یمنی در این کشور باشیم.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد تعیین سفرا بین ایران و عربستان گفت: در ارتباط با تعیین سفرا بین دو کشور گامهای ابتدایی انجام شده است و روند در حال انجام است.
وی همچنین گفت: بازگشایی سفارتخانههای ایران و عربستان و نمایندگیهای دو کشور در جده و مشهد نیازمند انجام اقدامات اجرایی است که این اقدامات اجرایی در حال انجام است و انشاءالله با انجام این اقدامات اجرایی شاهد تبادل سفر خواهیم بود.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه توافق اخیر ایران و عربستان با بازخوردهای مثبتی در سطح منطقه مواجه شده است، گفت: حتما توافق اخیر ایران و عربستان، تاثیر مثبت و ایجابی در تقویت همکاریها برای افزایش صلح و ثبات و تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو کشور و منطقه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: فضای جدید مناسبات بین ایران و عربستان، دارای تاثیرات مثبت و ایجابی منطقهای و فرامنطقهای است.
***
جزئیات آخرین جلسه کمیته حقیقتیاب بررسی علل مسمومیت دانشآموزان
محمد حسن آصفری عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علل مسمومیت دانش آموزان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جلسه اخیر کمیته حقیقتیاب بررسی علل مسمومیت دانش آموزان گفت: این کمیته هفته گذشته جلسهای تشکیل داد اما متاسفانه خروجی در جلسه نداشتیم چون هنوز دستگاههای امنیتی نتوانستهاند سرنخهای اصلی مسمومیتها را به دست آورند.
وی ادامه داد: تاکید کمیته بر این است که باید دستگاههای امنیتی تلاش بیشتری کنند و این موضوع رها نشود آن هم به صرف این تفکر که این کار با شیطنت تعدادی از دانش آموزان رخ داده است البته که بعد از این اتفاق برخی از دانش آموزان هم به این وضعیت دامن زدهاند اما اینکه فقط بگوییم عامل مسمومیت بادکنکهای اسباب بازی بودار بوده قابل قبول هیات نیست.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تاکید کرد: اولا باید وزارت بهداشت نوع مسمومیت را مشخص کند که هنوز این وزارتخانه برای این کمیته به صورت دقیق نوع مسمومیت را معلوم نکرده است. از نمونههایی همچون نفتالین نام برده میشود اما اینها منشاء اصلی نیست.
وی اضافه کرد: در این مسمومیتها افرادی شیطنت کردند اما باید جریان هدفمند را پیدا کرد چون اگر امروز قضیه مدیریت نشود بعید نیست که فردا این اتفاق در مراکز عمومی و جاهای دیگر رخ دهد لذا تاکید ما بر این است که باید دستگاه امنیتی دقت و جدیت بیشتری داشته باشد و عوامل مربوطه را مشخص کند.
وی با اشاره به اطلاعیه وزارت کشور درباره دستگیری وجود 120 نفر اظهار کرد: تعدادی از این افراد در اغتشاشات نقش داشتند اما هنوز منشاء اصلی کشف نشده تا جلوی این قضیه گرفته شود.
آصفری در پایان در واکنش به انتشار اخباری درباره مسمومیت دانش آموزان با شروع مدارس بعد از تعطیلات نوروز اظهار کرد: متاسفانه موردهای جدیدی داشتیم، موارد دستگیری هم سال گذشته بوده که نمیتوانیم بگوییم عناصر اصلی هستند.