به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از خلأهایی که همیشه در سینما و تلویزیون دیده شده پرداختن به اقوام و قومیتهاست. ساخت سریالهای «پایتخت» و «نونخ» در این جهت بود؛ یکی دوربینها را به شمال کشور و یکی دیگر به میانِ اقوام کردنشینِ کشور برد. فارغ از اهمیت توجه به زیباییهای طبیعی این سرزمینها و ایجاد موقعیتهای گردشگری، مهمتر این است که اقوام خودشان را در آنتن تلویزیون و پرده نقرهای سینماها ببینند.
همان نکتهای که مهدی فرجی تهیهکننده «نونخ» به آن اشاره میکند؛ یک سریال برای اقوام کردنشین تهیهکنندگی کرده و در زمان مدیریت او سریال «پایتخت» ساخته شده است. او درباره اهمیت توجه به ساخت آثار نمایشی درباره اقوام به خبرنگار تسنیم گفت: برای قومیتها کار کردن خیلی لذتبخش و شیرین است خصوصاً اگر همه ابعاد هنری آن رعایت شود و درست باشد. یعنی در واقع، متن، بازیها و کارگردانی خوب باشند و قصه خوبی از آب درآید؛ خیلی رضایتبخش است. خوشبختانه در مقام مدیر سریال «پایتخت» را تجربه کردم و تهیهکننده «نونخ» را.
وی افزود: حقیقتاً خیلی جا دارد بیش از این به قومیتها بپردازیم؛ اقوام دیگری که کار نشدهاند و خودشان را در آنتن رسانه ملی ندیدند. در این کشور عرب، کُرد، لر، بلوچ، ترک و مازنی داریم و تنوعی از قومیتها هستند و فرهنگ غنی که تکتک آنها برخوردار است. آوردن ظرفیت اقوام به سریالهایشان به جذابیت سریالسازی کمک میکند. در واقع وام گرفتن از ظرفیت اقوام، سریالهای ما را غنی و قوی میکند. برای من تجربه خیلی شیرینی بود و لذت بردم. امیدوارم باز شرایط آن به وجود آید.
این تهیهکننده به دیدار با آقای جبلی رئیس صداوسیما و تأکید ایشان بر ساخت آثاری درباره اقوام دیگر، گفت: وقتی خدمت آقای جبلی رئیس سازمان صداوسیما بودیم توصیه داشتند برای اقوام دیگر کار اتفاق بیفتد و توصیه جدّی داشتند قومیتها بیشتر دیده شوند.
فرجی در پاسخ به این سؤال که درباره برخی قومیتها همچون سیستان و بلوچستان کمتر کار شده و شنیدیم احمدرضا درویش با سریال «کندو» قصد دارد به یکی از قهرمانان این سرزمین بپردازد که در حد یک خبر باقی ماند، افزود: ما ناامید نشدیم و ساخت این سریال را دنبال میکنم. فیلمنامه این مجموعه به نام «روزی روزگاری کندو» را احمدرضا درویش در 20 قسمت نوشتهاند. قرار است خود ایشان این سریال را کارگردانی کنند؛ دنبال تأمین منابع مالی این مجموعه هستیم و همینطور که اشاره کردید قصه در سیستان و بلوچستان میگذرد. مثل مدلِ سریال «نونخ» عوامل و بازیگران از همان اهالی و فضای هنری بومی سیستان و بلوچستان استفاده خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فراهم شدن بستر ساخت سریال «کندو» میتواند اتفاق کمنظیری را در رسانه ملّی رقم بزند. امیدوارم شرایط آن فراهم شود و منابع مالیاش تأمین شوند تا این کار فاخر کلید بخورد و به سرعت بتوانیم مردم عزیز سیستان و بلوچستان را روی آنتن تلویزیون ببینیم.