به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سالروز رحلت امام خمینی(ره) و در حرم مطهر ایشان بر توجه به هوش مصنوعی تأکید داشتند و البته میز «هوش مصنوعی» و «میز کوانتوم» در شورای عالی انقلاب فرهنگی از سه ماه پیش راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه غیر از این دو میز میزهای دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است به وجود 4 ستاد «علم و فناوری»، «ستاد تعلیم و تربیت»، «ستاد فرهنگی و اجتماعی» و «ستاد خانواده و زنان» اشاره کرد و گفت: ذیل این ستادها میزهایی تعریف شده است و حدود 100 میز رصدی شناسایی شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور اضافه کرد: چون رصد همه این فعالیتها و میزها در یک زمان ممکن نیست، حدود 20 مسئله و میز به عنوان اولویت امسال در حال پیگیری است و برخی از اینها نیازمند تدوین سند است و برخی از این مقولات سند آنها نوشته شده و نیازمند راهبری دستگاهها و اثربخشی و اثرسنجی است.
خسروپناه با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد مختلفی را نوشته است، اما از بین اینها چند سند مادر است گفت: سند نقشه جامع علمی کشور که بعد از 13 سال دستور بازنویسی آن داده شده است.
وی با بیان اینکه رشد علم و فناوری سبب شده تا نقشه جامعه علمی کشور نیازمند بازنویسی باشد، خاطرنشان کرد: معتقدم نقشه جامع علمی کشور هر سه سال یا چهار سال باید بازنویسی و بازنگاری شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور از سند تحول آموزش و پرورش به عنوان دیگر سند تدوین شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نام برد و گفت: این سند هم بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید تکمیل شود و دستور داده شده اجرا شود و به جد شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اجرای آن نظارت میکند.
خسروپناه افزود: سند نقشه مهندسی فرهنگی است دیگر سندی است که برش استانی آن در حال انجام است و تاکنون برای 12 استان برش فرهنگی استانی ذیل نقشه مهندسی فرهنگی انجام شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر سیاستنگاری و تدوین راهبردها و اسناد لازم، رصد و دیدهبانی و شناخت اولویتها در حوزه علم و فناوری جزو وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نظارت و بازرسی فرهنگی و اثرسنجی فرهنگی در حوزه مصوبات هم انجام شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور از راهاندازی مرکز ستادی به نام مرکز رصد و برنامهریزی و ارزیابی در شواری عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: مجموع رصد خانههای علمی و فرهنگی در کشور که حدود 40 رصد خانه فرهنگی و علمی است که در حوزه علم و فناوری و فرهنگ نیازها و مسئله و معضلات و اولویت را مشخص کرده و رصد میکند.
خسروپناه خاطرنشان کرد: این مرکز مجموع دستاوردها را از دستگاههای مختلف رصدی دریافت و تجریه و تحلیل میکنند و بر اساس آن اسناد نوشته میشود و راهبری و هدایتگری دستگاهها انجام می شود و برای این امر یک فرآیند 14 مرحلهای است تعریف شده و از شناخت اولویتها شروع و تا اثربخشی و اثرسنجی ادامه دارد.