برگزاری جایزه بین‌المللی غدیر از سال آینده/ تشریح برنامه‌های عیدغدیر

  4020403102

«جایزه بین‌المللی غدیر» از سال آینده برای پژوهشگران، نویسندگان و هنرمندان برجسته جهان اسلام ‌که پیرامون حضرت علی(ع) و آموزه‌های آن آثار تولید می‌کنند برگزار می‌شود.

برگزاری جایزه بین‌المللی غدیر از سال آینده/ تشریح برنامه‌های عیدغدیر

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی - دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر- در نشست خبری تشریح برنامه‌های دهه امامت و ولایت و عید سعید غدیر در داخل و خارج از کشور که در محل بنیاد غدیر برگزار شد،اظهار کرد: خداوند در مورد ولایت حضرت علی(ع) ، این موضوع را جزو رسالت ایشان بیان کرد. اهمیت زمامداری امام علی(ع) تا جایی است که خداوند به حضرت محمد(ص) وحی می‌کند تا زمانی که امامت علی بن ابی طالب(ع) را به گوش همگان نرساند رسالتش کامل نخواهد شد.

وی ادامه داد: اهمیت این موضوع که به پیامبر اکرم(ص) وحی شد به این دلیل است که اگر جایگاه حضرت علی(ع) تبیین نمی‌شد انگار دین بیان نشده بود زیرا امام علی(ع) مصداق بارز دین بود، حضرت علی(ع) از تمام جهت کامل بود و اطاعت از آن حضرت، اطاعت از امر خداوند بود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: انتخاب امیرالمومنین(ع) به عنوان امام راهی برای تکامل بشر از خطر شرک، تحریف و جلوگیری از حاکمیت طاغوت‌ها بود، بنابراین روز غدیر در اسلام و تمام ادیان مهم‌ترین روز تاریخ بشر است و براساس روایات تمام‌ انبیاء روز غدیر را جشن گرفتند.

وی افزود: حضرت علی(ع) درباره روز غدیر توصیه‌هایی دارند. به فرموده ایشان، روز غدیر باید اجتماعات عظیم تشکیل بدهید و جمع مومنان جمع باشد تا مشتی بر دهان دشمنان باشد. همچنین روز غدیر روز نیکوکاری، احسان و کمک است و از هر نوع عملی که باعث شادی یک مومن می‌شود دریغ نکنید.  

دبیر بنیاد غدیر تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) در اهمیت این روز تبیین می‌کنند که هرنوع خدمت و ‌گره‌گشایی که از مومنان ساخته است نباید دریغ کنند، از طرفی دیگر باید خوبی کنید زیرا این روز تجلی محبت‌ها است و خانواده علوی و ولایی روز غدیر را روز خوبی‌ها می‌داند.

صدیقی بیان کرد: امام علی(ع) می‌فرمایند «در روز غدیر نباید از کمبودها حرف زده و محتاجی باشد که مومنان آن را غنی نکرده باشند. در این روز زندگی فردی و اجتماعی مومنان باید گوارا و شیرین باشد و زندگی و حیات بی‌سابقه‌ای را باید تجربه کنند».

وی ادامه داد: حضرت امیر(ع) توصیه می‌کنند در روز غدیر، خوبی، احسان و دلی را شاد کردن اهمیت دارد. همچنین در این روز باید سعی کرد افرادی را که از هم فاصله گرفتند به همه وصل کرد و هرچیزی که خدا دوست دارد را انجام‌ داد زیرا آثاری از جمله افزایش و برکت رزق حلال و فزونی عمر است. همچنین عاطفه به خرج دادن و همه را نوازش کردن در روز غدیر موجب می‌شود خداوند رحمتش را بر همگان بیافزاید.  

تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) «ازگل» ابراز کرد: انقلاب اسلامی یک قطره از دریای بیکران ولایت علوی است که نهایتا به ظهور منجی عالم ختم خواهد شد.

صدیقی در ادامه به تشریح برنامه‌های بنیاد بین‌المللی غدیر پرداخت و گفت: این بنیاد در حدود سه دهه است که برای عید غدیر با همه نهادها، ارگان‌ها، وزارتخانه‌ها و ادارات مردمی و دولتی تعامل و برنامه‌هایی را برگزار می‌کند.

به گفته وی این بنیاد در طول ایام سال با اندیشمندان، دانشگاهیان، هنرمندان، ورزشکاران و اصحاب رسانه جلساتی را برگزار می‌کند و  امسال نیز راه‌پیمایی 10 کیلومتری غدیر و ویژه برنامه‌های زیادی در داخل و خارج از کشور برپا خواهد شد.

دبیر بنیاد بین‌المللی غدیر اصافه کرد: از اصحاب رسانه خواستارم این راه‌پیمایی ده کیلومتری را که در سراسر کسور برگزار می‌شود همچون مراسم‌های محرم، رمضان، برپایی عزاداری‌های اهل‌بیت(ع) و اربعین جدی بگیرند زیرا بیان واقعیت‌های این روز یک‌ ضرورت بی‌بدیل در تاریخ اسلام است و حالا که خون شهدا به ثمر نشسته و امکان برپایی این جشن‌ها را داریم باید حق این روز را ادا کنیم.

برپایی مهمونی ده کیلومتری غدیر در پنج استان

در بخش دیگری از این نشست‌ خبری حسین ظریف‌منش - مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر- با تشریح‌ برنامه‌های این بنیاد در جشن غدیر گفت: ویژه برنامه‌های ما در آستانه دهه امامت و ولایت از روز عید قربان تا عید سعید غدیر برگزار می‌شود اما این جشن‌ها تا روز مباهله و میلاد امام موسی کاظم(ع) ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بنیاد غدیر به عنوان یک نهاد مقدس مردمی تبیین غدیر و بزرگداشت و فرهنگ سازی این مهم را برعهده دارد، اظهار کرد: جشن غدیر با حضور گسترده نهادهای مردمی، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای انقلاب اسلامی برگزار می‌شود که هرکدام به اندازه سهم‌ خود در برپایی این ایام تلاش می‌کنند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با بیان اینکه تلاش ما بر این است که حضور مردم در جشن‌های غدیر توام با معرفت باشد، اظهار کرد: برای تبیین این امر سه سیاست را در پیش گرفتیم: ابتدا سیاست وحدت‌گرایی است. ولایت امیرالمونین(ع) می‌تواند محور وحدت باشد و از تبیین درست این روز مهم می‌توان تلاش دشمن که قرن‌ها سعی کرده است غدیر را عامل شکاف بین مسلمانان نشان دهد خنثی کرد.

ظریف‌منش با اشاره به اینکه امروز اهل سنت و شیعه روز غدیر را جشن می‌گیرند، خاطرنشان کرد: سیاست دوم ما بر این است که همه مردم می‌توانند خبرنگار غدیر و پیام‌رسان رسالت پیامبر اکرم(ص) باشند.

وی سومین سیاست را «امیرالمومنین معیار زندگی و الگوی حکمرانی» دانست و افزود: امام علی(ع) شخصیت، سیره و ‌بیانات‌شان هم برای زندگی فردی و هم اجتماعی می‌تواند معیار باشد. همچنین الگوی حکمرانی ایشان می‌تواند برای مدیران ما الگوی مدیریتی باشد و مدیران ما می‌توانند مدیریت خود را در ‌کشوری که انقلاب اسلامی دارد به این سمت ببرند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر تاکید کرد: شعار ما در غدیر امسال «برای مردم هر خانه یک جشن، یک پرچم و یک اطعام و هر محله یک تکیه» است. با «هر خانه یک جشن» فرزندان ‌ما با غدیر آسنا می‌شوند. یک پرچم به این معناست که ما همه غدیری هستیم. یک اطعام یعنی اینکه امام علی(ع) پرچمدار و مردم خدمت‌گذار هستند و هر محله یک تکیه نیز بدین معناست که امسال همه کوچه‌ها و خیابان‌ها باید شاهد جشن و سرور غدیر باشد.

ظریف‌منش ادامه داد: برخی برنامه‌های بنیاد غدیر به نیمه دوم سال موکول می‌شود زیرا در این ایام فرصت برپایی آنها ممکن نیست. در حوزه خانواده موضوع سبک زندگی، محبت، همسرداری، عشق، تربیت فرزندان و در حوزه اجتماعی کار تولید، آبادی و رزق حلال و همچنین در زمینه دیپلماسی نیز مناسبات جهانی و شیوه خدمت و ارائه غدیر به عنوان طرح به همه جوامع مدنظر است.

وی ابراز کرد: بنیاد غدیر در تمام برنامه‌ها نقش ایده‌پرداز و هماهنگ‌کننده و همچنین زمینه‌ساز و تسهیل‌گری برای مردم دارد، از این‌رو برای اقشار مختلف جامعه برنامه پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: جشن‌های غدیر، اطعام و ‌مسابقات فراوانی امسال در آستان مقدس امام ‌رضا(ع)، آستان حضرت معصومه(س)، آستان حضرت شاه‌چراغ(ع)، آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) و تمامی امامزادگان و بقاع‌متبرکه و همچنین مسجد جمکران برگزار خواهد شد.

ظریف‌منش ادامه داد: روز بزرگداشت علامه امینی نیز همایشی برای این مجاهد بزرگ برگزار و از بیست جلد کتاب خلاصه الغدیر این دانشمند بزرگ رونمایی خواهد شد.

به گفته وی، میهمانی‌هایی تحت عنوان راه‌پیمایی کاروان شادی در ۲۰۰ شهر کشور برپا خواهد شد و یکی از این کاروان‌های شادی با عنوان از غدیر تا ظهور بین حرم حضرت معصومه(س) تا مسجد جمکران خواهد بود. همچنین در استان‌های قزوین، اصفهان، همدان و کرمانشاه میهمانی‌های بزرگی را خواهیم داشت.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر از ابتکار جوانان هرمزگانی خبر داد و گفت: در کنار خلیج فارس با برپایی ۱۱۰موکب، جشن غدیر توسط اهل سنت و شیعه برگزار خواهد شد.

ظریف‌منش از اهتزاز بزرگترین پرچم با نام امیرالمومنین(ع) در میدان غدیر کرمانشاه خبر داد و گفت: از دیگر برنامه‌های جشن غدیر می‌توان به آیین عقد اخوت، پویش غدیر احدی است با مهدی(عج)، برپایی دوره‌های آموزشی متعدد، برگزاری طرح اطعام غدیر با تعداد حدود سی میلیون غذای تبرکی، برگزاری دومین همایش حکمرانی‌ مطلوب از منظر امام علی(ع)، برگزاری همایش ملی حکمرانی توسط دانشگاه ملی، برپایی اولین همایش ملی عروه الوثقی با محوریت امامت و ولایت و تقویت وحدت اسلامی، آغاز فراخوان ششمین برگزیدگان آثار دانشجویان در حوزه غدیر، برگزاری جشنواره‌های هنرهای تجسمی غدیر، برگزاری مسابقه‌هایی با مضامین حضرت علی(ع) در شبکه‌های مجازی، آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد با همکاری ستاد دیه و سازمان زندان‌ها، برگزاری خطبه خوانی و قرائت زیارت غدیریه در سراسر کشور و اهدی بسته‌های معیشتی به خانواده‌های کم‌برخوردار اشاره کرد.

وی گفت: برای نیمه دوم سال نیز برنامه‌هایی همچون برگزاری هشتمین همایش ولایت محور وحدت امت اسلام با حضور علمای شیعه و سنی، برپایی ۱۱۰مورد کارگاه جهاد تبیین‌ غدیر، برگزاری همایش بانوان فاطمی، برگزاری شانزدهمین دوره همایش تبیینی و ترویجی‌ درکشورهای مسلمان، برگزاری چهار مورد جشنواره علوی در خارج از کشور، برگزاری سیزدهمین همایش سیره علوی، برگزاری ‌گرامیداشت‌ غدیر و فرهنگ پهلوانی، برگزاری سیزده دوره جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی، برگزاری جشنواره‌ای بین ۱۴۰۰نفر دانش آموز نخبه شهرستانی با عنوان علی الگوی زندگی خواهیم داشت.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر اظهار کرد: قرار است سرود غدیر با حضور پنج تا شش هزار دانش‌آموز در کل کشور خوانده شود. همچنین سرود حیدریه با حضور ۳۱۳هزار دانش آموز برگزار می‌شود و اجرای ۱۱۰گروه سرود در کنار برج‌ میلاد و جشنواره خوش‌نویسی فضائل امیرالمومنین از دیگر برنامه‌هاش جشن غدیر است.

ظریف‌منش از همکاری وزارت امور خارجه، مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، سازمان فرهنگ‌ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی،  وزارت علوم و بهداشت برای اجرای برنامه‌هایی در خارج از کشور خبر داد و گفت: برگزاری ۱۴همایش تخصصی با موضوع آموزه‌های امیرالمومنین(ع) بین علمای شیعه و سنی (عراق، لبنان و سوریه) و تجلیل سادات اهل سنت در داخل و خارج از کشور از جمله این برنامه‌ها است.

وی در پایان از برگزاری جایزه بین‌المللی غدیر از سال آینده برای پژوهشگران، نویسندگان و هنرمندان برجسته جهان اسلام ‌که پیرامون حضرت علی(ع) و آموزه‌های آن آثاری تولید می‌کنند خبر داد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  2. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  3. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  4. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

  5. مالیات کجا مصرف شود؟؛ مردم تصمیم می گیرند

  6. افشای خیانت هولناک؛ بچه‌هایم شبیه مدیر شرکت همسرم بودند

  7. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

  8. پزشکیان: باید واقعیت را به جامعه گفت/با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه‌ایم

  9. اذعان تلویحی وزیر به اشتباه بزرگ درباره عدد دانشجویان اخراجی

  10. امروز کمر مردم به خاطر معیشت و مسکن دارد می‌شکند

  11. زاکانی بالاخره طاقت نیاورد و جواب داد!

  12. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

  13. واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

  14. احضار وزیر ارشاد به مجلس برای یک انتصاب حاشیه ساز

  15. قدرت نظامی شگفت انگیز سپاه از زبان سردار حاجی زاده

  16. قالیباف: مسأله مسکن را نتوانسته‌ایم حل کنیم/دهک‌های پایین۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شوند

  17. محکومیت ۱۲۰۰ میلیاردی هدایتی در پرونده بانک سرمایه

  18. واکنش وزارت بهداشت به خبر فوت ۷۰ بیمار دیالیزی

  19. چرا از «نان کامل» فراری هستیم؟!

پربحث‌های هفته

  1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

  2. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  3. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  4. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  5. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

  6. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

  7. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  8. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  9. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  10. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  11. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

  12. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  13. هويت جديد ايران

  14. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  15. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  16. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

  17. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  18. حمید رسایی: توییتر منطقه جنگی است، عموم نباید وارد شوند !

  19. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

  20. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  21.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  22. FATF؛ برجام دولت پزشکیان؟!

  23. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  24. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

  25. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

آخرین عناوین