لاوروف: خودمان به مسئله واگنر رسیدگی می‌کنیم

  4020409036

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو به تنهایی به تبعات شورش مسلحانه نظامیان واگنر رسیدگی خواهد کرد، گفت که دیگر نیازی به حفظ سطح سابق روابط دیپلماتیک با روسیه احساس نمی‌کند.

لاوروف: خودمان به مسئله واگنر رسیدگی می‌کنیم

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو به تنهایی به تلاش یوگنی پریگوژین، بنیان‌گذار و فرمانده گروه پیمانکار نظامی واگنر برای شورش مسلحانه رسیدگی می‌کند.

او در یک نشست خبری گفت: روسیه همواره از دل هر مخمصه‌ای قوی‌تر بیرون آمده است. این بار هم چنین خواهد شد. شروع این روند را احساس می‌کنیم. از نگرانی همه ممنونم، اما خودمان به این ماجرا رسیدگی می‌کنیم.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه روسیه شفاف عمل خواهد کرد، گفت که این کشور نیازی به توضیح هیچ‌چیز به هیچ‌کس ندارد؛ از جمله درباره شورش مسلحانه واگنر و تبعات احتمالی آن بر سیر امور در این کشور.

او گفت: ما نباید به کسی توضیح یا تضمین بدهیم. مسکو شفاف عمل کرده و رئیس‌جمهور و تمامی مقامات سیاسی در کشور درباره این مسئله حرف زده‌اند. اگر شما در غرب هنوز ابهام و تردیدی در این باره دارید، مشکل خودتان است.

لاوروف افزود: روسیه همیشه از هر مخمصه‌ای بیرون آمده است - و این شورش واگنر را هم نمی‌توان چیزی بیش از یک مخمصه نامید - و قوی‌تر شده است.

در روز جمعه هفته گذشته سرگئی پریگوژین وزارت دفاع روسیه را به حمله به مواضع نظامیان واگنر متهم کرد و پس از آن بود که واگنری‌ها مقرهای ارتش روسیه را در منطقه جنوبی «روستوف-نا-دونو» تصرف کردند. وزارت دفاع روسیه این اتهامات را رد کرد و سرویس امنیت فدرال این کشور به اتهام سازمان‌دهی شورش مسلحانه یک پرونده جنایی علیه پریگوژین باز کرد.

روز شنبه، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس اعلام کرد که با توافق ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در خلال این شورش با پریگوژین در ارتباط بوده است. در نتیجه این گفت‌وگوها، گروه واگنر به پیشنهاد لوکاشنکو پذیرفت که پیشروی نیروهایش در خاک روسیه را متوقف کرده و تنش‌ها را آرام کند.

بر اساس شرایط توافق شده برای پایان دادن به شورش مسلحانه پریگوژین و واگنر، تصمیم گرفته شد به پریگوژین اجازه داده شود به بلاروس برود و سربازانش هم فرصت داشته باشند که بین پیوستن به ارتش روسیه یا سفر با او به بلاروس، یکی را انتخاب کنند.

این وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که کشورش دیگر نیازی ندارد همان سطح از ارتباط دیپلماتیک را با غرب داشته باشد که تا قبل از حمله به اوکراین داشت.

او گفت: صادقانه بگویم؛ حتی احساس نمی‌کنم دیگر به همان سطح از ارتباط دیپلماتیک نیاز داشته باشیم که در دوران عادی داشتیم، یعنی پیش از آنکه غرب از طریق رژیم نئونازی اوکراین علیه ما اعلان جنگ کند.

لاوروف همچنین گفت که کودکان اوکراینی که در روسیه هستند، می‌توانند در صورت تمایل نزد خانواده‌هایشان بازگردند.

او با بیان اینکه برخی از این کودکان از قبل این کار را کرده‌اند، گفت: ما نگرانی شدیدی نسبت به سرنوشت کودکانی داریم که خود را در میان منطقه درگیری می‌یابند. تمام این کودکانی که امروز در خاک روسیه هستند، همه شناخته‌شده هستند؛ کسی نامشان یا موقعیتشان را پنهان نمی‌کند. اگر این کودکان والدین یا اقوام نزدیکی داشته باشند، کاملا این حق را دارند که بیایند و این بچه‌ها را ببرند.

وزیر خارجه روسیه گفت که حدود ۲۰۰ کودک اوکراینی نزد خانواده‌هایی در روسیه رفته‌اند، اما تصریح کرد که این به معنای به سرپرستی گرفتن آن‌ها نیست. او همچنین گفت که کودکان اوکراینی از مناطق درگیری خارج شده و به محلی امن در روسیه منتقل شده‌اند.

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که نیروهای مسلح کشورش مکان‌های دیدار مقامات نظامی اوکراین با مزدوران نظامی یا ژنرال‌های غربی را نابود خواهد کرد و اینکه اوکراین از مواضع غیرنظامی برای این اهداف استفاده می‌کند، مشکل خود اوکراین است، نه روسیه.

او گفت: این حقیقت که اوکراین از تاسیسات غیرنظامی برای تمامی انواع ملاقات با ژنرال‌ها و مربیان غربی و مزدوران استفاده می‌کند، تقصیر خود اوکراین است. اگر ما چنین تجمعاتی را پیدا کنیم، مانند نشستی که چند روز قبل در کراماتورسک برگزار شد، نابودش خواهیم کرد. چون این‌ها افرادی هستند که علیه ما اعلان جنگ کرده‌اند. از کشورهای عضو ناتو می‌خواهم به اوکراین یادآوری کند که دارد برای استقرار تجهیزات نظامی سنگین خود از زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده می‌کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. سرقت گردنبند از یک پیرزن در محله پیروزی تهران

    2. اظهارات مهم امنیتی پزشکیان/ روایتی از طرحی که برای ناآرامی ایران تدارک دیده شده

    3. شوک بزرگ به افغان‌های ایران/ ممنوعیت به‌ کارگیری اتباع در این استان کشور که افغانستانی‌های زیادی دارد

    4. تکاپوی دولتی ها برای دفاع از «ژنرال کابینه»

    5. چاقوی غرب، دست داخلی‌ها و گلوی اقتصاد !

    6. دستور پزشکیان در رابطه با نامه پدر «امیرمحمد خالقی»، دانشجوی مقتول دانشگاه تهران

    7.  اگر پزشکیان رئیس‌جمهور نبود، مقابل قیمت دلار و تعطیلی‌ها سکوت می‌کرد؟/ سبقت رائفی‌پور از پایداری‌ها

    8. قالیباف، ادعای چند روز قبل پزشکیان را رد کرد

    9. بازار ارز را چگونه مدیریت کنیم؟!

    10. آمریکا و یک بحران عجیب!

    11. فرصتی بزرگ برای سیاست خارجی ایران

    12. پاسخی که میتوانست بهتر باشد / انتقاد تند ربیعی از استیضاح‌کنندگان همتی/ راز رونمایی از پهپاد پیشرفته ایران در آمریکا

    13. ارزیابی مشاور عالی رهبرانقلاب از بررسی FATF در مجمع تشخیص/ توصیه به اصلاح‌طلبان نزدیک به پزشکیان

    14. زمینه‌چینی برای مذاکره ایران با ترامپ؟/ خاتمی: وضعیت کشور تقصیر پزشکیان نیست/ پیام واضح فرمانده ارشد نظامی ایران به آمریکا و اسرائیل

    15. به امید آن روز!..

    16. فرزند شهید مقیسه در گفتگو با تابناک: وقتی حمید نوری از سوئد آزاد شد، مسلم دانستیم که منافقین انتقام می گیرند+تصاویر منتشر نشده از قاضی مقیسه

    17. پاسخ یک مقام بلندپایه سیاسی به رژیم صهیونیستی / عبدی همچنان با اعدام مخالفت می‌کند/ طلبکاری به سبک خانم بازیگر

    18. رئیس‌جمهور لبنان در دیدار مقامات ایرانی: از جنگ‌های دیگران خسته شده‌ایم/ لبنان بهای سنگینی برای آرمان فلسطین پرداخت

    19. زور قانون به زورگیران نمی رسد؟

    20. شلم شوربای مدیریت فرهنگی !

    21. پزشکیان: اکنون دغدغه اصلی ما، معیشت مردم است

    22. ۱۰۰ سال عمر کنید، بعدش خانه دار می شوید!

    23. رجانیوز: خاتمی باید پاسخگوی وضع فعلی باشد

    24. تغییر آدم‌ها مشکلی را حل نخواهد کرد/خبر استیضاح وزیر اقتصاد به بی‌ثباتی بازار دامن زده است

    25. رهبر انقلاب: تنها راه‌حل مشکلات، پایبندی به مبانی انقلاب است

    آخرین عناوین