شورای نگهبان هیچ مصلحت‌سنجی در تأیید صلاحیت کاندیداهای مجلس ندارد

  4020425082

رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه گفت: شورای نگهبان هیچ مصلحت‌سنجی در تأیید صلاحیت کاندیداهای مجلس ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کرمانشاه، حجت‌الاسلام محسن مفید در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز در دفتر شورای نگهبان استان برگزار شد با بیان اینکه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم‏ترین نهادهای حکومتی به شمار می‌آید و نماد اسلامیت نظام است اظهار داشت: حراست و نگهبانی از «احکام اسلام» و صیانت از «قانون اساسی» دو وظیفه اساسی این نهاد  اساسی است.

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه با اشاره به اینکه به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان تشکیل می‌شود گفت:  از جمله وظایف این شورا نظارت بر قانونگذاری، تفسیر قانون اساسی، نظارت بر انتخابات، حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور، حضور در مجلس شورای اسلامی، حضور در شورای بازنگری قانون اساسی، حضور در شورای موقت رهبری، تهیه اولین قانون مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأیید توقف انتخابات در زمان جنگ و اشغال نظامی است.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) همواره عملکرد این نهاد مقدس را مورد تأیید قرار می‌دادند و امروز نیز نائب بر حق ایشان امام خامنه‌ای با کلام‌ متقن و صریح خود در وهله‌های مختلف مهر تأیید خود را بر عملکرد این نهاد قانونی زده‌‌اند عنوان کرد:  وظیفه شورای نگهبان نظارت در حوزه تقنین و انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مراجعه به آرای عمومی و همه‌پرسی است.

مفید با اشاره به اینکه شورای نگهبان حافظ آرای مردم برای حفظ حریم سرنوشت اجتماعی مردم است و به هیچ‌وجه به متخلفان قانون اجازه تعدی به حقوق مردم را نمی‌دهد و از آرای مردم در انتخابات صیانت می‌کند بیان کرد: پویایی و ماندگاری انقلاب و نظام بسته به دو اصل اسلامیت و جمهوریت است و در این بین نهاد شورای نگهبان هم پاسداری و صیانت از اسلامیت و هم نظارت و مراقبت از فرآیند جمهوریت نظام که در انتخابات تبلور و ظهور می‌یابد را برعهده دارد و همین دو وظیفه مهم به خوبی گویای جایگاه مهم شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه باید هدف از رقابت کاندیداها در انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها به قصد خدمت صورت بگیرد و اگر رقابت تنها برای کسب قدرت انجام شود شاهد معضلاتی در زمان برگزاری انتخابات از قبیل خریدوفروش آرا خواهیم بود عنوان کرد: هیچ مصلحت‌سنجی در بررسی صلاحیت افراد چه در مجلس شورای اسلامی و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری به جز مصلحت قانون در شورای نگهبان مدنظر قرار نمی‌گیرد.

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی از بهمن ماه سال گذشته بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است عنوان کرد: در کنار موادی که اصلاح فرایند برگزاری انتخابات مجلس را هدف‌گذاری کرده، ماده 53 این طرح نیز بحث تغییر نظام اکثریتی به تناسبی را مطرح کرده است.

وی با اشاره به اینکه ماده‌ای که به‌رغم عدم مغایرت با شرع و قانون اساسی، با ایراد و ابهامات از سوی هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مواجه شد تا در نهایت برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود گفت: بسیاری از موافقان طرح معتقدند که در صورت تناسبی شدن انتخابات مجلس، علاوه بر ترغیب مردم به مشارکت بیشتر، کرسی‌های مجلس نیز به‌نسبت نظام اکثریتی به افراد شایسته‌تری خواهد رسید.

مفید با اشاره به اینکه در صورت تأیید انتخابات تناسبی می‌توان در راستای تحقق چهار محور مشارکت، امنیت،‌ سلامت، رقابت که از سوی رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفت گام برداشت گفت: انتخابات تناسبی انواعی از نظام‌های انتخاباتی در کشورهای چندحزبی است که بر طبق آن هر حزب به نسبت تعداد آرایی که کسب می‌کند در پارلمان صاحب کرسی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر طرح اصلاح قانون انتخابات نهایی و به قانون تبدیل شود، از اواسط مردادماه ثبت نام اولیه از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود عنوان کرد: شورای نگهبان با هیئت کارشناسی بر فضای مجازی نظارت دارد و اگر تبلیغات در این فضا در انتخابات تأثیرگذار باشد، شورای نگهبان به آن وارد می‌شود. 

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه با اشاره به اینکه  6000 نفر ناظر شبکه نظارت، بر روند انتخابات‌ها در استان نظارت می‌کنند عنوان کرد: بازرسان ویژه، نمایندگان کاندیداها و بازرسان هیئت اجرایی بر سر صندوق آرا حضور دارند لذا امکان و احتمال تخلف در سر صندوق بسیار پایین است.

وی با بیان اینکه قانون انتخابات با نواقصی مواجه است افزود: تا زمانی که قانونی در کشور وجود دارد، با وجود نقائص آن، شورای نگهبان نمی‌تواند بر خلاف قانون عمل کند و باید تابع قانون باشد.