رقیب جدید ایران؛ تیمی با گذشته غنی و آینده مبهم

  4020501018

بلغارستان رقیب تیم ملی ایران در پنجره بازی‌های ملی است که بیشتر با مهاجمانی مانند استویچکوف و برباتوف شناخته می‌شود اما این روزها بازیکن سرشناسی در این تیم وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال ایران که در تلاش برای برگزاری دیدارهای تدارکاتی باکیفیت به منظور حضور در جام ملت‌های آسیا است، شهریور سال جاری در یک دیدار نسبتا خوب مقابل تیمی از اروپای شرقی قرار می‌گیرد که گذشته‌ای غنی داشته و اکنون از تیم‌های باکیفیت در قیاس با فوتبال آسیا به شمار می‌رود.

شاگردان امیر قلعه‌نویی ۱۶شهریور ماه (۷ سپتامبر) در شهر Plovdiv و در استادیوم Hristo Botev به مصاف بلغارستان می روند.

رقیبی با گذشته غنی

رقیب تیم ملی ایران هر چه به عقب بر می‌گردد، با تاریخچه‌ای غنی رو به رو می‌شود. بلغارستان بهترین روزهای خود را در جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا تجربه کرد. بلغارها در این مسابقات فراتر از انتظار ظاهر شدند و باشکست دادن آلمان و آرژانتین تا نیمه‌نهایی جام جهانی هم پیش رفتند و در نهایت مغلوب ایتالیا شده و از صعود به فینال بازماند.

نسل طلایی بلغارستان به رهبری هریستو استویچکوف (برنده توپ طلای ۱۹۹۴) توانست رتبه چهارم جام ۹۴ را به دست آورد که تاکنون دست نخورده و بعید است روزگاری بار دیگر برای بلغارها تکرار شود.

سال‌های خاموش

بلغارستان در سالیان گذشته دستاورد مهمی نداشته است. آخرین حضور این تیم در جام جهانی به سال ۱۹۹۸ باز می‌گردد که در دور گروهی ناکام ماند و نتوانست دستاوردهای جام جهانی ۱۹۹۴ را تکرار کند.

در رده مسابقات اروپایی هم بلغارستان آخرین بار در یورو ۲۰۰۴ پرتغال حاضر بود که حاصل آن حذف شدن در دور گروهی با ضعیف ترین کارنامه ممکن بود.

در مسابقات اخیر اروپا موسوم به لیگ ملت‌ها هم بلغارستان در دسته C یا تیم‌های درجه سه اروپا قرار دارد و فقط در دوره دوم تا جمع تیم‌های درجه دو صعود کرد که دوامی نداشت.

در بازی‌های المپیک هم وضعیت به همین منوال و حتی بدتر است چرا که بلغارستان آخرین بار در سال ۱۹۸۶ و داشتن نسل طلایی خود به این رقابت‌ها صعود کرده بود.

رنکینگ فیفا

در حال حاضر بلغارستان در رتبه ۷۷ فیفا قرار دارد که جایگاه بدی برای یک تیم اروپایی درجه سه محسوب نمی‌شود. هر چند ایران در رتبه ۲۲ جهان قرار دارد و دوم آسیا است.

بهترین رتبه این تیم در رنکینگ فیفا به سال ۱۹۹۵ بر می‌گردد که در رتبه هشتم جهان بود و بدترین جایگاه بلغارها هم در سال ۲۰۱۲ با ثبت رتبه ۹۶ رقم خورد.

سرمربی جوان صربستانی

ملادن کرستاجیچ، سرمربی ۴۹ سال و صربستانی از سال ۲۰۲۲ هدایت این تیم را برعهده دارد. او توانست صربستان را به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه برساند و یک دستاورد مهم در کارنامه او رقم خورد چرا که قرار بود او در ابتدا به عنوان یک سرمربی موقت فعالیت کند.

بعد از حضور در دو تیم باشگاهی نه چندان شناخته شده، کراستیچ چندی است که هدایت بلغارستان را برعهده دارد و رویاهای بزرگی را در سر می‌پروراند و شاید به عنوان یکی از تیم‌های اروپایی به جام جهانی ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ تیم راه یابد.

ترکیب تیم ملی بلغارستان

عمده بازیکنان بلغارستان را بازیکنان شاغل در لیگ این کشور تشکیل می‌دهند که در تیم‌های شناخته شده زسکا صوفیه و زسکا ۱۹۴۸ و لوسکی صوفیه به میدان می‌روند.

در ترکیب این تیم بازیکنان لژیونری از تیم‌های وردربرمن، اسپارتا پراگ، لومل بلژیک، فیورنتینا، مونزا، اسپتزیا و جوانان اینتر میلان تشکیل می‌دهند که چندان شناخته شده نیستند.

رکوردداران تاریخ بلغارستان

بهترین گلزن تاریخ این تیم دیمیتار برباتوف، مهاجم شناخته شده و شاخص سال‌های دور تاتنهام و منچستر یونایتد است که به همراه هریستو بونف موفق به زدن ۴۸ گل ملی شده‌اند.

بیشترین بازی ملی این کشور در اختیار استیلیان پتروف با ۱۰۵ بازی ملی و بوریسلاو میهایلوف با ۱۰۲ بازی ملی است که هر دو از رده بازی‌های ملی کنار رفته‌اند و فعلا هیچ تهدیدی برای آن‌ها وجود ندارد.