سریال‌های تاریخی ـ مذهبی در صدر فروش حق پخش صداوسیما

  4020501101

مدیر رسانه بین‌الملل معاونت سیما گفت: سریال‌های تاریخی و مذهبی همچنان در صدر فهرست فروش حق پخش تلویزیونی و دیجیتال قرار دارد، به طوری که همچنان سریال‌های «یوسف پیامبر(ع)»، «مردان آنجلس» و «مریم مقدس (س)» از پرطرفدارترین محصولات رسانه‌ای مورد تقاضای شبکه‌های مختلف خارجی است.

به گزارش فارس سریال‌های تاریخی ـ مذهبی از پرطرفدارترین گونه‌‌های نمایشی در میان آثار تلویزیونی به شمار می‌روند که در میان ژانرهای فیلمسازی از جهت هزینه‌های لوکیشن، دکور و عوامل و مدت زمان مراحل پیش تولید تا تولید اثر بیش از سایر آثار نیازمند بودجه و زمان ساخت است. در میان مجموعه‌های نمایشی داخلی تولید شده در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، سریال‌های تاریخی ـ مذهبی همواره مورد اقبال و توجه مخاطبان رسانه ملی در داخل و خارج از مرزهای کشور به‌ ویژه در میان کشورهای اسلامی قرار گرفته است.

علی کربلائی حسینی مدیر رسانه بین‌الملل معاونت سیما اخیرا در گفت‌وگویی از واگذاری حق پخش سریال‌هایی به شبکه‌های خارجی کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان خبر داد و گفت: سریال‌های تاریخی و مذهبی همچنان در صدر فهرست فروش حق پخش تلویزیونی و دیجیتال قرار دارد؛ به طوری که همچنان سریال‌های «یوسف پیامبر(ع)»، «مردان آنجلس» و «مریم مقدس(س)» از پرطرفدارترین محصولات رسانه‌ای مورد تقاضای شبکه‌های مختلف خارجی است.

دریافت جایزه با 3 اثر در جشنواره‌های بین‌المللی

او همچنین از حضور رسانه ملی در جشنواره‌های بین‌المللی خبر داد و افزود: سال گذشته موفق شدیم با پیگیری‌های تخصصی پذیرش ۱۲ اثر از رسانه ملی را در جشنواره‌های بین‌المللی بگیریم و همچنین سه مستند «پرسپولیس – شیکاگو»، «دختر عشایر» و «هه رمان» نیز در جشنواره‌های معتبر خارجی به کسب جایزه نائل آمدند. امسال هم «پرسپولیس ـ شیکاگو» یک جایزه دیگر بین‌المللی را از آن خود کرد.

۴۵ کشور تاکنون مشتری محصولات رسانه ملی بوده‌اند

مدیر رسانه بین‌الملل سیما با بیان اینکه بیش از ۴۵ کشور تاکنون مشتری محصولات رسانه ملی بوده‌اند، آسیا ـ اقیانوسیه، ترکیه و غرب آسیا و سپس اروپا را از عمده‌ترین مشتریان محصولات صداوسیما معرفی و تصریح کرد: موفق‌ترین آثار فروخته شده به شبکه‌های خارجی، پویانمایی، سریال در گونه‌های مذهبی، اجتماعی و تاریخی، فیلم سینمایی و مستند بوده‌اند.

کربلائی تولید مشترک با دیگر کشورها را از جمله راهبردهای جدی و مورد تاکید در دوره تحولی صداوسیما برشمرد و از در دست بررسی بودن طرح‌هایی از چین، پاکستان و … برای تولید محصول مشترک خبر داد.

پیگیری‌ها در خصوص وضعیت تولید «سلمان فارسی» و «حضرت موسی(ع)»

وی آشنا بودن کشورهای مختلف با محصولات صداوسیما و خریدار داشتن این آثار را نشانه‌ای از درک و شناخت عمیق تولیدکنندگان رسانه ملی با موضوعات جهانی دانست و تصریح کرد: همین حالا هم طرح‌هایی مانند سریال‌های الف ویژه سلمان فارسی یا حضرت موسی (ع) که در تراز جهانی در دست تولید هستند، توجه و کنجکاوی فعالان بین‌المللی این حوزه را برانگیخته است و پیگیر وضعیت تولید یا چگونگی خرید حق پخش آن هستند.

به گزارش فارس، سریال «سلمان فارسی» به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری و تهیه کنندگی حسین طاهری به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر اکرم (ص) در سه فصل ایران ساسانی، بیزانس و حجاز صدر اسلام می‌پردازد. فیلمبرداری این سریال که از اواخر آذر ۱۳۹۸ آغاز شده، از ابتدای تولد سلمان را روایت می‌کند و داستان آن تا پایان واقعه غدیر خم ادامه دارد.

همچنین فصل «ایران» سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری قرار است به زودی وارد تولید شود و این روزها دکورهای این فصل در حال آماده‌سازی است.

پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، پیشتر در بازدید از روند ساخت سریال «سلمان فارسی» این مجموعه را انسجام توامان دو موضوع عظمت دین اسلام و عظمت تمدن ایرانی معرفی کرد و گفت: هر چه بیشتر کار ساخت این سریال جلو می‌رود و ایده‌های درخشان آن عملی می‌شود، عظمت کار بیشتر روشن می‌شود.

داوود میرباقری نیز سریال «سلمان فارسی» را جذاب‌ترین کار کارنامه‌اش عنوان کرده است. او در گفت‌وگویی در این‌باره اظهار کرد: مقطع تاریخی که سلمان‌فارسی در آن زندگی می‌کرد، بسیار پرحادثه و پرتنش بود. طبیعی است در آن مقطع حوادث سیاسی و اجتماعی متفاوتی هم رقم خورده بود. بنابراین وقتی می‌خواستم سریال سلمان فارسی را بسازم، حوادث سیاسی، اجتماعی و مختصات آن خیلی جذاب‌تر از مقاطع تاریخی سریال‌های امام علی(ع) و مختارنامه بود.

داوود میرباقری کارگردان مجموعه «سلمان فارسی»، زمان پخش احتمالی این مجموعه ۶۰ قسمتی را در صورت تداوم حمایت‌ها سال ۱۴۰۵ تخمین زده است. 

همچنین سریال «حضرت موسی» نیز که مسئولیت کارگردانی‌ آن را پس از درگذشت مرحوم سلحشور و بیماری جمال شورجه، ابراهیم حاتمی‌کیا بر عهده گرفته است، یکی از 2 اثر فاخر و ویژه مرکز سیمافیلم به شمار می‌رود که بر مبنای قواعد یک اثر قرآنی نگارش شده و در حال حاضر مراحل بازنویسی و تحقیقات مربوط به آن زیر نظر حاتمی‌کیا به پایان رسیده است.