مهارت‌های دکتر فوق تخصص مچ پا

گزارش بازرگانی، 200008،   4020518066

فوق تخصص مچ پا به معنای داشتن تخصص بالاتر و عمیق‌تر در زمینه ارتوپدی و مشکلات مرتبط با مچ پا می‌باشد. این تخصص‌ها شامل تشخیص، درمان و مدیریت مشکلات و بیماری‌های مرتبط با مچ پا مانند شکستگی مچ پا، دفورمیتی مچ پا، التهاب تاندون مچ پا، درمان قوزک پا، هالوکس والگوس، ضرب دیدگی مچ پا، سیاه شدن استخوان، آرتروز مفاصل مچ پا و... می‌باشد. پزشک فوق تخصص مچ پا دارای تجربه و آموزش‌های بیشتری نسبت به پزشکان عمومی است و توانایی انجام جراحی‌های پیچیده و پیشرفته مرتبط با مچ پا را دارد. برای آشنایی بیشتر با مهارت‌های این پزشک متخصص با ما همراه باشید.

فوق تخصص مچ پا چه مهارت‌هایی دارد؟

مهارت‌ها و تخصص‌های یک فوق تخصص مچ پا به شرح زیر است:

  1. انجام جراحی‌های مختلف و پیچیده مربوط به مچ پا مانند جراحی ترمیمی، اصلاح شکستگی‌ها و نقص‌های مادرزادی
  2. تجویز و استفاده از انواع وسایل پزشکی مانند کفی‌ها و پشتیبان‌های مختلف برای کمک به افراد ناتوان و دارای مشکل
  3. ارائه مشاوره به بیماران در مورد بیماری آن‌ها و توضیح روش‌های درمانی و تغییر سبک زندگی
  4. تفسیر انواع آزمون‌های عکسبرداری مانند سی تی اسکن و‌ام آر آی
  5. تجویز و نظارت بر روش‌های درمانی غیر جراحی
  6. تشخیص دقیق بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با مچ پا که در ادامه به توضیح برخی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

شکستگی مچ پا

شکستگی مچ پا به معنای شکستن یک یا چند استخوان مچ پا در نتیجه اعمال خارجی مانند تصادف، وقایع ورزشی و ضربه شدید است که معمولا با علائمی از جمله درد حاد، تورم، کبودی، کاهش توانایی حرکتی و عدم قدرت پشتیبانی از وزن بدن همراه می‌شود. روش‌های درمانی که برای شکستگی مچ پا در نظر گرفته می‌شود با توجه به استخوان‌های شکسته شده و میزان شدت آن‌ها متفاوت است و شامل گچ گرفتن، استراحت، مصرف دارو، کاهش فعالیت و در موارد شدید انجام عمل جراحی می‌شود.

دفورمیتی مچ پا

به مشکلات یا اختلالاتی که باعث تغییر شکل طبیعی مچ پا می‌شود، دفورمیتی مچ پا می‌گویند. این مشکلات می‌توانند به صورت مادرزادی و یا در اثر عوامل خارجی ایجاد شوند. اصلاح دفورمیتی‌های مچ پا می‌تواند با استفاده از تمرینات فیزیوتراپی، کفش‌های مناسب، درمان دارویی و در موارد شدید انجام عمل جراحی، انجام شود. دفورمیتی مچ پا انواع و شدت بسیار مختلفی دارد که پزشک متخصص هنگام درمان و تعیین روش‌های درمانی به آن‌ها توجه می‌کند.

التهاب تاندون مچ پا

تاندون‌ها اتصال‌هایی هستند که عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند و وظیفه انتقال نیرو و حرکت را بر عهده دارند. التهاب تاندون مچ پا به وضعیتی گفته می‌شود که یک یا چند تاندون موجود در مچ پا از جمله تاندون آشیل، تاندون پروناتور و تاندون تیبیال پوستریور به دلیل فعالیت بیش از حد، آسیب‌های ورزشی، عدم استراحت و تکراری بودن حرکات مچ پا و استفاده نادرست دچار التهاب شود. از جمله علائم این عارضه می‌توان به درد، تورم، قرمزی و احساس گرمی اشاره کرد که با استفاده از استراحت، کاهش فعالیت، قرار دادن کمپرس یخ، مصرف دارو، فیزیوتراپی و... بهبود می‌یابد.

درمان قوزک پا

التهاب و التیام قوزک پا معمولا با درد در قسمت پشت پا و نزدیک به قوزک پا و همچنین نقطه‌ای که با وزن دهی بیشتر در تماس است، همراه می‌شود. برای درمان این مشکل می‌توان از استراحت و کاهش فعالیت، استفاده از کمپرس یخ، انجام تمرینات تقویتی و انعطاف پذیری، استفاده از کفی مناسب و پشتیبان، مصرف دارو، انجام جلسات فیزیوتراپی و در موارد شدید‌تر، تزریق کورتیکواستروئید‌ها طبق نظر پزشک متخصص استفاده کرد.

هالوکس والگوس

هالوکس والگوس به یک دفورمیتی پا گفته می‌شود که در آن، انگشت شست پا یا هالوکس به سمت دیگر انگشتان پا منحرف می‌شود و یک برآمدگی ایجاد می‌کند. از مهم‌ترین علت‌های این عارضه می‌توان به ژنتیک، پوشیدن کفش‌های تنگ و نوک تیز و ضعف عضلات پا اشاره کرد. هالوکس والگوس معمولا با درد، تورم و قرمزی همراه است که با بررسی‌های بالینی و استفاده از عکسبرداری تشخیص داده می‌شود. روش‌های درمانی که متخصص برای درمان این دفورمیتی و با توجه به شدت علائم در نظر می‌گیرد شامل استفاده از کفی و کفش مناسب، فیزیوتراپی، استراحت، مصرف دارو و جراحی می‌شود.

ضرب دیدگی مچ پا

به آسیب دیدگی اطراف مچ پا به دلیل افتادن از ارتفاع، لغزش و یا تغییر سریع جهت حرکت هاف ضرب دیدگی مچ پا گفته می‌شود. این عارضه معمولا با درد، تورم، آب آوردن، احساس سختی و محدودیت در حرکت همراه است. اگر در یک حادثه دچار ضرب دیدگی مچ پا شدید می‌توانید از روش‌هایی مانند استراحت، کمپرس سرد، کفش و کفی مناسب، باند کشی و دارو برای کاهش درد و بهبود وضعیت استفاده کنید. در صورتی که درد و تورم با رعایت این موارد بهبود نیافت سریعا به متخصص مراجعه کنید.

سیاه شدن استخوان مچ پا

سیاه شدن استخوان مچ پا که به دلیل خونریزی زیر پوست ایجاد می‌شود، ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد. از جمله مهم‌ترین این علت‌ها می‌توان به ضربه یا صدمه، کبودی، عفونت، دیسکلسیا بیش از حد و بیماری‌های عروقی اشاره کرد. روش‌های درمانی سیاه شدن استخوان به علت آن بستگی دارد و این کار فقط باید توسط متخصص مچ پا انجام شود. به دلیل بالا بودن وخامت هنگام بروز این مشکل، لازم است از خود درمانی بپرهیزید.

آرتروز مفاصل مچ پا

آرتروز مچ پا یک بیماری التهابی مزمن است که موجب تخریب مفاصل مچ پا می‌شود. این بیماری معمولا با پوسیدگی تدریجی و سایش در سطح مفصل، کاهش کیفیت غضروف مفصلی و ایجاد التهاب در اطراف آن‌ها همراه است و به دلیل افزایش سن، آسیب‌های قدیمی، زخم‌های سنگین، عوامل ژنتیکی و انجام فعالیت‌های سنگین ایجاد می‌شود که درمان آرتروز مچ پا را واجب می­کند. از جمله علائم آرتروز مچ پا می‌توان به درد، سفتی و سختی مفاصل، تورم، محدودیت حرکت، ناتوانی در حمل و نقل، اختلال در کیفیت زندگی و تغییر شکل مفاصل اشاره کرد.

دکتر بابک اتوکش "فوق تخصص مچ پا" عضو فعال انجمن ارتوپدی ایران و عضو فعال آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا AAOS و انجمن تحقیقاتی اروپا EORS است. دکتر اتوکش متخصص و جراح ارتوپد مشکلاتی همچون پارگی تاندون مچ پا، هالوکس والگوس، شکستگی مچ پا، دفورمیتی مچ پا، التهاب تاندون مچ پا، درد قوزک پا، ضرب دیدگی مچ پا، میخچه و خار پاشنه، پای دیابتی، قوس کف پا، ناهنجاری‌های مادرزادی، آرتروز مفاصل پا و آسیب‌های ورزشی را درمان می­کند.

آدرس مطب: خیابان شریعتی، نبش ظفر، مجتمع نگین ظفر، طبقه 9، واحد 7

شماره تماس: 09107214135

نسخهٔ اصلی خبر