به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز یکشنبه - ۲۹ مردادماه - استوارنامه سفرای جدید کشورهای آنگولا، کلمبیا، کامبوج، اکوادور و پرو را دریافت کرد.
بر اساس اصل ۱۲۸ قانون اساسی، سفیران به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب رئیس جمهور تعیین می شوند. رئیس جمهور استوارنامه سفیران را امضا می کند و استوارنامه سفیران کشورهای دیگر را می پذیرد.
رئیس جمهور روز یکشنبه پس از دریافت استوارنامه ماترینس پاتریسو سفیر آکردیته جمهوری آنگولا، ضمن آرزوی موفقیت برای وی در دوره ماموریت خود در تهران، گفت: ارتباطات دوستانهای میان ایران و آنگولا برقرار است، اما سطح تعاملات اقتصادی و تجاری دو طرف متناسب با این ارتباط و ظرفیتهای متقابل نیست.
رئیس جمهور افزود: ظرفیتهای متنوع و متعددی میان دو کشور وجود دارد که مسئولیت سفرای دو کشور و مقامات مربوطه شناسایی، فعال کردن و تبادل این ظرفیتها در مسیر گسترش تعاملات و همکاریهای دو جانبه است.
«ماترینس پاتریسو» سفیر آکردیته جمهوری آنگولا نیز در این مراسم با بیان اینکه دو کشور ظرفیتها و زمینههای مناسبی برای گسترش روابط با یکدیگر دارند، اظهار داشت: بنده از طرف جمهوری آنگولا دستور کار واضح و مشخصی برای تلاش در راستای گسترش همکاریها با جمهوری اسلامی ایران دارم.
علاقهمندی ایران برای گسترش روابط با اعضای «آ س آن»
رئیس جمهور در آیین دریافت استوارنامه آقای «کوی کونگ» سفیر آکردیته پادشاهی کامبوج با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاریها با کامبوج است، اظهار داشت: ایران علاقهمند به گسترش روابط با اعضای آ س آن و تقویت روابط منطقهای خود با کشورهای این حوزه از جمله کامبوج است.
آیتالله رئیسی ضمن آرزوی موفقیت برای وی در دوره ماموریت خود در تهران، گفت: روابط ایران و کامبوج متناسب با ظرفیتها و زمینههای موجود برای همکاری، گسترش نیافته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاریها با کامبوج است، افزود: ایران علاقهمند به گسترش روابط با اعضای آ س آن و تقویت روابط منطقهای خود با کشورهای این حوزه از جمله کامبوج است.
«کوی کونگ» سفیر آکردیته پادشاهی کامبوج نیز در این مراسم با بیان اینکه ایران با وجود تحریمها به پیشرفتهای خوبی دست یافته است، اظهار داشت: دو کشور همواره روابط دوستانهای با یکدیگر داشتهاند و در عرصههای چند جانبه و بینالمللی نیز روابط سازنده و مثبتی را شکل دادهاند.
وی همچنین با اشاره به همکاریهای جاری میان دو کشور، علاقهمندی کامبوج به توسعه روابط با ایران در عرصههای مختلف را اعلام کرد.
ایران اراده جدی برای گسترش روابط با اکوادور دارد
رئیس جمهور در آیین دریافت استوارنامه خانم «لوردس پوما پوما» سفیر آکردیته جمهوری اکوادور، با اظهار امیدواری برای موفقیت وی در دوره ماموریت خود در تهران گفت: ایران و اکوادور زمینههای متنوعی برای گسترش تعاملات اقتصادی و تبادلات تجاری با یکدیگر دارند.
آیت الله رئیسی افزود: جمهوری اسلامی ایران اراده جدی برای گسترش روابط با اکوادور دارد و سفرا و مقامات مربوطه دو کشور باید زمینههای تبادل هر چه بیشتر ظرفیتهای متقابل را در راستای ارتقای سطح روابط فیمابین فراهم کنند.
«لوردس پوما پوما» سفیر آکردیته جمهوری اکوادور نیز در این مراسم ایران را کشوری مهم در منطقه و جهان توصیف و تصریح کرد: رئیس جمهور کشورم از من خواست که سلامهای گرم و اراده جدی دولت متبوعم را به شما اعلام کنم.
سفیر آکردیته اکوادور همچنین با تسلیت و اظهار همبستگی با دولت و مردم ایران به خاطر حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) اظهار داشت: دو کشور ظرفیتهای بسیار خوبی برای تعامل با یکدیگر دارند و اکوادور علاقمند است همکاری در زمینههای پزشکی، صنعتی، فناوری و علمی را با ایران گسترش دهد.
آمادگی ایران برای تبادل دستاوردهای خود با کلمبیا
آیتالله سید ابراهیم در آیین دریافت استوارنامه آقای «ریانو ولاندیا» سفیر آکردیته جمهوری کلمبیا، ضمن آرزوی موفقیت برای وی در دوره ماموریت خود در تهران، گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین است.
رئیس جمهور با اشاره به سوابق دو کشور در زمینه مبارزه با تجارت مواد مخدر، ضمن ابراز آمادگی برای تبادل تجربیات در این زمینه با کلمبیا افزود: قدرتهای سلطهگر با وجود ادعاهای فراوان، در واقع حامیان و پشتیبانان اصلی تولید و تجارت مواد مخدر هستند.
وی با اشاره به ابراز علاقهمندی سفیر کلمبیا برای گسترش همکاریها با جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف علمی، فناوری، داروسازی، نانوفناوری، صنعتی و کشاورزی اظهار داشت: ایران بهرغم فشارها و تحریمهای گسترده پیشرفتهای چشمگیری در زمینه علمی، فناوری و صنعتی داشته و به عنوان کشوری فناور آماده تبادل دستاوردها و توانمندیهای خود با کلمبیاست.
«ریانو ولاندیا» سفیر آکردیته جمهوری کلمبیا نیز در این مراسم ضمن تسلیت و ابراز همدردی با دولت و ملت ایران بهخاطر حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) تصریح کرد: توسعه تعاملات اقتصادی و تبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران جزو اولویتهای کلمبیا است.
وی خاطرنشان کرد: دو کشور ۱۵ سند همکاری دوجانبه با یکدیگر دارند که امیدوارم با تقویت مراودات دیپلماتیک زمینه تسریع در اجرای این اسناد فراهم شود.
علاقهمندی تهران و پرو برای گسترش روابط
آیتالله رئیسی در آیین دریافت استوارنامه آقای «کاساس ویاز» سفیر آکردیته جمهوری پرو، ضمن آرزوی موفقیت برای وی در دوره ماموریت خود در تهران گفت: سوابق روابط ایران و پرو حاکی از آن است که دو کشور همواره علاقهمند به گسترش همکاریهای فیمابین بودهاند.
رئیس جمهور افزود: ظرفیتهای متقابل متنوعی میان دو کشور وجود دارد که میطلبد سفرا و مقامات مربوطه دو کشور، با رفع موانع و مشکلات احتمالی، به تبادل این ظرفیتها در راستای تقویت و تعمیق روابط فیمابین همت بگمارند.
«کاساس ویاز» سفیر آکردیته جمهوری پرو نیز در این مراسم با اعلام سلامهای گرم رئیس جمهور کشورش به دکتر رئیسی اظهار داشت: بنده علاوه بر ماموریتهای تعیین شده از سوی کشور متبوعم، با توجه به ریشههای عمیق تاریخی و تمدنی ایران و پرو، علاقمندی و انگیزههای شخصی قوی برای تقویت روابط میان دو طرف دارم.
وی تصریح کرد: روابط ۵۰ ساله ایران و پرو همواره دوستانه و سازنده بوده و امروز باید با تکیه و تاکید بیشتر بر روی سوابق تمدنی، برای نزدیکی بیشتر دو ملت تلاش کنیم تا بستری برای تسریع در گسترش همکاریها و ارتقای سطح روابط فیمابین باشد.