نظرات برگزیده مخاطبان الف: اصلاح‌طلبان با تحریم‌های ترامپ از صحنه سیاست ایران حذف شدند/ بازی سپاهان و الاتحاد نباید تکرار شود

  4020714001 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

مطلبی با عنوان «خاتمی هم به جمع تحریمی‌ها پیوست؟!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*در مجموع عدم حضور مردم در انتخابات یا هر قشری از مردم ضرر و زیانش بیشتر باز برای مردم رقم میخوره مسلما چند صدایی از تک صدایی بهتر خواهد بود مثل نظام چند قطبی یا تک قطبی در جهان.

*خاتمی و اصلاحات عملا کاری از دستشان بر نمیاد وقتی اصلاحات از بدنه نظام‌ حذف شود.

*اصولگرا و اصلاح طلب دو روی یک سکه هستند که هیچ ارزشی برای مردم و منافع مردم قائل نبوده و نیستند.

*آخرین شانسی که بدنه اجتماعی طبقه متوسط به اصلاح طلبان و صندوق رای دادند سال ۹۶ بود بعد از آن و بدنبال نا امیدی از گشایش های اقتصادی و اجتماعی، این قشر از صندوق رای نا امید شدند .

*سید محمد خاتمی تحریم نمی کنه و مطمئنم که خودش در انتخابات هم شرکت می کنه ولی مردم رو دعوت به شرکت نمی کنه.

*با این فشاری که دولت قبلی و بویژه دولت فعلی بر سر مردم آورد کسی حال رای دادن نداره. اصلاح طلب ها هم به خوبی فهمیده اند که با حرف اونها هر کسی زیر بار نمی ره پای صندوق های رای بره. برای همین با به اصطلاح تحریم انتخابات به دنبال این هستند که از موضوع به نفع خودشون بهره برداری کنند. و عدم مشارکت مردم نه به دلیل همراهی با اصلاح طلبان و نه به دلیل خواسته شبکه های کثیف ماهواره ای ضد ایرانی خواهد بود.

*مردم به هیچ طیف سیاسی تمایلی ندارند فقط عملکردها را مدنظر قرار می دهند.چنانچه ازعملکرددولت فعلی راضی باشند درانتخابات شرکت خواهندکرد.فعلا که مردم ازعملکرد این دولت درمرد مهارتورم رضایت ندارن .به خصوص درمورد کارمندان وبازنشستگان هیچ اقدام مثبتی انجام نشده است.

*اصولگراها قائل به مدیریت مردم در همه امور هستند حالا چه مردم بخواهند و چه نخواهند. شاید عقیده دارند در بسیاری امور مردم تصمیم درست را نمی‌گیرند و مسئول بهشت بردن مردم اینها هستند. تا جاییکه اقتصاد برای شان اهمیت ندارد و در دوره ای که همه کشورها به فکر توسعه همه جانبه هستند کشور فقط با خام فروشی و استهلاک منابع آب گذران می‌کند. اصلاح طلبان شعارشان در ظاهر خواسته های مردم است ولی اینها در چند دوره حرف مردم را زدند ولی هدفشان شد رسیدن به قدرت ولی توان انجام آن را نداشتند و مردم از صندوق رای رویگردان شدند. طیف فعلی نه اصولگراست نه اصلاح طلب یک گروهی است که هدفشان فقط در قدرت بودن و منافع اقتصادی قدرت است.

*اصلاح طلبان با برنامه تحریم توسط ترامپ از صحنه سیاسی ایران حذف شده اند.

*انتخابات باید کاملا آزاد باشد وقتی دایره انتخاب خیلی کوچک شود دیگر تمایلی برای کسی نمی ماند که در انتخابی شرکت کند که نتیجه اش از قبل مشخص است .

*همه این بدی ها که از اصلاح طلبان می گویید درست است. عرصه سیاست جای ادمهای ترسو نیست که بعضا فرصت سوزی انها غیر قابل جبران است . ولی بی اعتبار شدن اصلاح طلب ها بین مردم خبر خوبی برای اصولگرا ها نیست چون باعث یک دستی حکومت بیش از پیش خواهد شد.

*انسان بدون داشتن منتقد و مخالف مانند گم شده در بیابان هست. هیچ وقت راهش درست نخواهد بود. ممکنه چند قدمی درسته بره ولی بعدش چند قدمی اشتباه میره ...

*انتخابات باید تجلی گاه خواسته های مردم باشد ،وقتی یک جناح آنچنان قدرت را در قبضه دارند که حتی در صورت اهمالشان و در نتیجه راه یافتن نمایندگان جناح مقابل به مجلس عملا امکان انجام هر اصلاحی را از آنها سلب میکنند و این امر بارها و بارها تکرار شده .

*به‌نظر من خاتمی و مجموعه‌ی اصلاح‌طلب‌ها می‌خوان بصورت تاکتیکی در انتخابات شرکت نکنند، نه اینکه واقعا از گرفتن مجلس یا دولت صرف‌نظر کرده باشند. به‌نظرم نگاهشون اینه که طی سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، وضع اقتصادی و اشتغال بدتر میشه و اونوقت میان به مردم میگن دیدین وقتی ما نیومدیم چه بلایی سرتون اومد! و بعد ریاست جمهوری ۱۴۰۴ رو ببرن.

*۱- اصلاح طلبان مثل سالهای گذشته با مانع رد صلاحیت مواجهند. ۲- اگر توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت هم بشوند (که نمیشوند) پایگاه رأیشان به طور کامل از آنها عبور کرده و امکان رأی آوری ندارند. ۳- اگر به فرض محال هم تایید صلاحیت بشوند و هم رای بیاورند، در عمل کاری هم نخواهند توانست در ساختار قدرت اعمال کنند. بنابراین اصلاح طلبان خود متوجه شده اند که این بازی چند سر باخت است و عملا امکذن شرکت نخواهند شد.

*حاکمیت باید وضع فعلی رو اصلاح کنه وگرنه مشارکت در انتخابات پیش رو از همیشه کمتر خواهد بود.

***

مخاطبین الف درباره مطلب «ساماندهی مهاجرین آری، افغان‌ستیزی نه!» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*افغان ها اگر می خواهند وارد ایران شوند باید کاری کرد که صرفا در روستاها به ویژه روستاهای زیر 20 خانوار و یا خالی از سکنه ، اسکان داده شوند و به هیچ وجه نباید اجازه اسکان در شهرها بدانها داده شود. با اینکار هم افغانها ماوا می یابند هم روستاهای رو به نابودی ما احیا می شود.

*تنها همسایگان همزبان با ما افاغنه هستند آنها از ظلم طالبان و برای کسب روزی حلال به ایرانیان پناه آورده اند.

*الان هم اگر مردم ایران نگران هستند بدلیل ورود حجم بالا بی برنامه و خارج از عرف افغانهاست که با توجه به مشکلات تامین غذا مسکن بیکاری و امنیت جامعه اثرات منفی میگذارد و مردم ایران خواهان نظارت سامان دهی بیشتر مسولان کشور بر ورود انهاست

*جوان افغانی نباشه چه کسی کارها رو انجام میده. چرخ مملکت میخوابه .

*با توجه به رشد منفی جمعیت و عدم علاقه نیروی کار جوان ایرانی جهت کارهای یدی استخدام نیروی کار حارجی مخصوصا افغانی اجتناب ناپذیر است با شرط این که مانند کشورهای دیگر با ضابطه و قانونمند باشد باید توجه داشت خطرات هجوم غیر قانونی افاغنه مینواند برای امنیت ملی فوق العاده خطرناک باشد .

*من کاملا با کنترل کردن مرزها و ورود مهاجر موافق هستم و این کار باید سالیان پیش اجرا میشد تا اینگونه شاهد هرج و مرج نباشیم اما متاسفانه ما باید قبول کنیم فضای مجازی از همان اوایل تحت تاثیر عده ای نژادپرست افتاد که بدلیل کپی پیست کردن راحت آن فضا را کاملا نژادپرستانه کردند بطوریکه بچه های ما عادت به بکار بردن کلمات نژادپرستانه نمودند و اینقدر در این کار افراط کردند که مثلا دشمنی با قوم های خاص مترادف با میهن پرستی شد.

*برادران و خواهران افغان ما از پیکره ایران واحد بودند که به جور کینه توز استعمار انگلیس خبیث از هم جدا شدند آن هم فقط مرز هایشان وگرنه ما هم فرهنگ وهم ریشه هستیم مردمانی دلیر و زحمت کش و مسئولیت پذیر و فرهیخته.... درهمه جای دنیا اراذل و اوباش و شعبون بی مخ و وطن فروش و .....وجود دارد در ایران ما که کم نداریم از این دست افراد

*هر دو حقیقت دارد هم افغانستانی غیر مجاز زیاد داریم هم دشمن در رسانه بین قومیت های مختلف ایجاد دشمنی می کند حتی خود ایرانی ها و افغانستانی ها را با پول اجیر می کند تا بین دو ملت ایجاد تنفر کنند.

***

مطلب «حسین شریعتمداری: الاتحاد لیاقت تکرار بازی را ندارد، نباید برای تکرار بازی به ایران بیاید» با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*کاشکی ایشون رو ریئس جمهور کنن ببینیم چه میکنه

*به نظر من بازی باید ۳-۰به نفع سپاهان رای داده بشه اگر هر حکمی غیر از این باشه ایران نباید اون را قبول کنه حتی به قیمت تعلیق فوتبال ایران وکار وزیر امورخارجه برای تکرار بازی اشتباه و تحقیر ایرانیان و سردار سلیمانیه

*چرا بعضی ها تا حرف حقی میبینند فورا موضع می‌گیرند. بعضی ها فکر می‌کنند فقط خودشان باید در مورد ورزش نظر دهند و دیگران حق دخالت ندارند. به نظر من اگر بهانه ترک بازی ،سردیس شهید سلیمانی بوده، تیم عربستانی خیلی غلط کرده. یادتان هست که در تشییع شهید سلیمانی حداقل ۲۰ میلیون نفر شرکت داشتند. و این حرکت یعنی توهین به بخش عظیمی از ملت ایران.

*من به عنوان کسی که اکثر اوقات با آقای شریعتمداری مخالفم تو این یه مورد باهاشون موافقم، هیچ اشتباهی از طرف ما انجام نشده اون مجسمه هم همیشه تو ورزشگاه بوده و تایید هم شده،..

*جناب آقای شریعتمدار از دشمنی با دنیا دست بردارید یک بار از در دوستی دربیاید ببینی نتیجه چه میشو د

*با تشکر از موضع روزنامه کیهان، این بحث رو پی گیری کنید، که کلی وقت و انرژی و پول صرف اون بازی شد بعلاوه بی احترامی اونا نسبت به سردار بزرگ ایرانی، خسارات ناشی از لغو بازی که رقم کمی نیست بپردازند، مخاج بازی جدید رو بپردازند، و از بی احترامیشون نسبت به اقتدار ایرانی ها عذرخواهی کنند، شاید دلمان به رحم بیاد و بگذاریم بیایند

*عربستان در حد و اندازه نیست . دوم خیانت های عربستان از اول انقلاب کم نیست داعش چه کسی بوجود آورد . ساده نباشید

*دراین مقاله آقای شریعتمداری کلا" یادش رفته که ارگان خیلی بزرگی بنام فیفا وجود داره که تعداد اعضاش از اعضای سازمان ملل بیشتره.بازی نکنیم. فیفا کل فوتبالمون رو تعلیق می کنه.

*(پاسخ به کامنت بالا)نکته همین فرمایش شماست، هر تصمیمی گرفته بشه باید منافع مردم ایران و ورزشکاران در اولویت قرار بگیره،