میدل ایست مانیتور گزارش می دهد؛ دورویی غرب در مواجهه با "حق دفاع از خودِ" فلسطینی ها

  4020717062 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی می نویسد: «چرا غرب مدام بر حق دفاع اسرائیل از خود تاکید دارد اما برای فلسطینی ها و حق آن ها جهت دفاع از خودشان، از برچسبِ اقدامات و رویه های تروریستی استفاده می کند؟»

به گزارش الف؛ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی با اشاره به رویکردهای منافقانه و استانداردهای دوگانه دولت های غربی در مواجهه با مقاومت ملت فلسطین در بحبوحه اوج گیری تحلیل و تفسیرها با محوریت عملیات "طوفان اقصی"، سعی کرده به این سوال عمده و محوری پاسخ دهد که چرا دولت های غربی، حق ملت فلسطین جهت دفاع از حقوق خود را به رسمیت نمی شناسند اما با اندک تحرک جریان مقاومت فلسطین علیه منافع رژیم صهیونیستی، سیلی از حملات و اقدامات تبلیغاتی را علیه فلسطینی ها روانه می کنند و با گفتن این مساله که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد، نوعی چراغ سبز را به رویه های مجرمانه و جنایتکارانه تل آویو علیه ملت فلسطین نشان می دهند؟ 

پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارش خود می نویسد

«نیروهای رژیم اشغالگر قدس تقریبا به صورت روزانه به شهرها، روستاها و اردوگاه های پناهجویان فلسطینی در کرانه باختری، حمله می کنند. آن ها به خانه‌های فلسطینی ها یورش می برند و هرکسی را بخواهند بازداشت می کنند و در اغلب موارد، فلسطینی ها از جمله زنان، کودکان و افراد سالخورده را می کُشند. 

در بحبوحه وضعیتی که جهان صرفا نظاره‌گر است، مقام های رژیم اشغالگر قدس ادعا می کنند که آن ها به اصطلاح، افراد تحت تعقیب را هدف قرار می دهند و یا خانه تروریست ها را خراب می کنند. در این چهارچوب، دولت های غربی به عنوان حامیان اصلی رژیم اسرائیل نیز بهانه خوبی را کسب کرده اند و مدام می گویند که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. 

شنبه گذشته، گردان های قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس)، عملیاتی گسترده و فراگیری را(عملیات طوفان اقصی) علیه رژیم اسرائیل و شهرک نشینان آن با هدف ایجاد بازدارندگی در برابر رویه های مجرمانه نیروهای رژیم اشغالگر قدس و مقام ها و سیاستمداران افراطی آن، اجرایی کرد. 

این عملیات در بحبوحه 17 سال محاصره همه جانبه نوار غزه توسط رژیم اسرائیل صورت گرفت که عملا هر جنبه ای از زندگی مردم این منطقه را با مشکل رو به رو کرده است. جنبش حماس که در جریان انتخابات اواسط سال 2007 میلادی، پیروزی قابل توجهی را کسب کرد، طی سال های اخیر دست به هر اقدامی زده تا بتواند به محاصره نوار غزه خاتمه دهد. این جنبش از جامعه بین المللی و سازمان ملل متحد و تمامی قدرت های جهانی درخواست کرده بود تا به اسرائیل فشار آورند و محاصره ناعادلانه و غلط علیه مردم نوار غزه، خاتمه یابد. با این حال، هیچ اتفاقی نیفتاد. 

در عین حال، جنبش حماس تاکنون بارها و بارها به اسرائیل هشدار داده بود که نقض حقوق فلسطینی‌های ساکن در اراضی اشغالی و هتک حرمتِ اماکن مقدس فلسطینی ها، به ویژه مسجدالاقصی را خاتمه دهد. با این حال، باز هم اتفاقی در این رابطه حادث نشده است. جامعه بین المللی نیز عملا در برابر درخواست های فراوان فلسطینی ها جهت اعمال فشار بر اسرائیل، هیچ اقدام موثری را انجام نداده و انگار گوش شنوایی در این زمین نداشته و ندارد. 

مشکل کار اینجاست که کشورهای غربی که مدت هاست در برابر درخواست های بحقِ فلسطینی ها خود را به خواب زده اند، بلافاصله پس از آنکه جریان مقاومت فلسطین، عملیات طوفان اقصی را عملیاتی و اجرا کرد، به نحوی گسترده وارد میدان شدند و مقاومت فلسطین را محکوم و از رژیم اشغالگر اسرائیل حمایت های گسترده‌ای را انجام دادند. 

اندکی قبل از آغاز عملیات طوفان اقصی، "استفانی هالِت"، کاردار سفارت آمریکا در اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس به این نکته اشاره کرد که وی، با دیدنِ تصاویر مجروحان و کشته شدگان اسرائیلی در جریان حمله حماس به اسرائیل بدحال و ناراحت شده است. وی مدعی شده که تروریست های غزه مرتکب اشتباه شدند و آمریکا نیز در کنار اسرائیل می ایستد. 

جالب است که این فرد هیچ اشاره ای به نقش سربازان و شهرک نشینان اسرائیلی که در مجامع و نهادها حقوق‌بشری به عنوان مجرمان جنگی شناخته می شوند، در شکل دهی به اراده جریان مقاومت فلسطین برای انجام یک عملیات گسترده در اراضی اشغالی نکرده است. "لوید آستین" وزیر دفاع آمریکا نیز تاکید کرده که آمریکا هر آنچه اسرائیل نیاز داشته باشد را در اختیار آن قرار خواهد داد. وی مدعی شده که آمریکا حق اسرائیل جهت دفاع از خود را به رسمیت می شناسد. 

"جیمز کلورلی" وزیر خارجه انگلیس نیز در شبکه اجتماعی ایکس، حمله حماس به اراضی اشغالی را محکوم کرده و البته که وی مدعی شده انگلیس از حق اسرائیل جهت دفاع از خود نیز حمایت می کند. او نیز شبیه به دیگر همتایان خود نسبت به جنایات گسترده رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین سکوت کرده است. 

به نحو مشابهی، رئیس اتحادیه اروپا نیز جریان مقاومت فلسطین را تروریست خوانده و البته که وی هم حق دفاع از خودِ اسرائیلی ها را به رسمیت شناخته است. "جوزپ بورل" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز موضع گیری مشابهی را در دستورکار قرار داده و از همبستگی خود با اسرائیل سخن گفته است. وی خواستار آزادی سریع اسرای اسرائیلی شده و اقدام حماس را مخالف با حقوق بین الملل توصیف کرده است. با این حال، ظاهرا وی فراموش کرده که از رژیم اشغالگر قدس بخواهد تا حداقل، زندانیان سالخورده فلسطینی را آزاد کند. 

بورل فراموش کرده از رفتارهای وحشتناک اسرائیل با زندانیان فلسطینی و فراهم نکردنِ حداقل امکانات درمانی برای آن ها سخن بگوید. عجیب اینکه برخی دیگر از مقام های اتحادیه اروپا، شهرک نشینان اسرائیلی را افرادی معصوم و بیگناه معرفی کرده اند و در نقطه مقابل، چیزی بیش از 400 فلسطینی را که در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه شهید شده اند را به کل فراموش کرده اند. 

صداراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه نیز هر یک در پیام های جداگانه ای از اسرائیل حمایت کرده و جریان مقاومت فلسطین را به مثابه گروهی تروریستی هدفِ حمله قرار دادند. در پیام های آن ها، اسرائیل به مثابه موجودیتی معصوم برسازی شده و جریان مقاومت سراسر سیاه و گناهکار و خشن تصویر سازی شده است. باید از این دو رهبر اروپایی پرسید که آیا آن ها از دیدنِ تصاویر حملات مرگبار اسرائیلی ها علیه مردم فلسطین نیز شوکه می شوند؟ چرا مکرون و شولتس، یک مرتبه از اسرائیل درخواست نکرده اند تا به حقوق بین الملل احترام بگذارد؟ 

چطور این افراد به خود اجازه می دهند که در برابر سیلی از بی قانونی های رژیم اسرائیل سکوت کنند و در نقطه مقابل، جریان مقاومت را به انجام اقداماتی که مخالف با حقوق بین الملل است، متهم سازند؟ رهبرانی از این نوع، خواستار پایان درگیری ها نشده اند بلکه صراحتا حمایت خود را از ماشین جنگی اسرائیل اعلام کرده‌اند. 

چه زمانی جامعه بین المللی و قدرت های غربی که خود را به مثابه پلیس جهان می بینند، از خواب به پا می‌خیزند و تفاوت میان قربانی و طرفِ مهاجم را خواهند فهمید؟ چه زمان رهبران جهان اقدام به مواجهه و تعامل با طرف های مختلف بین المللی بر پایه قوانین و مقررات حقوق بین المللی می کنند و منفعت طلبی و نژادپرستی را کنار می گذارند؟ چرا غرب مدام بر حق دفاع اسرائیل از خود تاکید دارد اما برای فلسطینی ها و حق آن ها جهت دفاع از خودشان، از برچسبِ اقدامات و رویه های تروریستی استفاده می کند؟»

 

لینک:

https://www.middleeastmonitor.com/20231007-why-do-palestinians-not-deserve-support-for-their-self-defence/