هفته پرمشغله رئیس دستگاه دیپلماسی؛ غزه محور اصلی رایزنی‌ها

  4020804067

وزیر امور خارجه که در این هفته میزبان ۲ وزیر خارجه از قاره آفریقا و ۴ همتای خود در حوزه قفقاز جنوبی و همسایگان بود، در سفرش به نیویورک ضمن شرکت در نشست مجمع عمومی درباره فلسطین و در دیدار با گوترش به تلاش‌ها در راستای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه و پاسخگو کردن جنایتکاران صهیونیست ادامه می‌دهد.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌ها و تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران بعد از تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و تشدید محاصره این منطقه، به منظور توقف این جنایات و رفع محاصره غزه بامداد امروز (پنجشنبه) چهارم آبان ماه وارد نیویورک شد تا در نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره موضوع فلسطین شرکت کند.

وی که به دعوت وزیر خارجه برزیل به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت به نیویورک سفر کرده، قرار بود در نشست شورای امنیت درباره فلسطین هم شرکت کند که به دلیل میزبانی نشست ۳+۳ در تهران این حضور میسر نشد و اکنون او قرار است در نشست مجمع عمومی مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره اوضاع منطقه را تبیین کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی دوشنبه شب اول آبان ماه در نشستی خبری گفته بود که در پایان هفته جاری قرار است موضوع فلسطین در دستورکار همه کشورها در مجمع عمومی قرار گیرد و افزود: قطعنامه‌ای صادر خواهد شد که این قطعنامه ارزش سیاسی بالایی دارد، ولی مثل قطعنامه شورای امنیت لازم الاجرا نیست.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در بدو ورود در جمع خبرنگاران اعلام کرد که شرایط منطقه غرب آسیا  با توجه به اتفاقاتی که روی مردم غیرنظامی غزه در جریان است، قتل عام، نسل‌کشی و حمایت‌هایی که آمریکا و تعداد محدودی از کشورهای اروپایی به صورت کورکورانه اما تمام عیار از رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند به نقطه نگران کننده‌ای برای همه کشورهای منطقه رسیده و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرف‌ها وجود دارد.

پس از تحولات اخیر در فلسطین و عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ماه) توسط حماس و همراهی سایر گروه‌های مقاومت که تلفات سنگینی را به صهیونیست‌ها وارد کرد و بر اثر آن حداقل ۱۵۰۰ نفر کشته و نزدیک به پنج هزار نفر زخمی شدند، کابینه رژیم صیهیونیستی دستور آغاز حملات گسترده به نوار غزه را صادر کرده و پس از آن هم بر حلقه محاصره غزه را تنگ‌تر و تنگ‌تر کرد.

این رژیم در این مدت اقدام به حمله به بیمارستان‌ها، مدارس، مساجد، منازل مسکونی، کلیساها و... در غزه کرد که براساس آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین امروز (پنجشنبه، ۲۶ اکتبر/ چهارم آبان) هفت هزار و ۲۸ نفر در این مدت شهید شدند که از این میزان، ۲۹۱۳ نفر کودک و ۱۷۰۹ زن هستند. علاوه بر این بیش از ۱۸ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

در این خصوص حسین امیرعبداللهیان از ابتدای تحولات اخیر در فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها در غزه رایزنی‌هایی را انجام داد از تماس‌های تلفنی که با برخی همتایان و از جمله دبیرکل سازمان ملل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ... صورت داد تا سفرش به چهار کشور منطقه شامل عراق، لبنان، سوریه و قطر و در نهایت حضورش در جده برای شرکت در نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین و ارائه پیشنهاداتی از جمله تحریم سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی و قطع روابط کشورهای مسلمان با این رژیم و ... (+).

از سوی دیگر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور نیز در این مدت با برخی همتایان و سران کشورها درباره اوضاع غزه تلفنی به گفت‌وگو پرداخت که از آن جمله تماس‌های تلفنی با سران  برخی کشورها از جمله امیر قطر، سلطان عمان، ولی‌عهد عربستان سعودی، روسای جمهور روسیه، سوریه، ترکیه، فرانسه، برزیل و نخست‌وزیر عراق، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی و رئیس دفتر سیاسی حماس بود اقدامات مجرمانه، دیوانه‌وار و غیرقانونی صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم غزه را باعث تشدید و توسعه دامنه درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در هفته جاری روزهای پر رفت و آمدی را هم پشت سر گذاشت. او در این هفته علاوه بر میزبانی از وزیر خارجه آفریقای جنوبی و همچنین همتای نیجری خود، میزبان چهار وزیر خارجه حوزه قفقاز جنوبی و همسایگان آن برای برگزاری نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ بود.

در همین راستا، یکشنبه آخرین روز مهر ماه (۳۰ مهر) رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت امور خارجه از خانم «نالدی پاندور» وزیر خارجه آفریقای جنوبی در نخستین سفرش به تهران در دولت سیزدهم استقبال کرد. وزیر خارجه آفریقای جنوبی اواخر مرداد ماه میزبان امیرعبداللهیان در پرتوریا بود و پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی با حضور او و همتای ایرانی برگزار شد. 

 

قرار است در سال جاری شمسی آنگونه که امیرعبداللهیان هم در نشست خبری با همتای خود اعلام کرد آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برای سفر رسمی دوجانبه به آفریقای جنوبی برود. البته رئیس جمهور در شهریور ماه برای شرکت در نشست سران بریکس به ژوهانسبورگ رفته بود، ولی سفر پیش رو نخستین سفر رسمی دوجانبه او به آفریقای جنوبی خواهد بود.

موضوع فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها در غزه از جمله مواردی بود که در دیدار امیرعبداللهیان و همتای خود از آفریقای جنوبی مورد اشاره قرار گرفت و دو وزیر بر ضرورت توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه تأکید کردند.

 

خانم پاندور همچنین در نشست خبری با امیرعبداللهیان حمله رژیم صهیونیستی به غزه و جنایات این رژیم در فلسطین را شرم آور خواند و امیرعبداللهیان هم در این نشست خبری به آمریکا و عامل نیابتی اش رژیم جعلی اسرائیل هشدار داد که اگر فورا جنایت علیه بشریت و نسل کشی در غزه را متوقف نکنند هر احتمالی در هر لحظه‌ای وجود دارد و منطقه از کنترل خارج خواهد شد.

در این نشست امیرعبداللهیان همچنین اعلام کرد که هیأت‌هایی در هفته‌های آینده از آفریقای جنوبی به ایران سفر می‌کند و در سال جاری شمسی سفر رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی رئیس جمهور آفریقای جنوبی انجام خواهد شد و در جریان این سفر آخرین توافقات و اسناد تهیه شده توسط وزارت خارجه و سایر وزارتخانه‌های ذیربط به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید.

* نشست ۳+۳ در تهران

دوشنبه اول آبان ماه نیز امیرعبداللهیان میزبان چهار همتای خود از قفقاز جنوبی و کشورهای همسایه آن برای شرکت در نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی»  بود. آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان یک روز زودتر به تهران آمد و سه وزیر خارجه دیگر یعنی وزرای خارجه جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه روز دوشنبه و همزمان با نشست به تهران آمدند. نشستی که به بیانیه ۹ بندی ختم شد. 

«سرگئی لاوروف»، «هاکان فیدان»، «جیحون بایراموف» و «آرارات میرزویان» وزرای خارجه روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در این نشست که به میزبانی حسین امیرعبداللهیان در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شده بود شرکت کردند و درباره اوضاع قفقاز به رایزنی پرداختند. گرچه از وزیر خارجه گرجستان یک طرف این فرمت هم برای شرکت در نشست دعوت به عمل آمده بود، ولی این کشور به دلیل مشکلات و اختلافاتی که با روسیه دارد نه در این نشست و نه در نشست قبلی این فرمت که در سطح معاونان وزرای خارجه در آذر ماه ۱۴۰۰ در مسکو برگزار شده بود، نیز شرکت نکرده بود. البته امیرعبداللهیان در سخنرانی مراسم افتتاحیه این نشست ابراز امیدواری کرد که در نشست‌های آینده شاهد حضور موثر گرجستان باشند.

حضور دو وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان آن هم در کنار هم و دوشادوش و پس از تحولات اخیر در منطقه قره‌باغ هم از جمله رخدادهای روز دوشنبه در تهران بود.نشست بعدازظهر روز دوشنبه اول آبان ماه با حضور گسترده رسانه‌های داخلی و خارجی و با سخنرانی امیرعبداللهیان آغاز شد و او در ابتدای این نشست به روح همه شهدای فلسطینی زنان و کودکانی که این روزها زیر بمباران‌ها و نقض فاحش حقوق بشر با پدیدهای شوم به نام نسل کشی رژیم صهیونیستی مواجه هستند، درود فرستاد.

وزرای حاضر در نشست با توجه به اهمیت توسعه مناسبات دوستانه بین کشورها بر اساس منافع متقابل و حسن همجواری، بر اهمیت حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بر اساس منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت، استقلال سیاسی، تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیری مرزهای شناخته شده بین‌المللی، عدم مداخله در امور داخلی، منع تهدید یا توسل به زور و احترام به حقوق بشر تأکید کردند. وزرا ضمن بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مسائل گوناگون بین‌المللی، مهم‌ترین موضوعات مطرح در منطقه را بررسی کرده و بر اهمیت سازوکارهایی مانند سازوکار مشورتی منطقه‌ای «۳+۳» در فراهم آوردن فرصت‌های گفت‌وگوی سازنده و ایجاد همکاری‌های متقابلاً سودمند بین کشورهای منطقه که در این زمینه نقش اصلی را دارند، تأکید کردند.

تأکید بر نقش مثبت همکاری‌های اقتصادی، اهمیت همکاری‌های فرهنگی و ارتباطات مردمی، تقویت رایزنی و تعاملات دوجانبه در راستای ایجاد صلح پایدار و توسعه اقتصادی منطقه، استقبال از روندهای جاری عادی‌سازی و توسعه مناسبات بین همه کشورهای منطقه، باز بودن این نشست برای مشارکت برابر گرجستان  از جمله مورادی بود که در این بیانیه به آن اشاره شد.  براساس توافق طرفین حاضر مقرر شد نشست بعدی در ترکیه برگزار شود.

وزرای خارجه همچنین در مورد وضعیت غزه تبادل نظر کرده و بر لزوم خاتمه فوری هدف قرار دادن غیرنظامیان بی‌گناه تأکید کردند.

چهار وزیر امور خارجه همچنین روز دوشنبه با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به صورت جداگانه دیدار کردند.

* وزیر خارجه نیجر در تهران

یک روز بعد، امیرعبداللهیان در ظهر سه‌شنبه دوم آبان ماه هم مهمان داشت. «باکاری یائو سانگاره» وزیر امور خارجه نیجر هم در رأسه هیأتی در محل وزارت امور خارجه با همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد، آن هم در نخستین سفرش به تهران، سفری که بعد از تحولات اخیر در نیجر و کودتا در این کشور انجام شد. البته سابقه دیدار وزرای خارجه ایران و نیجر به هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برمی‌گردد. 

 

* حضور در نیویورک

و اما امروز امیرعبداللهیان در نیویورک حضور دارد تا در ادامه رایزنی‌هایش در نیویورک و شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر با صدای بلند حمایت ایران از مردم مظلوم فلسطین را اعلام کند. او همچنین قرار است با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم دیداری داشته باشند و آنگونه که خودش اعلام کرد در برنامه‌های دیگری نیز که تدارک دیده شده، شرکت کند. وزیر امور خارجه در این مدت یک بار به گوترش درباره اوضاع غزه نامه نوشت و همچنین با وی تلفنی گفت‌وگو کرد. وی در نامه‌ به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به وقوع فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی هشدار داد و از وی خواست تدابیر لازم را برای جلوگیری از تداوم جنایات شنیع صهیونیست‌ها به عمل آورد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین پیش از این در اظهاراتی از اقدام گوترش برای حضور در مرز رفح تقدیر کرده بود و آن را قابل تحسین خوانده و گفته بود: امیدواریم نقش سازنده‌ای که دبیرکل سازمان ملل ایفا کرد، در شورای امنیت نیز شاهد دفاع از حقوق مردم فلسطین توسط اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت باشیم.

به گزارش فارس، حضور امیرعبداللهیان در نیویورک در حالی صورت می‌گیرد که شب گذشته دو قطعنامه پیشنهادی از سوی روسیه و آمریکا درباره فلسطین به تصویب نرسید. علاوه بر اینها پیش نویس قطعنامه‌ای نیز از سوی برزیل مطرح شده که در دستورکار قرار دارد.

در همین خصوص وزیر امور خارجه اعلام کرد که به اعتقاد ما توقف فوری جنایات جنگی و نسل کشی علیه مردم غیرنظامی در غزه و کرانه باختری، ارسال فوری و گسترده کمک‌های انساندوستانه و مقابله با کوچاندن اجباری ساکنان غزه از جمله نکات مهمی است که در دستورکار هر قطعنامه‌ای می‌تواند قرار بگیرد.

وزیر خارجه که دوشنبه شب اول آبان ماه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا گفته بود که این قطعنامه محل چالش است و با لاوروف در تهران در این باره گفت‌وگو کرده و با چین هم در این رابطه در حال رایزنی هستیم و همه تلاش‌ها در جریان است برای اینکه قطعنامه‌ای علیه منافع فلسطین صادر نشود و آمریکایی‌ها به صورت یکجانبه به رفتار خود ادامه ندهند، در جمع خبرنگاران در این باره عنوان کرد: در تهران دو شب پیش در این رابطه با آقای لاوروف رایزنی به عمل آمده بود و با چین هم در این رابطه مشورت‌هایی انجام شده بود. اما در نیویورک همکاران من و سفیر ایران تلاش زیادی را کردند که این قطعنامه با آن محتوای یکجانبه به نتیجه نرسد.

شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز هم دیروز گزارش داد که نام جمهوری اسلامی ایران تحت فشار روسیه از پیش‌نویس قطعنامه تحت حمایت ایالات متحده آمریکا حذف شده است.

به گزارش فارس، روسیه و چین شب گذشته از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه استفاده کردند و این قطعنامه به نتیجه نرسید. نماینده روسیه در این باره گفت که: «پیش نویس قطعنامه آمریکا نمی‌تواند به تصویب برسد چون اعتبار شورای امنیت سازمان ملل را به طول کامل از بین می‌برد». نماینده چین هم اعلام کرد: «در پیش نویس قطعنامه آمریکا هیچ اشاره‌ای به اشغال فلسطین از مدت‌ها پیش، نشده است».

شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز هم دیروز گزارش داد که نام جمهوری اسلامی ایران تحت فشار روسیه از پیش‌نویس قطعنامه تحت حمایت ایالات متحده آمریکا حذف شده است.

* از رایزنی‌ها تا ارسال نامه

حسین امیرعبداللهیان در این ۲۰ روز همچنین اقدام به ارسال نامه‌هایی به دبیرکل سازمان ملل، وزیر خارجه واتیکان و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل کرد. وزیر امور خارجه که از همان ابتدا عملیات طوفان الاقصی را یک تصمیم صد درصد مقاومتی خوانده بود، بارها در این مدت اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به حمایت‌های معنوی، سیاسی و رسانه‌ای قوی خود از مقاومت ادامه خواهد داد.

وی در نامه‌اش به کمیسر عالی حقوق بشرکه روز گذشته انجام شد، خواستار اقدامات لازم برای توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی به غزه و پاسخگو کردن حاکمان این رژیم به دلیل جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی شد. 

وزیر امور خارجه در نامه خود به کمیسر عالی حقوق بشر تأکید کرده است: کوچ اجباری مردم فلسطین توسط رژیم اسرائیل و ورود نیروهای این رژیم به غزه برای «پاکسازی قومی» در تضاد فاحش  با حقوق بین‌الملل است. فلسطینی‌ها در هیچ کجای غزه امنیت ندارند، زیرا رژیم اسرائیل «محاصره کامل» را براین منطقه کوچک تحمیل کرده و آب، غذا، سوخت و برق را به طور غیرقانونی قطع کرده است. این نوع بی کیفرمانی که در رفتار رژیم اسرائیل اعمال می‌شود، این رژیم را نسبت به انجام جنایات خود گستاخ کرده است. جامعه بین‌المللی از جمله عالی ترین نهاد حقوق بشری سازمان ملل می‌بایست به وظیفه خود در پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی با جدیت عمل کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی در این مدت دو بار هم با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اوضاع غزه تلفنی گفت‌وگو کرد. وی دوشنبه شب ۱۷ مهر ماه با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آخرین تحولات فلسطین تلفنی گفت‌وگو کرد و ضمن انتقاد از بی تفاوتی غرب نسبت به جنایات سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، گفت اگر اروپا و غرب جنایات نتانیاهو را متوقف می‌کردند، شاید اکنون فلسطین شاهد این وضعیت نبود.

امیرعبداللهیان در این مدت در خصوص ارسال مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه دو بار (۱۸ مهر ماه و ۳۰ مهرماه) با «سامح الشکری» همتای مصری تلفنی گفت‌وگو و آمادگی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه از طریق مصر را اعلام کرد. او همچنین دو بار با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان درباره اوضاع غزه تماس تلفنی برقرار کرد. وزرای خارجه ایران و عمان در دومین تماس تلفنی ضمن رایزنی درباره اوضاع غزه بر مخالفت قاطع با سیاست کوچ اجباری ساکنان فلسطینی نوار غزه تأکید ‌کردند.

 این دیپلمات عالیرتبه ایرانی همچنین در نامه‌اش به وزیر خارجه واتیکان با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه نوشت: متاسفانه امروز با نسخه جدیدی از توحش مدرن در سرزمین‌های فلسطین اشغالی مواجهیم.

 این دیپلمات عالیرتبه ایرانی در این ۲۰ روز با وزرای خارجه ترکیه، کویت، مصر، قطر، عمان، امارات عربی متحده، عراق، روسیه، چین، لوکزامبورگ، ژاپن، فیلیپین، ایرلند، اردن، آفریقای جنوبی، مالزی، مجارستان، پاکستان، تونس، سرپرست وزارت خارجه افغانستان و رئیس صلیب سرخ جهانی، تلفنی گفت‌وگو کرده بود. وزیر خارجه ضمن اینکه در سفرش به بیروت و قطر در قالب سفرش به چهار کشور منطقه و رایزنی با مقامات عالیرتبه عراق، لبنان، سوریه و قطر، با سید حسن‌ نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی و همچنین رهبران حماس در بیروت و «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در دوحه ملاقات و در جریان آخرین وضعیت محور مقاومت قرار گرفته بود، در روزهای اخیر هم با هنیه و نخاله تلفنی گفت‌وگو کرد. رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در تماس تلفنی امیرعبداللهیان اعلام کردند که مقاومت با اراده‌ای راسخ همچنان نبض نبرد و مبارزه علیه اشغالگران را علی‌رغم وحشیگری دشمن صهیونیستی در کنترل خود دارد.

امیرعبداللهیان دوشنبه شب اول آبان ماه در نشستی با خبرنگاران درباره تماس تلفنی‌‌اش با اسماعیل هنیه و زیاد نخاله بیان کرد: در جریان آخرین وضعیت در غزه و کرانه باختری قرار گرفتم. رهبران مقاومت بر این تأکید دارند که ما آمادگی طولانی برای تداوم مبارزه در بخش نظامی با رژیم صهیونیستی داریم. لذا آنچه مورد درخواست آنهاست این است که رژیم صهیونیستی عملیات را روی غیرنظامیان متوقف کند و به صراحت می‌گویند ما آمادگی داریم مراکز نظامی و نظامیان رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهیم و آنها هم اگر می‌توانند مقاومت را هدف قرار دهند نه زنان و کودکان را. 

وزیر امور خارجه همچنین در سفری که به جده داشت ضمن شرکت در نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی با برخی حاضران در این نشست از جمله وزرای خارجه عربستان سعودی، ترکیه، جمهوری آذربایجان، کویت، عراق، اندونزی، موریتانی، تونس و لبنان و همچنین وزیر مشاور در امور خارجی قطر و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت غزه و جنایات صهیونیست‌ها دیدار و گفت‌وگو کرد. نشست سازمان همکاری اسلامی به بیانیه‌ای نیز منتج شد وکشورهای عضو در این بیانیه ضمن تأکید بر محوریت مسئله فلسطین، خواستار بازگشایی فوری گذرگاه‌ها برای کمک‌رسانی به مردم غزه شدند.

علاوه بر این، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم تهران ضمن هشدار به رژیم صهیونیستی و حامیان آن گفت: استمرار بمباران غزه از سوی رژیم آپارتاید صهیونیستی، انبار باروت خشم ملت‌های منطقه و مردم حق طلب جهان را شعله ور خواهد کرد.

و رایزنی‌ها و تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در راستای توقف جنایات صهیونیست‌ها همچنان ادامه دارد.