ضرغامی: تصور اشتباه ضد انقلاب بودن ایرانیان خارج از کشور را از میان برداریم

  4020807104 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کشور با بیان اینکه مشکل ایرانیان خارج از کشور تنها در دولت سیزدهم قابل حل است،گفت: تصور اشتباه ضد انقلاب بودن ایرانیان خارج از کشور را از میان برداریم.

به گزارش فارس، نشست  سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اعضای کارگروه گردشگری شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور صبح امروز یکشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۲ برگزار شد.

ضرغامی با اشاره به اینکه مشکل ایرانیان خارج از کشور تنها در دولت سیزدهم قابل حل است، افزود: آیت‌الله رئیسی با تمام وجود در این راستا جلو آمده است که باید از این فرصت با توجه به موقعیت ایشان در نظام استفاده کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: برای این کار باید زیر میز بزنیم و با تغییر رویکردهای قبلی کاری متفاوت انجام دهیم که به نتیجه برسد. با رفع موانع، ارائه پیشنهادهای نو و کنار گذاشتن رویه‌های پیشین باید با جسارت، تدبیر و برنامه‌ریزی و عمل کنیم.

وی با بیان اینکه زمینه بسیاری از فعالیت‌هایی که برای ایرانیان خارج از کشور متصور است در گردشگری تجلی دارد، افزود: من شخصا در این حوزه انگیزه دارم که با هم‌افزایی تمامی دستگاه‌های مرتبط راه را برای حضور آنها باز کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تصریح کرد: تصوری اشتباه مبنی بر ضدانقلاب بودن ایرانیان خارج از کشور از سوی اقلیتی در قدرت که صاحب رسانه هم هستند، وجود دارد. باید این عقاید و جبهه‌گیری‌ها را از میان برداریم.

ضرغامی بر ضرورت ایجاد اتصال و گفت‌وگو با ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد و افزود: باید به آنها اطمینان دهیم که با آمدن به ایران خطری تهدیدشان نمی‌کند و سود این مسئله بسیار زیاد است. من با تمام قوا برای حل این موضوع آمادگی دارم.

وی برگزاری این نشست را فرصتی برای ایجاد طوفان فکری و ارائه پیشنهادهای لازم در راستای استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور دانست که باید از آن استفاده شود.

تشکیل شبکه «شگرف»

علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور با خوشامد به اعضای شورای‌عالی امور ایرانیان خارج از کشور به پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای تشکیل این کارگروه اشاره و به تشریح چهار محور اصلی فعالیت‌های این کارگروه پرداخت.

وی به احصا و شناسایی ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور در حوزه گردشگری به‌عنوان اولین محور فعالیت‌های این کارگروه اشاره کرد و افزود: ۴۵۰ متخصص گردشگری شناسایی و با استفاده از ظرفیت‌های آنها شبکه‌ای با عنوان «شگرف» (شبکه متخصصین گردشگری فارسی زبان) تشکیل شده است که در حوزه گردشگری به کارگرفته خواهد شد.

معاون‌گردشگری کشور به تولید محتوا برای ایرانیان خارج از کشور و استفاده از ظرفیت آنها برای انتشار جاذبه‌های ایران همچنین جذب سرمایه‌گذاران ایرانیان خارج از کشور به‌عنوان دومین و سومین محور ماموریت‌های این کارگروه اشاره کرد و افزود: ۲۹۱ میلیون دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری صورت گرفته که عمده این رقم توسط هفت ایرانی خارج از کشور بوده است.

شالبافیان با اشاره به همکاری با وزارت امور خارجه برای تهیه و تدوین ۲۱۰ بسته‌ سرمایه‌گذاری ادامه داد: از ۱۵۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری شناسایی شده در حوزه گردشگری ۲۱۰ بسته احصا و تمامی مجوز و استعلامات لازم اخذ شده است.

سفر ایرانیان خارج از کشور به ایران و شناسایی استفاده‌ از ظرفیت‌هایشان به‌عنوان آخرین محور فعالیت‌ها از سوی معاون گردشگری کشور مطرح شد.

تعیین بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه برای برگزاری نمایشگاه‌ و جشنواره، صدور مجوز از سوی دولت برای ایجاد دفاتر اطلاع‌رسانی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی، استفاده از ظرفیت کنسولی سفارتخانه‌ها برای ارائه محتوا و معرفی جاذبه‌های ایران به‌عنوان سه مصوبه‌ قابل ارائه در آینده بود که از سوی شالبافیان مطرح شد.

ضرورت حفظ پیوند عاطفی ایرانیان

مریم‌جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با اشاره به ضرورت حفظ پیوند عاطفی ایرانیان با ایران، افزود: صنایع‌دستی ظرفیت کاملی در حوزه سرمایه‌گذاری داخلی و صادرات محصول دارد.

عبدالله سهرابی دبیر کارگروه گردشگری شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور به برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای جذب ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و افزود: مهندس ضرغامی با ارائه ۲۴ مورد پیشنهاد تشکیل این کارگروه را که ضرورت بود مطرح کردند.

وی با اشاره به کارهای صورت گرفته در راستای استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برگزاری دومین نشست شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور را با تمرکز روی توریسم و صنایع‌دستی مطرح کرد.

ایجاد ارتباط و تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور، تقویت قرابت‌های فرهنگی با برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها، شناسایی موانع ضد انگیزش، ارائه مشوق‌های مالی و گمرکی، رفع موانع صادرات ایرانی، استفاده از ظرفیت رایزن‌های فرهنگی و سفرا برای دعوت از ایرانیان خارج از کشور، استفاده از فرصت بررسی لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» در مجلس شورای اسلامی، تدبیر برای ایرانیان دو تابعیتی، از جمله موارد مطرح شده از سوی اعضای کارگروه گردشگری شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور بود.