کنایه مهاجرانی به مولوی عبدالحمید/ پیشنهاد دوباره حسین شریعتمداری درباره تنگه هرمز/ دو واکنش به «مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست»

  4020814077 ۶۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

کنایه مهاجرانی به مولوی عبدالحمید

به گزارش تسنیم، روز گذشته عبدالحمید اسماعیل‌زهی امام جماعت مسجد مکی زاهدان در واکنش به سخنرانی سید حسن نصرالله در روز جمعه، با وارونه‌نمایی سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان نوشت: "شعار دفاع از فلسطین با عمل فاصله دارد. مردم غزه و فلسطین به خداوند اعتماد و توجه کنند که بهترین فریادرس است."

عبدالحمید بعد از عملیات طوفان‌الاقصی، در خطبه‌های نمازجمعه‌اش تلاش می‌کرد موضع حمایتی از اسرائیل داشته باشد و با بیان اینکه اسرائیل نابودشدنی نیست، از طرح دوکشوری که سالهاست به فراموشی سپرده شده، حمایت می‌کرد و از یک سال گذشته علناً رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت!

عطاءالله مهاجرانی فعال سیاسی ساکن لندن در واکنش به توئیت اخیر عبدالحمید علیه سید حسن نصرالله نوشت: "احسنت بر شما که دلسوز حماس و فلسطین و دشمن اسرائیل هستید و منتقد سید حسن نصرالله!

حزب الله لبنان تا به حال بیش از پنجاه شهید در مواجهه با ارتش اسرائیل داده‌اند. جنابعالى در زاهدان در دفاع از فلسطین مظلوم و علیه اسرائیل راهـپیمایى کنید. همین حد انتظار مى‌رود!

به دوستانتان هم توصیه کنید که در ریاض و  کابل  و ابوظبى مناسب أست، تظاهرات بسیار آرامى به نفع فلسطین برگزار شود. پرچم اسرائیل هم بیاورند! حفظت شیئا و غابت عنک اشیاء. اگر راهپیمایى و تظاهرات به نفع فلسطین هم نکردند که نخواهند کرد. لا اقل در این ایام به اسرائیل کمک نکنند."

***

 مشکلاتی چون سقط جنین را نمی‌توان با احکام قضایی حل کرد

انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گفت‌وگو با برنا در خصوص تدابیر اندیشیده شده برای جلوگیری ازافزایش فروش غیر قانونی داروهای سقط جنین گفت: بخش عمده این موضوع مربوط به وزارت بهداشت است که در حال پیگیری است؛ اما یک بخش‌هایی مربوط به سازمان‌ها و وزارتخانه‌هایی است که کار تبلیغ و فرهنگ‌سازی را بر عهده دارند و باید به صورت جدی‌تری وارد میدان شوند.

وی تاکید کرد: عمدتا اینگونه امور را نمی‌توان فقط با حکم‌هایی قضایی درمان کرد و باید حتما مسئله با اقناع فکری همراه باشد. 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین بیان کرد: ما از جمعیت‌ها و نهادهایی که مانع از سقط جنین می‌شوند و کمک می‌کنند مسائل اقتصادی خانواده‌ها رفع شود حمایت می‌کنیم. به این جمعیتها در رفع مشکلاتی که باعث شده خانواده‌ها به سمت  سقط جنین بروند یا به دلایل مختلف از نظر فکری نتوانستند بپذیرند فرزند جدیدی وارد خانواده شود کمک می‌کنیم و سعی می‌کنیم برنامه‌های فرهنگی و توجیهی برای آنها داشته باشیم. 

***

پیشنهاد دوباره حسین شریعتمداری درباره تنگه هرمز

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان درباره واکنش کشورهای اسلامی به جنایات اسرائیل در این روزنامه نوشت: «نزدیک به ۴۵ درصد نفت و گاز جهان از مبدأ خلیج‌فارس صادر می‌شود. هشت کشور، ایران، عمان، عراق، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین در کناره خلیج‌فارس قرار دارند. تمامی این کشورها اسلامی هستند. و اگر از امروز تصمیم به قطع صادرات نفت و گاز خود به مقصد اسرائيل و حامیانش را بگیرند، رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن با فاجعه‌ای سنگین و شکننده رو‌به‌رو خواهند شد.

به عنوان نمونه -و فقط یک نمونه- دیروز شبکه تلویزیونی C.N.B.C آمریکا در یک گزارش مستند آورده بود که «‌اگر تنگه هرمز بسته شود، بهای نفت به ۲۵۰ دلار (تقریباً سه برابر قیمت کنونی‌) افزایش خواهد یافت».

علاوه‌بر خلیج‌فارس، تنگه باب‌المندب و کانال سوئز نیز در اختیار کشورهای اسلامی است و کشتی‌های حامل نفت و گاز (L N G‌) که به مقصد آمریکا و اروپا و سواحل دریای مدیترانه حرکت می‌کنند بعد از خروج از خلیج‌فارس باید از تنگه باب‌المندب و کانال سوئز عبور کنند و در غیر‌این‌صورت مجبورند فاصله طولانی و چند برابری عبور از جنوب قاره آفریقا را برگزینند که خسارت‌بار و بسیار پر‌هزینه است.

باب‌المندب و ادامه راه آبی آن، یعنی کانال سوئز در اختیار ۷ کشور، عربستان، یمن، مصر، سودان، اریتره، جیبوتی و سومالی است.

تمامی این کشورها در شمار کشورهای اسلامی هستند و فقط کشور اریتره از ۶۳ درصد مسیحیان و ۳۶درصد مسلمانان تشکیل شده است که مسیحیان نیز هیچ‌گاه از جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در امان نبوده‌اند. بمباران کلیساها و بیمارستان‌های متعلق به مسیحیان در نوار غزه را می‌توان به عنوان تازه‌ترین نمونه‌های آن آدرس داد.»

***

ولایتی به سراغ پدر شهید عجمیان برود

همشهری نوشت: «چند روز قبل پدر شهید عجمیان در یک برنامه زنده تلویزیونی مدعی شد که دکتر ولایتی در مسیر رسیدگی قضایی به پرونده قاتلان فرزندش دخالت کرده است؛ بعد هم برنامه را با قهر ترک کرد...

ای کاش دستگاه قضایی سراغ این پدر داغدیده برود و قدم به قدم مراحل دادگاه را برای او تشریح و رسانه‌ای کند؛ از زوایای مختلف و به روش‌های گوناگون؛ تکذیب کافی نیست. ادعای این پدر و مادر، خبر حاشیه‌ای یک رسانه نیست که تکذیب شود و ‌ای کاش دکتر ولایتی محترم سراغ این پدر نازنین رفته و برایش توضیح دهد که چرا دچار سوءتفاهم شده است؛ این انتظار هم زیاد نیست.

روشنگری برای مردم از اوجب واجبات است، اما برای خانواده شهدا، مجاهدین و مستضعفین که میراث‌داران این سرزمین‌ هستند حق این است که حرف دل‌شان با سعه‌صدر بیشتری شنیده شود و اگر خدای ناکرده گلایه و شبهه‌ای‌ هست، برطرف شود. حق نیست این گلایه‌ها بر سینه این پدر سنگینی کند.»

***

واکنش قالیباف به آتش‌سوزی در کمپ ترک اعتیاد لنگرود

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از طرف خودم و همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درگذشت ۳۲ نفر از هموطنان در حادثه آتش سوزی کمپ ترک اعتیاد در شهرستان لنگرود را به همه مردم عزیز استان گیلان و شهرستان لنگرود و خانواده این ۳۲ نفر فوت شده تسلیت گفته و برای ۱۸ مجروح باقی‌مانده از این حادثه آرزوی سلامتی دارم.

وی در ادامه با بیان اینکه واقعا حادثه تلخ و ناگواری بود، گفت: دو نفر از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی برای بررسی علت حادثه اعزام شدند تا بررسی‌های لازم را انجام دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بنده در شورای عالی امنیت ملی این موضوع را گفتم و اینجا نیز می‌گویم آنقدر این موضوع مهم است که اگر به سوابق گذشته نگاه کنیم و با توجه به تجربه‌ای که بنده در مسئولیت‌های قبلی داشتم از قبیل این حوادث در این کمپ‌ها زیاد تکرار شده است و البته هیچ موقع به این گستردگی نبوده است.

قالیباف تصریح کرد: ما در چرخه ترک اعتیاد و شیوه همکاری بین موسسات بخش خصوصی با این مجموعه‌ها و دستورالعمل‌هایی که باید رعایت شود دچار اشکال هستیم. انتظار می‌رود کمیسیون اجتماعی با هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت کشور و نیروی انتظامی در دستورالعمل موجود بازنگری کرده تا از وقوع این حوادث پیشگیری شود.

***

قوه قضائیه مکلف به اعلام ممنوع‌الخروجی افراد ظرف ۲۴ ساعت شد

به گزارش فارس، نمایندگان در جلسه علنی امروز  مجلس شورای اسلامی،بند (ح) ماده (4) لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند و بر این اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه را مکلف کردند ممنوعیت خروج از کشور افراد را که توسط محاکم قضایی صادر شده است را ظرف مدت ۲۴ ساعت از طریق سامانه سنا با ذکر علت به اطلاع آنان برساند.

***

وزیر آموزش و پرورش : تغییر  و جابجایی مدیران مدارس فرایندی طبیعی است 

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در گفت و گو با ایلنا در مورد مطرح کردن موضوع خالص‌سازی در آموزش و پرورش در پی تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه توضیح داد: این کار طبیعی است و هر سال چنین اتفاقی می‌افتد؛ برخی مدیران بازنشسته می‌شوند و مدیران جدید به جای آن‌ها روی کار می‌آید. 

صحرایی در پاسخ به این سوال که آیا این تعداد جابه‌جایی مدیران زیاد نیست؟ و آیا چنین تصمیمی در راستای خالص‌سازی بوده است؟ گفت: اصلا اینطور نیست و این حرف‌ها هم یک جور توطئه است. جابه‌جایی‌ها همیشه فرایندی طبیعی در دستگاه اداری و آموزشی بوده است. 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: مدیران مذکور یا بازنشست شده‌اند یا در کلاس و مدارس دیگری مشغول به کار هستند مانند سال‌های گذشته که از این دست جابه‌جایی‌ها وجود داشته است. 

***

توضیح طحان‌نظیف درباره شفافیت مالی نامزدهای انتخابات مجلس

به گزارش تسنیم، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در یک برنامه تلویزیونی درباره قانون «شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» گفت: در این قانون به طور دقیق مشخص شده است که منابع مالی نامزدها چه چیزهایی می‌تواند باشد و چه چیزهایی نمی‌تواند باشد؟ به طور مثال یکی از منابع، کمک‌های افراد حقیقی ایرانی است؛ این بدان معناست که قانون‌گذار اجازه کمک گرفتن از افراد حقوقی البته به غیر از احزاب و گروه‌های سیاسی را نداده است. بنابراین کمک‌ها در قانون پیش‌بینی شده و از هر کسی و هر جایی نمی‌توان کمک گرفت. به طور مثال نمی‌توان در انتخابات از محکومان اقتصادی، کمک مالی دریافت کرد. دلیل آن هم مشخص است؛ چراکه فرد وام‌دار آن شخص خواهد شد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان به ماده 4 این قانون نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در این ماده پیش‌بینی شده که دریافت‌ها و پرداخت‌های مالی کاندیداها باید شفاف باشد و باید ریز دریافت‌ها و پرداخت‌ها را در سامانه پیش‌بینی شده به ثبت رساند.

طحان‌نظیف این نکته را هم گفت که طبق قانون برای هر حوزه انتخابیه حداکثر مبلغی به عنوان هزینه انتخاباتی مشخص شده است که این سقف براساس شاخص‌های پراکندگی جمعیت، جغرافیای حوزه انتخابیه و تعداد کرسی‌ها از سوی وزارت کشور مشخص و به تایید هیات مرکزی نظارت بر انتخابات خواهد رسید. البته قانون‌گذار عنوان کرده که میزان کمک و هدایا هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموع نامزدها جهت تامین هزینه‌های انتخاباتی حداکثر 20٪ هزینه انتخابات نامزد مقرر شده است و در غیر این صورت با مجازات‌هایی مواجه خواهد شد و برای نامزد علاوه بر مجازات‌ها، محرومیت از حضور در انتخابات‌ها برای مدت یک تا دو دوره نیز پیش‌بینی شده است؛ این نشان می‌دهد که قانون‌گذار اراده جدی برای اجرای این قانون داشته است. امیدواریم شاهد تخلفی در این رابطه نباشیم اما قانون باید ضمانت اجرایی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: محل هزینه‌کردها نیز در قانون مشخص شده است. هزینه‌کردها می‌تواند مربوط به برگزاری تجمعات، دایر کردن ستادهای انتخاباتی، انجام تبلیغات‌های مجاز و پرداخت حق‌الزحمه عوامل باشد.

***

توضیح زارع‌پور درباره همکاری وزارت ارتباطات و نهادهای امنیتی

عیسی‌زارع پور در گفت‌وگو با ایلنا، درباره ماده ۱۰۳ برنامه هفتم توسعه مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هفتم توسعه مکلف شد با همکاری وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و سازمان پدافند غیرعامل، نسبت به ارائه خدمات امن‌سازی و ارزیابی و رتبه‌بندی سالانه امنیت سایبری دستگاه‌های اجرایی اقدام کند، گفت: در حال حاضر هم  بر اساس تقسیم کاری که صورت گرفته است نهادهای امنیتی در تامین امنیت IT دستگاه‌ها نقش دارند و چیز جدیدی نیست و در آنجا فقط تکلیف قانونی جدید برای‌شان مشخص شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حال حاضر در همه دستگاه‌ها حراست دستگاه حضور دارد که متصل به وزارت اطلاعات است. در دستگاه‌ها ما حفاظت فناوری اطلاعات داریم که کار نظارت بر تامین امنیت دستگاه‌ها را دارد، در تقسیم کاری هم که برای امنیت صورت گرفته نهادهای مختلفی در حوزه تامین امنیت مسئول هستند که یکی از آن‌ها وزارت ارتباطات است و بقیه دستگاه هم هستند و چیز جدیدی نیست که اتفاق افتاده باشد.

***

پس از آتش‌بس غزه موقعیت ایران بهتر می‌شود

حمیدرضا جلایی پور، فعال اصلاح طلب درباره تحولات فلسطین و آینده جنگ غزه به مهر گفت: «پیش‌بینی آینده سخت است. اما دو حدس را می‌توان زد. اول اینکه روز اول اسرائیل گفت هدف محو غزه و حماس هست. این دولت غاصب هفتاد و پنج سال است که چنین هدفی دارد ولی هنوز موفق نشده و در آینده هم موفق نمی‌شود. ولی همین‌طور مثل گذشته مردم و بچه‌های غزه را می‌کشد و خانه‌های آن‌ها را خراب می‌کند، البته به مقصد هم نمی‌رسند. الان بعد از بیست و پنج روز هنوز «نیروی مقاومت» در غزه از خود دفاع می‌کند و به سوی اسرائیل راکت می‌زند و از نفوذ ارتش اسرائیل به درون محلات غزه جلوگیری کرده است. مگر روزهای آینده اوضاع عوض شود.

دوم این‌که دولت غاصب قصاب اسرائیل روز اول خواست در افکار عمومی جهان نیروی مقاومت و حماس را یک نیروی «داعشی» معرفی کند که شکست خورد. الان افکار عمومی اروپا و آمریکا علیه دولت غاصب اسرائیل است. ادامه جنایت‌های اسرائیل افکار عمومی یک و نیم میلیارد مسلمان را جریحه دار کرده و در مقابل سیاست‌های حمایتی آمریکا از رژیم غاصب قصاب قرار داده، لذا می‌شود حدس زد غرب و آمریکا اجازه می‌دهند باز اسرائیل در غزه بکشد و بعد احتمالاً آتش بس را اعلام کند...

امروز دنیا متوجه شده است، مساله اصلی، اسرائیل غاصب و فلسطینی‌های مظلوم هستند. ضمناً کشورهایی مثل امارات و جمهوری آذربایجان که با تکیه بر اسرائیل در سال‌های پیش رجز می‌خواندند یک مقدار حساب کار دستشان می‌آید چون با عملیات جبهه مقاومت هیبت امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل بهم ریخته است و علی‌اف با لباس اسرائیل نمی‌تواند به عروسی برود.

من فکر می‌کنم پس از آتش بس در غزه موقعیت ایران در مذاکرات منطقه‌ای بهتر می‌شود.»

***

دو واکنش به «مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست»

عصرایران نوشت: « مصداق حزب‌اللهی روز به روز محدودتر شده و خوب است هر چه سریع‌تر مصادیق جدید را اعلام و به روز کنند تا مشخص شود دقیقا چه کسانی مراد ایشان است و اگر کثیری از مردم ایران را شامل نشد چه کنند؟ به مصر کوچ کنند یا اردن؟! از گذرگاه رفح یا از تنگه هرمز.

 دوم این که مطابق آمار رسمی وزارت اقتصاد و در وضعیت پساتحریمی نیمی از درآمد کشور در حال حاضر از محل مالیات تامین می‌شود.  آیا هنگام اخذ مالیات هم می‌پرسند که به کدام دسته تعلق دارید یا بر اساس شهروند ایران باید مالیات بپردازند تا خدمات دریافت کنند؟ نمی‌شود که در پرداخت مالیات تعلقات فکری دخیل نباشد و همه مودی مالیاتی باشند و از محل همان مالیات بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی صدا و سیما تامین شود و نوبت به خدمات دهی که می رسد معیار دیگری حاکم باشد.»

فردا نوشت: «بی‌تردید ترویج چنین دیدگاهی که هر کس با نظر ما مخالف است از ایران برود یا کشور متعلق به بخشی از مردم ایران نیست، جز التهاب اجتماعی و سیاسی نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت؛ به ویژه حالا که در آستانه یک رویداد ملی یعنی انتخابات هستیم و بیش از هر زمان نیازمند وحدت ملی هستیم.

مسئولان صداوسیما می‌توانند با نظارت بر مهمان‌های دعوت‌شده و البته محتوای برنامه‌ها بعد از این جلوی سخنان وحدت‌شکن را بگیرند و در مسیر وحدت و هم‌افزایی حداکثری قدم بردارند.»