بازتاب سفر امیرعبداللهیان به لبنان در رسانه‌هاى این کشور  

  4020903092

تفسیر رسانه‌های لبنانی از سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به لبنان متفاوت بود، اما همه آن‌ها در این موضوع اشتراک داشتند که این سفر با هدف حصول آرامش و هم‌گامی با توافق آتش‌بس انجام شد.  

نورنیوز نوشت: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پایان هفته جاری در ادامه تلاش‌های گسترده تهران در راستای جلوگیری از تداوم جنایات صهیونیست‌ها علیه ملت مظلوم فلسطین، به دو کشور لبنان و قطر سفر کرد و با مقامات این کشورها و سران گروه‌های مقاومت دیدارهایی داشت.

تفسیر رسانه‌های لبنانی از سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به لبنان متفاوت بود، اما همه آن‌ها در این موضوع اشتراک داشتند که این سفر با هدف حصول آرامش و هم‌گامی با توافق آتش‌بس انجام شد.

روزنامه النهار در مقاله‌اى با عنوان «وقتی که امیرعبداللهیان می‌گوید آمریکا جنگ را نمی‌خواهد» به قلم رضوان عقیل نوشت: وزیر خارجه ایران در اوج درگیری‌های آشکار در غزه و جنوب لبنان  قصد داشت به بیروت سفر کند، تا به همه بگوید که تهران با همه جزئیات رویدادها و تحولات پس از عملیات «طوفان الاقصی» همگام است. امیرعبداللهیان با حضورش در لبنان خواست تا اول به آمریکایی‌ها و بعد به اسرائیلی‌ها بگوید که کشورش در قلب این رویارویی حضور دارد. آنچه در سخنان امیرعبداللهیان برجسته بود این است که آمریکا برای حفظ منافع خود خواهان جنگ همه جانبه در منطقه نیست و او این سخنان را از سر تحسین یا براى پذیرش آنچه برای آن توسط کشورهاى منطقه ترسیم مى‌شود، نمی گوید. اطلاعات این روزنامه حاکی از آن است که تماس های غیرمستقیم واشنگتن و تهران از طریق دوست مشترک آنها، سلطان نشین عمان، همچنان با جو مثبتی ادامه دارد.

النهار همچنین در صفحه اول خود گزارش داد که سفرهای مکرر وزیر خارجه ایران به بیروت به یک سنت در چارچوب مدیریت تهران بر نفوذ خود در برخی کشورهای منطقه تبدیل شده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد: ورود امیرعبداللهیان به بیروت در آستانه آغاز اجرای «آتش بس غزه» نشانه‌هاى مهمی از نظر همگامی دیپلماسی ایران و نظارت نزدیک آن بر آتش‌بس دارد تا نشان داده شود که نقش و نفوذ ایران از تصمیم آتش‌بس و همچنین از تصمیم مقابله و جنگ دور نبود.

این روزنامه در بخش «رازهاى النهار» نوشت: فرستاده ایران در دیدارهاى خود با مقامات لبنانى چهره‌ای خندان داشت، برخلاف نبیه بری رئیس پارلمان و نجیب میقاتی نخست وزیر موقت که عبوس به نظر می‌رسیدند.

الدیار در مطلبی با عنوان «عبداللهیان برای شناسایی و مشورت با متحدانش در محور مقاومت در دوران پس از آتش بس آمده است» به قلم کمال ذبیان نوشت: وزیر خارجه ایران یکی از پویاترین و فعال‌ترین وزرای خارجه به حساب می‌آید که به محض سفر به کشوری به کشور دیگرى حرکت مى‌کند، علاوه بر حضور رسانه‌ای خود که در آن مواضع رسمی کشورش را بیان می‌نماید. او دائما لبنان را ترک می‌کند و مانند دیگر کشورهای محور مقاومت به آن باز مى‌گردد. همه اینها به منظور جمع‌آوری اطلاعات و رایزنی با متحدان مقاومت اعم از لبنانی و فلسطینی است.

این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که محور رایزنی‌ها و گفتگوهای امیرعبداللهیان و متحدانش بر مرحله پس از اولین آتش‌بس بشردوستانه متمرکز بوده است و این امر مؤید هماهنگی موجود میان احزاب «محور مقاومت» به ویژه در لبنان و فلسطین است که به تقدیم شهدا و مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی می‌پردازند. نتایج این سفر بسیار مثبت بود و بر خلاف ادعاهایی که مبنی بر از هم پاشیدگی وحدت این محور، بر «وحدت عرصه‌ها» و رویکرد واحد محور مقاومت تاکید کرده است.

روزنامه الشرق الاوسط در مطلبی با عنوان «تهران از متحدان خود می‌خواهد که به آتش‌بس پای‌بند باشند» به قلم محمد شقیر عنوان کرد: امیرعبداللهیان در دیدارهای خود پیام روشنی را به همراه داشت که به دنبال تاکید بر مشارکت تهران در حل و فصل است که هدف آن تبادل اسرا بین حماس و تل‌آویو است. او همچنین خواستار پایبندی به آن بر اساس سرایت آتش‌بس در غزه به جبهه شمالی در جنوب لبنان شد.

یک منبع سیاسی لبنانی فاش کرد که عبداللهیان با تاکید بر تمدید آتش‌بس، برای دست‌یابی به آتش‌بس فراگیر تلاش مى‌کند. امیرعبداللهیان در این موضع، به طور غیرمستقیم با منابع آمریکایی در بیروت که به تعدادی از مقامات لبنانی گفته‌اند که واشینگتن امیدوار است آتش‌بس برای مدت طولانی‌تری تمدید شود، سازگار است.

این منبع خاطرنشان کرد: امیرعبداللهیان در دیدار با متحدانش بر کنار گذاشتن بهانه‌هایی که اسرائیل ممکن است برای سرنگونی توافق تبادل اسرا از آن استفاده کند، تاکید کرد.

سایت المدن در مقاله‌ای با عنوان «ایران و حزب‌الله: اجتناب از جنگ بزرگ و پیروزی با انباشته شدن امتیازات» به قلم منیر الربیع نوشت: وزیر خارجه ایران طى حضور خود در بیروت بر اشتیاق کشورش برای آرام کردن اوضاع، جلوگیری از تشدید و وخامت نظامی و پیگیری آتش‌بس و جزئیات آن تاکید کرد. به خصوص که تهران آتش‌بس را آغاز راه پیروزی می‌داند و در صورت موفقیت به تبدیل آن به پایان دادن به آتش، موضوع پیروزى با امتیاز محقق خواهد شد.

به نوشته این سایت، برای ایران و حزب‌الله، اگر جنگ متوقف شود، دولت اسرائیل سقوط خواهد کرد و این یک امتیاز موفقیت اضافی برای ایرانی‌ها تلقى خواهد شد. بنابراین، به نظر نمی‌رسد اسرائیل حاضر به کنار گذاشتن جنگ یا عملیات نظامی باشد و به تحریکات خود علیه حزب‌الله با انجام حملات شدید ادامه می‌دهد که آخرین آن، هدف قرار دادن 5 تن از مسئولان نیروی رضوان از جمله پسر محمد رعد نماینده مجلس و همزمان با حضور وزیر امور خارجه ایران در بیروت و ساعاتی قبل از آتش‌بس در تلاش برای شرم‌سار کردن حزب‌الله و تحریک بیشتر آن بود.

سایت جنوبیة در مطلبی با عنوان «امیرعبداللهیان راه را برای سناریوی پایان جنگ غزه هموار می‌کند»، نوشت: امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران همزمان با سفر آموس هاکشتین فرستاده آمریکا به تل‌آویو، به لبنان سفر کرد.

این وب سایت فاش کرد که وزیر ایران تعدادی از مقامات را که با آنها دیدار کرد، به ویژه حزب‌الله در جریان یک سناریوی بین‌المللی برای توقف جنگ غزه در ازای ترتیبات امنیتی و دستاوردهایى براى ایران در منطقه و با توافق با آمریکایی‌ها و قطری‌ها قرار داد.

روزنامه الانباء وابسته به حزب التقدمی الإشتراکی نوشت: وهبی قاطیشا نماینده سابق مجلس نمایندگان از رهبران حزب قوات لبنانی این موضوع را رد کرد که سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، مربوط به آتش‌بس بوده است. او ترجیح داد که دلایل دیگر این سفر به ارتباطات محرمانه ایران و ایالات متحده آمریکا مرتبط باشد.

سایت «هنا لبنان» در مقاله‌ای با عنوان: سفر امیرعبداللهیان و پیام‌هاى سرگشاده... به آتش‌بس پایبند باشید به قلم نادیا الحلاق نوشت: سفر وزیر خارجه ایران به لبنان همزمان با اعلام دستیابی به توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس یک معنا دارد و آن آرامش است. به خصوص در جبهه جنوب لبنان، جبهه‌ای که به وضوح در توافق قطر گنجانده نشده بود.

این سایت توضیح داد که لبنان صحنه درگیری‌های ایران-آمریکایی و ایران-اسرائیلی است. امیرعبداللهیان از بیروت خواست پیامی را به آمریکایی ها برساند که مفاد آن این بود که در هیچ راه حل نهایی برای منطقه نمی‌توان ایران را نادیده گرفت. اگر آتش‌بس موقت و معامله مبادله تعدادی از اسرا با میانجی‌گری قطر و مصر به دور از ایران صورت گرفت، این امر در آتش‌بس و راه حل نهایی برای جنگ غزه صدق نخواهد کرد.