نظر علی مطهری درباره برنده جنگ حماس و اسرائیل/ موضع جدید وزیر کشور درباره تذکر حجاب

  4020905062 ۴۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

نظر علی مطهری درباره برنده جنگ حماس و اسرائیل

علی مطهری، نماینده سابق مجلس در اعتماد نوشت: «از آثار مهم عمليات توفان الاقصي يكی زنده شدن مساله فلسطين در دنياست كه مي‌رفت از خاطره‌ها محو شود. 

دوم از ميان رفتن يا حداقل مسكوت ماندن طرح عادي‌سازي روابط كشورهاي عربي با اسراييل است. اثر سوم، شكسته شدن طلسم شكست‌ناپذيري رژيم صهيونيستي است كه يك گروه آزادي‌بخش و نه يك ارتش مجهز و كلاسيك توانست او را به زانو درآورد و مجبور به آتش‌بس و آزادي زندانيانش كند.

اثر چهارم اين عمليات، تغيير افكار عمومي جهان به نفع فلسطين است. تظاهرات‌هاي مختلف در امريكا و اروپا و اظهارنظرهاي برخي مقامات بلندپايه اروپايي به نفع فلسطين و استعفاي برخي مقامات امريكايي به دليل مخالفت با حمايت تسليحاتي و مالي امريكا از اسراييل، در تاريخ هفتاد و پنج ساله اشغال فلسطين سابقه ندارد...

اثر ديگر عمليات توفان الاقصي اتحاد نسبي كشورهاي اسلامي است گرچه برخي از آنها مانند تركيه و امارات رفتار رياكارانه‌اي داشته‌اند. در اين ميان موضع ايران به ايجاد اين اتحاد كمك كرده است. اگر ايران همان ابتدا يا در اواسط اين نبرد وارد صحنه مي‌شد، عرب‌ها موضع مي‌گرفتند و اسراييل هم از اين موضوع براي جدا كردن اعراب از ايران استفاده مي‌كرد ولي ايران كاري كرد كه خود عرب‌ها صحنه‌گردان باشند و خود دورادور اقدامات ديپلماتيك و غيره را انجام مي‌داد...

اما پاسخ كساني كه مي‌گويند آيا اين دستاوردها ارزش اين همه شهيد و مجروح و خرابي را داشت، از نظر اينجانب مثبت است، زيرا اين دستاوردها جز از اين طريق به دست نمي‌آمد و الا حماس هم مي‌دانست كه اسراييل پس از عمليات دست به كشتار مي‌زند و نياز به پدافند هوايي دارد ولي چه كند كه در محاصره است و هيچ كس او را كمك نمي‌كند حتي دولت مصر كه در كنار او قرار گرفته است. بنابراين حماس راهي جز اين نداشته و البته راه درستي را پيموده و تا اينجا پيروز مطلق ميدان است.»

***

موضع جدید وزیر کشور درباره تذکر حجاب

به گزارش فارس، احمد وحیدی وزیر کشور درمورد مجوز تذکر حجاب در برخی اماکن عمومی و اینکه متولی این اقدام چه نهادی است، اظهار کرد: طبق قوانین کشور رعایت حجاب الزامی است و عموم مردم نیز به این امر اهتمام دارند.

وی افزود: در قوانین ومقررات، وظایفی برای نهادها، دستگاه‌ها و عموم مردم برای بهبود وضعیت حجاب و نیز مواجهه با عدم رعایت پوشش قانونی مشخص شده است.

وزیر کشور تصریح کرد: از این رو ضمن قدردانی و سپاسگزاری از دستگاه ها و آحاد کسانی که به وظایف خود در این خصوص عمل می کنند، یادآور می شوم که امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفه‌ای همگانی است و دارای مجوز عام و قانونی بوده و نیازی به مجوز خاص ندارد.

وحیدی گفت: وزارت کشور برابر قانون از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حمایت می‌کند.

وی افزود: همچنین از معدود کسانی که ممکن است بر اثر غفلت، حجاب قانونی را رعایت نکنند به جد می خواهیم که توجه کافی به این موضوع داشته باشند.

وزیر کشور تصریح کرد: رعایت حجاب در ادارات و اماکن عمومی چون مترو ضروری است و مسئولان دستگاه ها مکلفند تدابیر لازم و طرح های در دست اقدام را برای رعایت حجاب در این اماکن پیگیری کنند.

تشکیل پرونده قضایی برای روزنامهٔ اعتماد

به گزارش فارس، روزنامه اعتماد در یکی از مطالب منتشر شده امروز (۵ آذر ۱۴۰۲) به صورت غیرقانونی محتوای یک سند خیلی محرمانه را منتشر کرد.

پس از انتشار این مطلب و طبق قانون مطبوعات، دادستانی تهران به دلیل انتشار غیر قانونی سند محرمانه علیه این روزنامه اعلام جرم کرد و پرونده قضایی تشکیل شد.

***

پاسخ سفیر ایران به ادعای بلوکه شدن منابع ارزی ایران در قطر

علی صالح‌آبادی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در قطر درباره ادعای بلوکه شدن منابع ارزی ایران در قطر به ایرنا گفت: «این ادعا به هیچ وجه صحت ندارد. آنچه ما به طور عملی شاهد هستیم این است که چنین اتفاقی نیافتاده است. این پول‌ها کاملا قابل دسترس است و فرایندهای بانکی کار در حال انجام است. ما در جریان جزئیات موضوعات مرتبط با این موضوع هستیم؛ ۶ بانک ایرانی با دو بانک قطری تعاملات خود را دارند و ما در جریان ریز این تحولات بانکی قرار داریم. اکنون فرایند بانکی به خوبی در حال طی شدن است.

دوستان قطر ما هم عزم بسیار خوبی دارند تا این کار تسهیل شده و از این پول ها به نحو کامل و مناسب استفاده شود. اکنون نیز به ابتکارات بسیار خوبی در استفاده از این منابع بانکی با دولت قطر رسیدیم...

 خرید کالا یک فرایند است. اکنون ارقام قابل توجهی LC در فرایند انجام است که پس آن به مرحله پرداخت می‌رسیم.»

***

هراس غرب از گسترش جنگ در صورت فشار علیه برنامه هسته‌ای ایران

کیهان نوشت: «خبرگزاری فرانسه می‌گوید: ایران برنامه هسته‌ای خود را گسترش داده و از همکاری با آژانس کاسته اما، قدرت‌های غربی از ترس تشدید تنش‌های خاورمیانه، تمایلی به سخت‌گیری در قبال تهران ندارند.

در حالی کاهش همکاری‌های ایران، کمترین واکنش ایران به بدعهدی‌های آمریکا و تروئیکای اروپایی در توافق هسته‌ای بوده است، فرانس‌پرس در گزارشی نوشت: 

«گزارش محرمانه آژانس‌، نشان‌می‌دهد غنی‌سازی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی به سطح تسلیحاتی ۶۰درصد، نزدیک شده است. این در شرایطی است که حذف شماری از بازرسان و امتناع از نصب مجدد تجهیزات نظارتی در مراکز اتمی‌اش، چالش‌های تازه‌ای را برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند.»

خبرگزاری فرانسه می‌افزاید: قدرت‌های غربی در هراس از تشدید تنش‌های خاورمیانه، در شرایطی که جمهوری اسلامی برنامه هسته‌ای خود را به‌پیش می‌برد و همزمان همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را کاهش داده است، تمایلی به سخت‌گیری علیه جمهوری اسلامی ندارند.

بر اساس این گزارش، در شرایطی که شورای حکام آژانس می‌گوید: اقدامات اخیر ایران، مرزهای بی‌سابقه‌ای را جابه‌جا کرده است، اما از ارائه قطعنامه الزام‌آور نیز خودداری کرده است.

یک دیپلمات ارشد در جمع‌بندی بن‌بست کنونی به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: وضعیت بسیار تیره و تار است، اما واقعیت این است که هیچ علاقه‌ای برای تحریک جمهوری اسلامی به واکنش در شرایط جنگ در خاورمیانه وجود ندارد.

فرانس‌پرس اذعان کرد: شکست برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی و به‌دنبال آن، پیشبرد برنامه هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی، وضعیت را پیچیده‌تر کرده است....

در همین حال یورونیوز در گزارشی ضمن طرح این سؤال که چرا قدرت‌های غربی در مقابل تهران منفعل هستند؟ نوشت: ایجاد ممنوعیت فعالیت شماری از بازرسان هسته‌ای سازمان ملل متحد، فعال نبودن دوربین‌های نظارتی در مراکز هسته‌ای و افزایش ذخایر اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحاتی، سه موضوع مهم در پرونده هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. با وجود این، قدرت‌های غربی از ترس تشدید تنش‌ها در خاورمیانه از اقدام عملی در برابر فعالیت هسته‌ای ایران خودداری می‌کنند. یک دیپلمات بلندپایه وضعیت پرونده ایران در آژانس را این‌گونه خلاصه می‌کند: «غم‌انگیز است، اما واقعیت این است که در حال حاضر هیچ‌ فردی نمی‌خواهد ایران را به واکنش در برابر جنگ اسرائیل و حماس وادار کند.

***

تورم آبان ماه اعلام شد/ تورم نقطه به نقطه تغییر نکرد

به گزارش تسنیم، در آبان ماه 1402، شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور به عدد 210.9 رسیده است که نسبت به ماه قبل، ٢/٢ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ٣٩/٢ درصد افزایش و در دوازده‌ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٤/٩ درصد افزایش داشته است.

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. در آبان ماه 1402، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ٣٩/٢ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به‌طور میانگین، ٣٩/٢ درصد بیشتر از آبان ماه 1401، برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان، هزینه کرده­‌اند. تورم نقطه به نقطه آبان ماه 1402، در مقایسه با ماه قبل، بدون تغییر بوده است.

منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. در آبان ماه 1402 تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ٢/٢ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، 1 درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ٢/٧ درصد بوده است.

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن می‌باشد. در آبان ماه 1402، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ٤٤/٩ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 0.6 واحد درصد کاهش یافته است.

***

اشتباه بزرگ برخی اصلاح‌طلبان

تسنیم نوشت: «اصلاح‌طلبان که در دو انتخابات قبلی نتوانستند موفقیتی کسب کنند و پایگاه رأی خود را تا حد زیادی از دست داده‌اند،  معمولاً حداقل در اوایل هر اغتشاشی تلاش می‌کنند با مواضع دوپهلو و محکوم نکردن اغتشاشات، از فضای ایجادشده استفاده کنند و بدنه اجتماعی آشوب‌ها را به‌سمت خود جذب کنند تا در بزنگاه‌ انتخابات بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند اما این رفتار فرصت‌طلبانه که می‌خواهد در همراهی با اپوزیسیون، وارد چرخه انتخابات و در پی آن قدرت شود، موجب شده است ماهیت اپورتونیستی به این جریان دهد...

اگرچه حضور در عرصه‌های سیاسی حق همه جریان‌های داخل نظام است اما قبل از این مرحله؛ این جریان‌های سیاسی هستند که باید تکلیف خود را در بزنگاه‌ها روشن کنند و در عین گرایش اصلاح‌طلبی هم تلاش‌کنند به‌نفع منافع ملی و حفظ کیان کشور موضع صحیح اتخاذ کنند نه‌آن‌که در اغتشاشات و آشوب‌ها با سکوت و یا واکنش‌های دوپهلو به‌نفع جبهه  ضدایرانی عمل کنند و بعد همزمان با فتنه، تمنای حضور در قدرت را هم داشته باشند.

در واقع بخش رادیکال اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند که با سیاست «هم این و هم‌ آن» قادر به این هستند که از یک طرف بدنه اجتماعی اغتشاش و شورش و نارضایتی را به‌سمت خود بکشند و از طرف دیگر، در ساختار رسمی قدرت هم بدون هیچ مشکلی حاضر باشند، این سیاست اتخاذشده توسط این بخش رادیکال اصلاح‌طلبان  که سابقه‌ای به‌اندازۀ عمر جریان دوم خرداد در ایران دارد باعث شده  است نتیجه‌اش «نه این و نه آن» باشد؛ یعنی هم از یک سو همان بدنه‌ای که اینها می‌خواستند به‌سمت خود بکشند اینان را ریاکار می‌داند و شعار "اصلاح‌طلب ـ اصولگرا دیگه تمومه ماجرا" سر می‌دهد و هم اینکه سیستم سیاسی در ایران را نیز به آنان بدبین می‌کند.»

***

روایت ضرغامی از دوقطبی‌های کاذب

به گزارش ایسنا، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین آغاز به کار انجمن میراث فرهنگی به قطبی‌سازی اشاره کرد و افزود: در دو سال حضورم در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سعی کردم بین طرفین آشتی برقرار کنم، متاسفانه در میراث فرهنگی دوقطبی‌هایی را شکل داده بودند.  زمانی که در مجلس از ایران باستان، کورش و داریوش سخن گفتم برخی نماینده‌های باسابقه و انقلابی مجلس گفتند این موضوعات را نمی‌دانستند و گرفتار دوقطبی بودند و فکر می‌کردند اگر درباره ایران باستان صحبت کنند گرفتار می‌شوند.

او ادامه داد:‌ یکی از مسائلی که در این دو سال سعی کردم به آن توجه کنم شادی بوده است. از داریوش در کتیبه‌ای که در گنجنامه وجود دارد، آمده است «به نام خداوندی که شادی را آفرید». یکی از گمشده‌های ما بعد از انقلاب،  شادی است. درحالی‌که این‌ها میراث فرهنگی ما بوده است.

می‌توانیم در این برنامه(خیرین میراث فرهنگی) اولین کسی باشیم که برای حفظ میراث فرهنگی اولین قدم را برداریم. آنقدر نظام اداری ما فشل و عقب مانده است که مثل بختک می‌ماند. این را آقای رئیسی هم می‌داند. یک سال طول کشیده تا انجمن  خیرین میراث فرهنگی ثبت و تشکیل شود.

وی یادآور شد : امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی وزارت میراث فرهنگی است. از این مقدار هیچی دست وزارت میراث فرهنگی را نگرفته است. سال تمام شد. باید راه حل پیدا کرد.