صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران که بود؟

  4020907083 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

شهید محسن فخری زاده دانشمندی است که در راه پیشرفت علمی کشور ایران اسلامی به ویژه در حوزه‌های نظامی و غیرنظامی ترجیح داد که گمنام بماند و با گام های متعهدانه‌ای که در راستای سربلندی کشور برداشت بعد از شهادتش فخر ایران شد.

ایرنا نوشت: شهید محسن فخری‌زاده دانشمند دفاعی و هسته‌ای کشورمان و رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بود که از سوی جبهه استکبار در اقدامی ناجوانمردانه، عصر ۷ آذر ۱۳۹۹ در شهر آبسرد شهرستان دماوند طی عملیاتی تروریستی به شهادت رسیدند.

شهید فخری زاده متولد اول فروردین سال ۱۳۴۰ در شهر قم بود که پس از اخذ مدرک کارشناسی خود از دانشگاه شهید بهشتی، پس از آن از دانشگاه صنعتی اصفهان کارشناسی ارشد و از دانشگاه تهران دکتری خود را دریافت کرد. شهید فخری زاده پس از آن بعنوان عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین(ع)، امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هسته ای بکار گرفت و سپس با تشکیل مجموعه‌ای تحت عنوان موسسه نوآوری و تحقیقات دفاعی بحث تحقیقات در حوزه فناوری‌های نوین و آینده دفاعی را در دستور کار قرار داد، موسسه‌ای که بعدها به سازمانی با نام پژوهش و نوآوری دفاعی یا همان سپند تبدیل شد و شهید فخری‌زاده مسئولیت آن را بر عهده داشت.

 

 

شهید فخری زاده، دکترای آشکارسازی تابش هسته ای و کشف کیهانی داشت به طوری که او تنها دانشمند هسته‌ای ایرانی بود که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در شوی تبلیغاتی علیه برنامه هسته‌ای ایران به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحات اتمی کار می‌کرده است و از او به عنوان «مغز متفکر برنامه هسته‌ای ایران» نام برده بود.

حتی نام فخری‌زاده تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

به دلیل جایگاه مهمی که شهید فخری زاده در زمینه دانش هسته ای بر عهده داشت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، فشار زیادی به مسئولین کشورمان وارد کرد که بتوانند با فخری زاده مصاحبه ای در مورد دانش هسته‌ای کشور داشته باشند چرا که این نهاد بین‌المللی که در سیطره و نفوذ کشورهای غربی و صهیونیست‌ها قرار دارد معتقد بودند تا زمانیکه با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در مورد میزان ورود ایران به دست یابی به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد.

همچنین آمریکایی‌ها، او را «صندوقچه اسرار» برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته‌ است و توسط غربی‌ها با رابرت اُپنهایمر، کارشناس برجسته فیزیک آمریکایی مقایسه می‌شود.

 

 

شهید فخری‌زاده در قامت یک دانشمند و مدیر راهبردی، در پروژه‌ها و طرح‌های دفاعی و فناورانه متعددی نقش داشت. فعالیت‌های او محدود به حوزه دفاعی و هسته‌ای نبوده و در طرح‌های پیشران و فناورانه متعددی، نقش آفرینی و راهبری را عهده‌دار بود.

برخی این طرح‌ها را می‌توان توسعه فناوری آشکارسازی تابش‌های هسته‌ای، آشکارسازی نوترون‌های کیهانی، ساخت کیت‌های تشخیصی کرونا، ساخت لیزرهای پرتوان برای مقابله پهپادهای مهاجم، ابداع پدافند هسته‌ای در کشور، تأسیس پژوهشکده اکوستیک و نقش‌آفرینی در ساخت واکسن ایرانی کرونا دانست.

این دانشمند هسته ای کشورمان به همراه مجموعه همکاران خود در سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در زمان پاندمی کووید ۱۹ به یاری نظام سلامت کشور شتافت و در ساخت کیت تشخیص و پیشبرد واکسن ایرانی کرونا نقش مهمی ایفا کرد. او در حوزه لیزر، پژوهشگاه آکوستیک نیز فعالیت داشت و در ساخت کیت های تشخیصی کرونا و تولید واکسن کرونا نیز مشغول فعالیت بود.

 

 


احمد کریمی رییس مرکز تولید واکسن فخرا درباره تلاش شهید فخری زاده برای تولید واکسن فخرا گفت: شهید فخری زاده ۶ ماه قبل از ورود بیماری کرونا در جهان پیشبینی کرده بود که حادثه زیستی در جهان رخ خواهد داد که با ورود بیماری کرونا و شروع مراحل تولید واکسن شخص شهید محسن فخری زاده پیش از شهادت داوطلب تست نخستین واکسنی بود که هنوز در مرحله اولیه بود. شهید فخری زاده هر هفته پیگیر واکسن بود و اصرار به شروع کار داشت و بعد از شهادت کار ادامه پیدا کرد و اولین تست بر روی فرزند او، مهدی فخری زاده انجام شد. در حقیقت ساخت واکسن فخرا یکی از نتایج تلاش‌های این شهید بود.

تجلیل رهبر انقلاب از برجستگی‌های علمی و اخلاص شهیدفخری‌زاده

خانواده دانشمند برجسته و ممتاز هسته‌ای و دفاعی کشور شهید محسن فخری‌زاده عصر بهمن ماه سال ۹۹، با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با تجلیل از برجستگی‌های علمی و فنی شهید فخری‌زاده و حضور سخت‌کوشانه آن دانشمند عالی‌مقام در میدان علم و عمل، گفتند «علوّ مقامی که خداوند با شهادت به آن بزرگوار عطاء کرد، مزد زحمات و اخلاص کم‌نظیر او بود و این مقام با هیچ‌یک از مقام‌های دنیوی قابل مقایسه نیست.رهبر انقلاب اسلامی، عظمت یافتن نام شهید فخری‌زاده در میان عموم مردم و ابراز تأسف بسیاری از جوانان از ناشناخته بودن او در زمان حیاتش را از دیگر آثار اخلاص شهید دانستند.»