تجربیات متنوع با اجرای رنگ اپوکسی در محیط‌های گوناگون

گزارش بازرگانی، 235092،   4020912022

رنگ اپوکسی از جمله رنگ های ترموست و دو جزئی است که از ترکیب رزین اپوکساید با هاردنر یا سخت‌ کننده پلی‌ آمین و یا پلی آمید به دست می‌ آید و در زمینه های متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رنگ پس از خشک شدن کامل، قابل شستشو بوده و به علت داشتن خاصیت انعطاف پذیری در مقابل تغییر شکل های سطحی سازه مقاوم است.

رنگ اپوکسی بیشتر برای مصارف صنعتی طراحی شده است و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، اصطکاک، عوامل جوی و مواد شیمیایی دارد، بیشتر به عنوان پوشش و در مصارفی نظیر کفپوش اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. یگانه ، محیط داخلی آپارتمان:

یگانه یک دکوراتور داخلی است که از رنگ اپوکسی برای پوشش کف پله‌ها و نمای داخلی آپارتمان‌ها استفاده می‌کند. او می‌گوید: "رنگ اپوکسی نه تنها به سرعت خشک می‌شود، بلکه ظاهری بسیار لطیف و براق به سطح می‌بخشد. این روش برای طراحی داخلی مناسب است و نتایج فوق‌العاده‌ای دارد."

  1. محمد، فضای کارگاه:

محمد یک تکنسین اجرای رنگ اپوکسی بر روی لوله های نفتی است او توضیح می‌دهد: "این رنگ مقاومت بسیار بالایی دارد و به راحتی تحت فشارهای سنگین و مواد شیمیایی مقاومت می‌کند. همچنین، آسانی در تمیزکاری نیز یکی از ویژگی‌های بارز آن است."

  1. سعید ، اجرای رنگ اپوکسی بر روی استراکچر فلزی :

سعید که مدیر یک کارخانه تجهیزات ابزار دقیق هست از این نوع رنگ بعد از اجرای لایه زینک ریچ یک لایه رنک اپوکسی پلی آمید برای برای مقاومت بهتر استفاده می کند و سپس با رنگ پلی اورتان

  1. کامران، سالن ورزشی:

کامران مدیر یک مجموعه ورزشی است که از رنگ اپوکسی برای خط کشی سالن ورزشی خود استفاده کرده است. او می‌افزاید: "این رنگ به عنوان یک راهکار مقاوم در برابر ضربه و مقاومت در برابر سایش بسیار مناسب است. همچنین، راهنمایی‌های ترسیم شده روی سطح، به عنوان نشانگان تمرین، بسیار مفیدند."

  1. مریم، آزمایشگاه:

مریم مدیر یک آزمایشگاه صنعتی هست که با اسید در ارتباط هست است که از رنگ اپوکسی برای پوشش کف آزمایشگاه خود بهره برده است استفاده می‌کند. او اظهار می‌کند: "این رنگ به آزمایشگاه ظاهری مدرن و مقاومی می‌بخشد. علاوه بر این، تمیزکاری آسان است و از ضربه‌ها و مقاومت در برابر اسیدها و بازها محافظت می‌کند."

در نهایت، رنگ اپوکسی با توجه به تجربیات مختلف افراد در محیط‌های مختلف، به عنوان یک راهکار موثر و چندمنظوره در تزئین و پوشش سطوح شناخته شده است.

توضیحات تکمیلی رنگ اپوکسی :

رنگ اپوکسی از جمله رنگ های ترموست و دو جزئی است که از ترکیب رزین اپوکساید با هاردنر یا سخت‌ کننده پلی‌ آمین و یا پلی آمید به دست می‌ آید و در زمینه های متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این رنگ پس از خشک شدن کامل، قابل شستشو بوده و به علت داشتن خاصیت انعطاف پذیری در مقابل تغییر شکل های سطحی سازه مقاوم است. رنگ اپوکسی بیشتر برای مصارف صنعتی طراحی شده است و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، اصطکاک، عوامل جوی و مواد شیمیایی دارد، بیشتر به عنوان پوشش و در مصارفی نظیر کفپوش اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت رنگ اپوکسی به چه عواملی بستگی دارد؟

عواملی مختلفی وجود دارند که بر روی قیمت رنگ اپوکسی تاثیر میگذارند، برخی از این عوامل از کنترل مشتریان خارج است و به عوامل مختلف در هنگام تهیه رنگ اپوکسی در کارخانه های تولید رنگ مربوط میشود و برخی دیگر از عوامل به نوع سفارش مشتریان بستگی دارد. در ادامه مطلب قصد داریم برخی از عوامل تاثیرگذار در قیمت رنگ اپوکسی را مورد بررسی قرار دهیم:

رزین بکار رفته در ساختار رنگ:

یکی از اصلی ترین موادی که در ساختار رنگ اپوکسی و سایر رنگ های صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد رزین ها هستند. در ساخت انواع رنگ های صنعتی از رزین های صنعتی مختلفی استفاده میشود، رزین هایی که در ساخت رنگ اپوکسی مورد استفاده قرار میگیرند دارای کیفیت های گوناگونی هستند و هرچه کیفیت این رزین ها بالا تر باشد هزینه ایی که مشتریان باید برای تهیه رنگ اپوکسی پرداخت کنند بیشتر خواهد بود.

برند محصول:

کارخانجات و شرکت های مختلفی هستند که با استفاده از برند های مختلف در زمینه تولید رنگ اپوکسی فعالیت میکنند، طبیعی است که هرچقدر کارخانه یا برند تولید رنگ اپوکسی مشهور تر و در میان مردم شناخته تر باشد تقاضا برای تهیه آن بیشتر میشود و این محبوبیت و تقاضا بیشتر برای خرید باعث میشود تا آن کارخانه نیرو انسانی و تجهیزات بیشتری برای پاسخ دادن به نیاز های مشتریان بکار بگیرد که همه این ها در نتیجع باعث افزایش قیمت رنگ اپوکسی میشوند.

حجم و تعداد رنگ تهیه شده:

حجم و تعداد رنگ اپوکسی تهیه شده از جکاه عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت رنگ اپوکسی ایت که خود مشتری در آن تاثیر مسقیم دارد. قوطی های رنگ اپوکسی در حجم های مختلفی توسط کارخانه های تولید رنگ تولید و عرضه میشوند، هرچه حجم این قوطی ها بیشتر باشد به این منظور است که رنگ بیشتری در آن ها وجود دارد و هزینه تهیه آن بالاتر خواهد بود از طرفی هرچه تعداد قوطی های رنگی که توسط مشتری بیشتر باید هزینه ایی بیشتری در قبال تهیه آن بپردازد.

نتیجه گیری

صنایع رنگ یکی از مهم ترین صنایع کاربردی و زیبا سازی است که همواره در سال های اخیر تولیدات آن رو به رشد بوده است. به طور کلی تولیدات این صنعت به دو دسته کلی تقسیم می شود. دسته اول رنگ های ساختمانی (Decorative Coatings) و دسته دوم رنگ های صنعتی(Industrial Coatings) که در ادامه بیشتر با رنگ صنعتی و انواع آن آشنا می شویم.

انواع رنگ صنعتی

رنگ صنعتی به طور کلی برای این استفاده می شوند که از خوردگی در اتصالات و لوله های فولادی که حاوی گازها، روغن، آب، فاضلاب، پتروشیمی و تجهیزات پردازش مواد غذایی است و نیازمند پوشش نچسب می باشد ، جلوگیری کند . در تجهیزات کشاورزی ، خودرو و ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد و عمر مفید هر وسیله ای را افزایش می دهد.

اگر می خواهید با تفاوت رنگ ساختمانی و رنگ صنعتی بیشتر آشنا شوید موارد زیر را بخوانید.

تفاوت رنگهای صنعتی و ساختمانی

1- کاربرد رنگ :

كاربرد رنگهاي صنعتي در محيط هاي صنعتي و براي رنگ آميزي و پوشش دهي محصولات صنعتي و رنگهاي ساختماني در محيط هاي مسكوني می باشد.

هر نوع رنگی برای یک هدفی ساخته شده است .

مثلا رنگ هاي صنعتي با هدف محفاظت از سطوح ، حفاظت از وسايل و تجهيزات در مقابل عوامل مختلف محيطي

نظير رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و …

استفاده می شوند .

در مقابل رنگ های ساختمانی با هدف زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست

و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.

2- تنوع محصولات

به طور کلی تنوع رنگ های ساختمانی در قسمت پوشش رویه یا Top Coat بسیار زیاد است اما در رنگ های صنعتی هر چه به لایه های زیرین مانند پوشش اصلی یا Base Coat و آستری یا Primer نزدیک بشویم تنوع زیادی می بینیم .

نسخهٔ اصلی خبر