از چندین سال گذشته در پی سهمیه بندی شدن بنزین، استفاده از کارت سوخت الزامی است. اطلاع از نحوه ثبت نام برای کارت سوخت، پیگیری آن و اقدامات لازم در صورت گم شدن کارت سوخت، برای هر دارنده ماشین ضروری است. در این مطلب قصد داریم اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار شما خوانندگان الف قرار دهیم.
نحوه ثبت نام کارت سوخت
برای ثبت نام کارت سوخت به صورت غیرحضوری، سه روش وجود دارد که به شرح هر کدام میپردازیم.
از طریق سایت خدمات دولت
در روش اول، با مراجعه به سایت خدمات دولت و انتخاب درخواست خود، فرم مربوطه را پر کنید. اطلاعات خود را وارد کنید و برای دریافت کارت سوخت، اقدام نمایید. آدرس سایت: mob.gov.ir
استفاده از برنامه دولت همراه
روش دوم برای دریافت کارت سوخت استفاده از برنامه دولت همراه است. شما با دانلود و نصب این برنامه از کافه بازار، مایکت، ایران اپس، اپ استور و ... وارد بخش کارت سوخت شده و اطلاعات و فرم مرتبط را پر مینمایید.
ارسال کد دستوری با موبایل
آخرین روش، استفاده از قابلیتهای گوشی همراه است. به دلیل در دسترس بودن و راحتی این کار از کدهای دستوری استفاده میشود. برای ثبت درخواست کارت سوخت خود، کد دستوری ستاره، چهار، مربع (#۴*) را شمارهگیری میکنیم.
لازم به ذکر است در صورتی از این روش میتوان استفاده نمود که فرد، خود مالک خودرو و سیمکارت ثبت نامی که از آن استفاده شده است، باشد.
قانون جدید صدور کارتهای سوخت از طریق دفاتر پلیس +۱۰ در سال ۱۴۰۲
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ اعلام کرد: از این پس مالکان خودروهای صفر کیلومتر برای دریافت کارت سوخت خود باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایند. بر همین اساس تمامی مالکین وسایل نقلیه صفر کیلومتر که خودرو خود را در سال جاری از شرکتهای خودروسازی تحویل گرفتهاند، اما هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکردهاند باید برای پیگیری روند صدور کارت سوخت خودرو خود به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند. شهروندان در سراسر ایران میتوانند برای پیگیری و صدور کارت سوخت وسایل نقلیه خود از طریق دفاتر پلیس +۱۰ اقدام کنند.
تا قبل از اعلام این خبر، کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر از طریق شرکت ملی پخش صادر میشد، اما از این به بعد مالکان تمامی خودروها اعم از صفر کیلومتر و خودروهای کارکرده برای دریافت کارت سوخت باید به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
چند نکته مهم در خصوص ثبت نام و دریافت کارت سوخت
هنگام ثبت نام برای دریافت کارت سوخت، باید به نکاتی توجه کنید تا فرایند ثبت نام به درستی انجام شود. این نکات به شرح زیر است:
- کد ملی حتما باید برای مالک خودرو و سیمکارت باشد.
- برای اینکه موفق به ثبتنام شوید، حتما تمام موارد خواسته شده را از قبل یادداشت کنید؛ زیرا فقط ۴۵ ثانیه زمان پاسخگویی دارید در غیر این صورت به طور خودکار از سامانه خارج میشوید.
- کارت سوختهای خودروهای صفر و نو همراه مدارک وسیله نقلیه صادر میشود و موقع تحویل ارائه میشود.
- درصورت مفقودی کارت سوخت خودروهای کارکرده، میتوان با یکی از روشهای بالا مجدد کارت سوخت دریافت کرد.
پیگیری کارت سوخت
بعد از مرحله ثبتنام کارت سوخت، مدت زمان دریافتی کارت سوخت، میانگین ۴۰ روز تا دو ماه است. اگر متقاضی بعد از زمان مشخص، کارت سوخت خود را دریافت نکند، باید به اداره پست مراجعه کند.
بعد از ثبت نام و دریافت کد پیگیری میتوان از وضعیت کارت سوخت خود مطلع شد. اگر تا ۶ ماه به باجه پستی مراجعه نکنید و کارت خود را دریافت نکنید، کارت شما به شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی بازگشت داده میشود.
گاهی پستچی ممکن است به دلیل عدم حضور مالک در محل یا آدرس اشتباه، موفق به تحویل مرسوله نشود و کارت برگشت بخورد. در اینصورت باید با داشتن مدارک مورد نیاز برای پیگیری کارت سوخت خود، به اداره پست بروید. در ادامه دو روش را برای پیگیری کارت سوخت به شما معرفی میکنیم.
استفاده از سایت نیروی انتظامی
سامانه www.epolice.ir پیگیری کارت سوخت را برای تمامی مالکان اتومبیل آسان کرده است. این سامانه با ردیابی کارت، وضعیت کارت و اطلاعات لازم در مورد آن را در اختیار مالک قرار میدهد. مالک بهراحتی میتواند وضعیت مرسوله را پیگیری کند.
پیامک برای پیگیری کارت سوخت
برای پیگیری کارت سوخت خود، کافی است پیامکی را با رعایت موارد زیر، به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید:
موتورسیکلت: ابتدا حرفM، سپس ستاره، در انتها شماره VIN
خودرو: ابتدا حرف V، سپس ستاره، در انتها شماره VIN
استعلام کارت سوخت
برای اینکه مالکان خودرو از وجود کارت خود در اداره پست مطلع شوند، اداره پست پیامکی برای آنها ارسال میکند تا برای تحویل آن مراجعه کنند. کسانی که فرایند ثبت نام را انجام دادهاند، میتوانند از سایتهای فوق از وضعیت کارت خود مطلع شوند. خودروهای صفر و کار نکرده نیازی به این فرایند ثبت نام ندارند. مالکان با مراجعه به اداره پست، میتوانند کارت خود را تحویل بگیرند. تمام خودروهای نو دارای کارت سوخت هستند و باید از طریق دفتر پست پیگیری کنند. مالکانی که وضعیت خودرو آنها قولنامهای، خارجی، ورثهای باشد، باید برای دریافت کارت سوخت حتما به صورت حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند. مالکانی که بیش از یک وسیله نقلیه دارند باید مجددا به ازای هر دستگاه با شماره بانکی جدید و غیر تکراری پیگیری دریافت کارت سوخت را انجام دهند.
کارت سوخت گم شده و درخواست کارت سوخت المثنی
شما تنها با داشتن کارت سوخت میتوانید از بنزین سهمیهای با نرخ دولتی استفاده کنید. ممکن است شما کارت سوخت خود را به دلایلی مانند: گم شدن کارت سوخت، صدمه دیدن و عدم تحویل به موقع در دسترس نداشته باشید و درخواست کارت مجدد کنید، در این شرایط میتوانید به صورت حضوری در دفاتر پلیس +۱۰ درخواست المثنی کنید. در این شرایط تمام سهمیه شما حذف میشود و از تاریخ صدور کارت جدید، سهمیه محاسبه میشود.
در صورتی که کارت سوخت شما مفقود شد، حتما برای جلوگیری از اتمام سهمیه موجود در کارت با مدارک لازم به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید، کارت را باطل و درخواست المثنی بدهید. این کار فقط با حضور صاحب خودرو و مدارک مورد نیاز، امکان پذیر است.
بعد از اقدامات بالا برای ابطال کارت نهایتا بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت کارت سوخت گمشده باطل میشود.
درصورتی که آدرس پستی، صحیح و مدارک کامل باشد، در بازه زمانی دو هفته نهایت دو ماه کارت سوخت المثنی صادر و ۴۰ روزه ارسال میشود.
رمز پیش فرض کارت سوخت چهار شماره آخر شماره ملی مالک است و در صورت فراموشی رمز کارت سوخت، میتوانید با سامانه ۰۹۶۲۷ تماس بگیرید تا آدرس نزدیکترین مراکز بازیابی رمز عبور به شما گفته شود. فراموش نکنید که بهصورت حضوری مراجعه کنید.