انتقاد خزعلی به مشترک بودن امتیاز «تاهل» و «فرزند آوری» برای زنان و مردان شاغل

  4020922081 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با بیان اینکه اجرای عدالت تبعیض مثبت را برای زنان به همراه می‌آورد، گفت: الان برابری مطلق، ظلم به زن است و باعث شده کار مضاعفی بر دوش زنان قرار گیرد، اما اگر امتیازات ویژه‌ای برای زنان در نظر گرفته شود به سمت عدالت می‌رویم.

به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی در نشست هم‌افزایی با بانوان پژوهشگر فرهیخته و تاثیرگذار ، با گرامی داشت یاد و خاطره اساتید و دانشجویان غزه اظهار کرد: اجرای عدالت تبعیض مثبت را برای زنان به همراه می‌آورد، اگر عدالت را طبق شرایط و مسئولیت چند گانه زنان رواج دهیم، تبعیض مثبت در حوزه زنان رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: الان برابری مطلق ظلم به زن است و باعث شده کار مضاعفی را بر دوش زنان قرار گیرد و آنها با آقایان سنجیده شوند. ما به برخی امتیازاتی که در حمایت از فرزند آوری به زنان و مردان داده شده، است نقد داریم. برای مثال در خصوص تاهل و فرزند آوری به صورت یکسان به زنان و مردان امتیاز داده شده است که ما نسبت به آن نقد داریم. میزان امتیاز تاهل یا فرزندآوری زن و مرد یکسان نیست و بار اصلی فرزندآوری به دوش زن است در حالی که در این دستورالعمل‌ها یکسان برخورد کرده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تاکید کرد: خانمی که دو سال باید وقت بگذارد برای فرزندآوری و از سوی دیگر اجتماع بر او این تکلیف را بار می‌کند؛ باید به زن برای این مسئولیت و وظیفه، امتیاز ویژه داد.

خزعلی با اشاره به تصویب «شغل منعطف» در ستاد ملی زن و خانواده، گفت: قرار شده است شوراهایی با همه دستگاه‌ها برای تصمیم گیری در این زمینه تشکیل شود تا بر مبنای شرایط دستگاه‌ها امکان حمایت از زنان در نظر گرفته شود چراکه برای مثال دورکاری برای شغلی مثل کار در بیمارستان معنا ندارد اما امکان دورکاری برای بسیاری از مشاغل وجود دارد و باید این دورکاری ساماندهی و نظام مند شود.

وی در پاسخ به دغدغه یکی از حاضرین که عنوان شد از زنان به عنوان ویترین در محیط کار استفاده می‌شود، تاکید کرد: ما تلاش کردیم از دو امر رهایی یابیم یکی تشریفاتی بودن و دیگری سیاسی بودن معاونت زنان و خانواده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه سطح ابداع و اختراع بانوان ما از متوسط زنان جهان بالاتر است، تصریح کرد: امسال ۶۱ درصد ورودی دانشگاه‌های ما را زنان تشکیل دادند و این نشان دهنده اهتمام دختران ما به علم است. این اهتمام به علم را باید همراه با تزکیه کنیم تا علم بتواند حرکت زا و در خدمت بشریت باشد.

خزعلی در بخش دیگر سخنان خود درباره اختصاص امتیاز ویژه برای زنان در دستگاه‌ها عنوان کرد: پیش تر پایین ترین سطح ارزشیابی در برخی دستگاه‌ها متعلق به خانمی بود که مرخصی زایمان می‌گرفت اما الان در برخی دستگاه‌ها بالاترین ارزشیابی را به خانمی که مرخصی زایمان می‌ رود می‌دهند. در حال حاضر به ازای هر فرزند برای هیات علمی دانشگاه‌ها یک سال سنوات در نظر گرفته شده است و می‌توانند به همین نسبت بازنشستگی زودتر از موعد داشته باشد.

وی بیان کرد: رئیس جمهوری تعدادی از زنان را در شوراهای عالی نصب کردند تا از فکر آنها در تصمیم گیری‌ها استفاده شود اما باید این امر بیشتر شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین درباره اتفاقات اخیر غزه تاکید کرد: متاسفانه جامعه جهانی در سکوت مرگبار درباره این موضوع قرار دارد و نهایتا محکومیتی انجام می‌دهد که با وتو همراه می‌شود و هیچ قدم عملی بر نمی‌دارند. الان مشخص می‌شود تمام تبلیغات آنها در خصوص حقوق بشری که از می‌گفتند در واقع وسیله‌ای برای زورگویی و سلطه بوده است.