نگاهداری: مشارکت مردم قدرت چانه زنی بین المللی را بیشتر می کند / راه حل مشکلات کشور از مسیر صندوق رأی عبور می کند

  4021005027 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس مرکز پژوهش های مجلس، مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات را چهار مولفه منظومه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران در بحث انتخابات دانست و گفت: حضور مردم در پای صندوق های رای می تواند عامل آرامش و ثبات در جامعه باشد.


به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نشست تخصصی «الزامات افزایش مشارکت مردم در انتخابات اسفند ۱۴۰۲» با حضور بابک نگاهداری، رئیس این مرکز، اساتید دانشگاه و مدیران وزارت کشور برگزار شد.


در ابتدای این نشست دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اهمیت انتخابات پیش‌رو، اظهار کرد: وظیفه ما این است که سعی کنیم انتخابات پرشور و با مشارکت بالا برگزار شود.


وی با بیان اینکه انتخابات اصلی‌ترین سازوکار مردم برای برگزیدن مسئولان، مدیران و نمایندگان است، گفت: اگر بخواهیم اراده مردم در حکمرانی تحقق پیدا کند، اصلی‌ترین مسیر آن برگزاری انتخابات است.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه‌ داد: انتخابات بهترین شیوه برای تبدیل اراده مردم به نمایندگی است و این امر در اصل ششم قانون اساسی که اداره امور در جمهوری اسلامی را مبتنی بر اراده مردم می‌داند، به وضوح مطرح شده‌است. این اصل را می‌توان یک تأکید ویژه، شفاف، کامل و صریح درباره مشارکت مردم در حکمرانی از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.


وی با اشاره به برگزاری ۳۹ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران گفت: این انتخابات‌ها با وجود شرایط سختی که وجود داشته از قبیل ترور مسئولان رده بالای کشور، فعالیت گروهک‌های تجزیه‌طلب، جنگ تحمیلی، توطئه‌های دشمنان نظام، دوران کرونا و... برگزار شده‌است.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه‌داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرده‌اند که انتخابات یکی از پایه‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران و حضور مردم در صحنه باعث تحقق مردم‌سالاری است. ایشان حتی مردم‌سالاری را مایه پایداری ایران برشمرده‌اند.


وی به چهار مولفه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، یعنی مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: این چهار مولفه منظومه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران در بحث انتخابات است.


خاطرنشان می شود شرکت کنندگان در این نشست با بیان اینکه تحولات زیادی در منطقه و جهان در حال وقوع است تاکید کردند: لازم است تا انتخابات پرشوری را برگزار کنیم تا بتوانیم قدرت چانه زنی جمهوری اسلامی ایران را در عرصه بین الملل افزایش دهیم و از این طریق مسیر تامین منافع ملی در نظام جهانی را هموار نماییم.


صاحبنظران در نشست همچنین تاکید کردند که حضور مردم در پای صندوق های رای می‌تواند عامل آرامش و ثبات در جامعه باشد. ضمن آنکه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات در کارآمدی مجلس آینده بسیار تأثیرگذار خواهد بود.


به گفته مسئولان شرکت کننده در این جلسه انتخابات فصل مهمی از نظام مردم سالاری دینی استو همانطور که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند راه حل مشکلات کشور از مسیر صندوق رأی عبور می‌کند. از سوی دیگر انتخابات را نباید صرفاً فرصتی برای تغییر قدرت سیاسی یا چرخش نخبگان سیاسی در کوتاه مدت ببینیم بلکه انتخابات زمینه‌ای برای ارتقای گفتگوی اجتماعی است که باید مستمرا دنبال شود.


در این نشست تاکید شد که برای فراهم کردن زمینه های افزایش مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه ضرورت دارد از هرگونه اقدامی که موجبات ناامیدی مردم از حضور در پای صندوق های رای را فراهم می‌سازد احتراز و شرایطی را ایجاد کرد که آحاد مردم حضور آگاهانه و حداکثری در انتخابات را در سرنوشت خود و کشور موثر قلمداد کنند.