به گزارش باشگاه خبرنگاران، امیرعلی ابوالفتح کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره ائتلاف دریایی آمریکا علیه یمن اظهار کرد: خبر اول این بود که ۱۰ کشور از جمله بحرین در این ائتلاف حضور دارند که البته تنها کشور منطقه هم در این ائتلاف همین بحرین بود. بعد خبری آمده که ۲۰ کشور در این ائتلاف دریایی حضور دارند.
وی افزود: نمیتوان دقیق اظهار نظر کرد که آیا عربستان و امارات در حال انجام چه اقدامی در این زمینه هستند. رسما که اسمشان در این ائتلاف نیست. اما آیا همکاری غیررسمی خواهند داشت یا اینگونه نخواهد بود معلوم نیست.
ابوالفتح ادامه داد: برخی از گمانه زنیها خبر میدهد که عربستانیها و اماراتیها به دلیل نگرانی از واکنش نیروهای یمنی اعلام کردند که اسمشان در این ائتلاف نباشد، اما همکاری بکنند و واقعا نمیتوان دقیق گفت که این خبر تا چه اندازه صحت دارد.
وی تاکید کرد: آمریکاییها به لحاظ نظامی نسبت به نیروهای یمنی برتری دارند، اما به دنبال ایجاد ائتلافی بر علیه آنها هستند؛ حتی با حضور کشورهای کوچکی مانند سیشل.
وی گفت: الگوی رفتاری آمریکاییها این است که در مواجهه با بحرانهای جهانی ائتلاف سازی میکنند. این را به عنوان قدرت خودشان یاد میکنند که توانایی ایجاد ائتلاف را دارند. حالا این کشورها مانند همین سیشل (جزیرهای در آفریقا) و بحرین تا چه اندازه در صحنه عملیاتی میتوانند کمک حال آمریکاییها باشند، مسئله است.
ابوالفتح اظهار کرد: به عنوان مثال، بود و نبود بحرین آیا میتواند به قدرت آتش آمریکاییها چیزی اضافه میکند یا خیر که اینها جای بررسی دارد و این موضوع بیشتر اثر سیاسی دارد تا موضوع تاثیر نظامی و یا اینکه کمکی برای آمریکاییها داشته باشد.
وی گفت: فعلا که تلاششان آن است از طریق اعمال فشار قبل از ورود به هرگونه درگیری نظامی موضوع را کنترل و بازدارندگی ایجاد کنند. برای ایالت متحده آمریکا فعلا خوشایند نیست که در حالی که در یک جنگ نیابتی در اوکراین گرفتار شده و در یک جنگ نیابتی و مستقیم در غرب آسیا یعنی غزه درگیر است حالا یک جبهه جدیدی را باز کند و با یک کشور عربی بجنگد و موقعیت مخدوش شده خود را در منطقه مخدوشتر کند.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: از این جهت آمریکاییها خیلی تمایل ندارند که کار به یک رویارویی نظامی برسد و تاکید دارند بازدارندگی ایجاد کنند.
وی گفت: البته به نظر میرسد با رایزنیهایی که دارد صورت میگیرد مانند اخباری که عنوان شده یمنیها با عمانیها تماسهایی داشتند و در حال رایزنی هستند موضوع از تب و تاب اولیه کمی فروکش کرده، اما احتمال برخورد هم وجود دارد.
وی درباره واکنش احتمالی ایران گفت: آمریکاییها عادت دارند هر جا که به مشکلی بر میخوردند پای ایران را وسط میکشند. در اوکراین مشکل دارند از ایران میگویند. در فلسطین به بن بست میخورند از ایران حرف میزنند. در باب المندب مشکل پیدا میکنند و حرف از رصد کشتیها میزنند، اما واقعیت آن است که، آمریکاییها با این حرفها گره مشکلاتشان حل نمیشود.
وی گفت: تا زمانی که جنگ در غزه وجود دارد یمن اعلام کرده که مقابل حرکت کشتیها به سمت اسرائیل را میگیرد. حالا اینکه ایران کمک کند یا نه، فشار آوردن روی ایران، تهدید کردن و خط و نشان کشیدن مشکل آنها را حل نمیکند.
ابوالفتح در انتها گفت: ایران و آمریکا در زمان ترامپ در آستانه جنگی تمام عیار بودند و این صحبتهای آمریکاییها چیزی نیست که ایرانیها را بترساند و این حرفها برای کاهش فشار افکار عمومی است و خودشان هم میدانند که نیروهایی که در منطقه هستند شاید از ایران کمک و راهنمایی بگیرند، اما دستور نمیگیرند و خودشان اقدام میکنند.