باقری: شهید سلیمانی در حکمرانی دینی و انقلابی یک رکن و معیار است

  4021012075

معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: رهبری گفتند «مکتب شهید سلیمانی» یعنی ایشان یک پارادایم فکری است که می‌تواند در عرصه حکمرانی کارآمدی را ایجاد و تثبیت کند. همانطور که شهید مطهری در اندیشه انقلاب اسلامی یک رکن و معیار اساسی بود شهید سلیمانی هم در حکمرانی دینی و انقلابی یک رکن و یک معیار است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه بعد از ظهر امروز (سه شنبه) در مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد عروج آسمانی سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهارداشت: پشتوانه انقلاب اسلامی ما تفکر امام خمینی (ره) و ورود دین به حاکمیت است و برحسته‌ترین ابتکار و معجزه امام هم ورود دین به حاکمیت بود.

وی گفت: این تفکر معارض داشته و دارد در واقع از پیش انقلاب تا به امروز این مساله ادامه دارد. پس از انقلاب معارضه دشمنان با انقلاب اسلامی پیچیده‌تر و جدی تر شد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: اصلی ترین مساله تفکر مخالفان امام همین بحث ورود دین به حاکمیت بود.  تفکر و ایده امام خمینی(ره) با همه دشمنی‌هایی که با انقلاب ما در ابتدای آن شد که در نوع خودش کم نظیر بود، بسیار موثر و کارآمد بود.

وی ادامه داد: وقتی کشورهایی تحریم می‌شوند به ما می‌گویند که شما چطور با این همه دشمنی و تحریم مقابله کردید. امروز هدف اصلی دشمن زیر سوال بردنِ کارآمدی حکمرانی دینی است. شما ببیند هدف تحریم‌های دشمن علیه ایران چیست؟ آمریکا می‌گوید تا زمانیکه به حرف من گوش ندهید تحریم می‌کنیم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه بیان داشت: دو هدف اصلی تحریم‌های اعمالی دشمنان علیه ایران یکی فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای و دیگری فعالیت‌های موشکی ایران است. اما آیا توانمندی هسته‌ای محصول حوزه است یا دانشگاه؟ محصول صنعت است یا فقه و اصول؟ کار تخصصی این حوزه برای دانشگاه است.

باقری گفت: توانمدی هسته‌ای برای ایمنی، سلامتی و رفاه بیشتر مردم است و توانمدی موشکی هم برای حفاظت از حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی کشور است.

وی ادامه داد: بنابراین گزاره‌ای که برخی اینطور میخواهند القا کنند که ورود دین به حمکرانی باعث ناکارآمدی می‌شود یا پایبندی به دین موجب عقب افتادگی در برخی حوزه‌ها می‌شود، گزاره اشتباهی است.

شهید سلیمانی نشانه کارآمدی دین در حکمرانی

این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: شهید سلیمانی توانست با ابتکار و خلاقیتی که داشت جریانات مردمی در سوریه و عراق را ایجاد کند و این محصول تفکر انقلاب اسلامی بود که توانست به صورت موثر با جریان تروریستی مقابله کند و پیروز شود و این نشان‌دهنده کارآمدی ورود دین به حمکرانی است.

باقری افزود: تعبیری رهبری در خصوص شهید سلیمانی به کار بردند که شبیه این تعبیر را فقط در خصوص حضرت امام خمینی(ره) داشتند. ایشان گفتند «مکتب شهید سلیمانی» یعنی ایشان یک پارادایم فکری است که می‌تواند در عرصه حکمرانی کارآمدی را ایجاد و تثبیت کند. همانطور که شهید مطهری در اندیشه انقلاب اسلامی یک رکن و معیار اساسی بود شهید سلیمانی هم در حکمرانی دینی و انقلابی یک رکن و یک معیار است.

وی تصریح کرد: شهید سلیمانی این تفکر را خارج از ایران بُرد و این یعنی این تفکر اصالت دارد و زیربنای آن ریشه دارد که می‌تواند در کشورهای دیگر هم بنا شود.  

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: در داخل هم برخی می‌گویند که ما نفهمیدیم بالاخره ما منافع ملی را در نظر می‌گیریم یا ایدولوژی را؟ اصلا زیرساخت سیاست خارجی ایدولوژی است و بسیاری از کشورهای دنیا ایدئولوژی ندارند چرا که نه قدرت به حساب می‌آیند و نه مستقل هستند. ولی ایران، آمریکا، روسیه و برخی دیگر از قدرت‌ها در سیاست‌خارجی خودشان ایدولوژی دارند.

تفکر مقاومت نابودشدنی نیست

باقری افزود: جریانات مقاومت یک تفکر هستند. در جنگ غزه دشمنان نتوانستند بین مردم آن و مقاومت تفکیک قائل شوند چرا که مقاومت یعنی مردم. این باور ما هست که جریان مقاومت محو شدنی نیست.

وی ادامه داد: شما یک صندلی را می‌توانید نابود کنید ولی یک تفکر را نمی‌توانید، مردم فلسطین به دنبال استقلال و هویت خودشان هستند و این را نمی‌توان نابود کرد. مردم فلسطین مستحکم ایستادند و اینجاست که جامعه بیشتر به کارآمدی مسیری که حضرت امام خمینی(ره) ایجاد کردند پی می‌برد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان عنوان داشت: هیچ کشوری با سرگشتگی نتوانسته به جایی برسد. در داخل برخی می گویند ما دچار تهدید هستیم، بله تا زمانیکه شما گوهری در دست دارید با تهدید مواجه هستید. هرچه حوزه دارایی‌های شما بیشتر شود دغدغه و نگرانی شما هم بیشتر می‌شود. ما گوهرهای جدی داریم و بزرگترین گوهر ما نیز استقلال ما هست و برای همین دشمن نیرنگ و عوام فریبی می‌کند.

باقری گفت: جنگ ترکیبی سال گذشته هم بر این مبنا بود. اینکه بخواهند روی فکر افراد تأثیر بگذارند. البته این موضوعات توجیه‌گر نواقص و کاستی‌ها نیست. رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بحث اساسی که دارند مبارزه با فساد است. یکی از کار ویژه‌ها و نکات اصلی رهبری این هست که باید مبنایی به موضوع مبارزه با فساد و رفع کاستی‌ها بپردازیم.

وی افزود: اینجا مسئولیت ما بیشتر می‌شود. اما ما در این مسیر گامی برداشتیم یا نه؟ در خصوص مکتب شهید سلیمانی هرکسی به چه اندازه گام برداشته است؟ هر کدام باید به سهم خودمان گامی برداریم. در سوریه، عراق، یمن، فلسطین و هرجای دیگری که تفکر مقاومت رفته است کارآمدی خود را نشان داده است. درحالی که دشمن تلاش زیادی انجام داد که مقاومت را موجودی زائد نشان دهد.

این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: در دوسال گذشته در سیاست خارجی ما توانستیم سه ضلع ارزش‌ها، اقتصاد و امنیت را در یک تعامل هم‌افزا قرار دهیم. تلاش جدی در این دولت صورت گرفت که این سه ضلع با تعامل سیاسی و در یک چارچوب مشخص با یکدیگر مسیر اهداف کشور را پیش ببرند. این سه ضلع لازمه حیات، بقا و ارتقای کشور است.