ایران در بارورسازی ابرها ‌۷۰ سال سابقه فعالیت تحقیقاتی‌ دارد

  4021018055 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: سابقه تحقیقات ایران در دستگاه‌های دولتی و پژوهشی نظیر وزارت نیرو در زمینه باروسازی ابرها، حدود ۷۰ سال است.

ایران در بارورسازی ابرها ‌۷۰ سال سابقه فعالیت تحقیقاتی‌ دارد

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره گفته‌های رئیس سازمان هواشناسی مبنی بر بارورسازی ابرها، اظهار داشت: بارورسازی ابرها در دنیا یک سبقه نزدیک به 100 ساله دارد و کار به صورت تحقیقاتی مورد تایید سازمان جهانی هواشناسی نیز قرار گرفته است.

مدیرکل پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی با اشاره به تجربیات جهانی بارورسازی ابرها گفت: بارورسازی در بازه زمانی و مکانی محدود اثرگذار است، برای مثال در یک رویدادی نظیر المپیک یا یک موقعیت مکانی نظیر پشت سدها، سابقه علمی دارد.

وی افزود: نهادهای بین‌المللی معتبر اثرگذاری باروسازی ابر در بلندمدت و موقعیت مکانی به وسعت پهنه کشورها را تایید نمی‌کنند و اظهارات در این رابطه بیش از آنکه علمی باشد، گمانه‌زنی عامیانه است.

ضیایان با اشاره به سابقه بارورسازی ابر در ایران گفت: تحقیقات در زمینه باروسازی مسئله جدیدی نیست و سابقه آن به سال 1330 باز می‌گردد و محققان ایرانی در دستگاه‌های دولتی و پژوهشی نظیر وزارت نیرو نیز در این بازه زمانی روی این مسئله متمرکز بوده‌اند.

به گزارش فارس، صبح امروز خبری به نقل از رئیس سازمان هواشناسی در ارتباط با فعالیت وزارت نیرو بر روی مسئله بارورسازی ابرها در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۴۹۳۷۴۱۵:۰۳:۲۶ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
احتمالا اومدن که بارور کنن، زدن کلاً عقیم کردن !
ناشناس۳۳۴۹۴۳۲۱۶:۰۷:۴۰ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
پس برف ها و بارش های فعلی چی هست؟؟
ناشناس۳۳۴۹۳۷۵۱۵:۰۶:۲۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
بعد از ۷۰ سال اینه وضعمون
ناشناس۳۳۴۹۵۷۷۱۹:۰۵:۲۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
این رئیس سازمان هواشناسی که همش اشتباه پیش بینی میکنه چرا برکنار نمی کنند. گفته بود تهران برف میاد کو برف!!؟ اگه ابرها رو بارور سازی می کردن مثل سال 98 خیلی بارون میومد حتی سیل میشد
ناشناس۳۳۴۹۶۲۹۲۰:۳۴:۲۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
ترکیبی از هوش مصنوعی و دیجیتالی کردن مهار خشکسالی می‌تواند نتایج مثبتی در مبارزه با تاثیرات تغییرات آب و هوایی به همراه داشته باشد. برای مثال چین برای مقابله با کمبود آب به هوش مصنوعی متوسل شده‌اند. آن‌ها با استفاده از ماهواره‌ها و ایستگاه‌های راداری سیار قصد دارند حرکت هوای مرطوب را برای بهبود شرایط در استان‌های نزدیک رودخانه‌ی یانگ تسه پیش‌بینی‌کنند. پروژه‌ی قابل توجه دیگری برای کاهش این مشکل WWTP ۳۶۰ نام دارد که ایده‌ی توسعه‌ی آن توسط موسسه فناوری گالیسیا توسعه یافته است. هدف آن طراحی جایگزین‌های فنی است که مدیریت کارآمد بهداشتی و دیجیتالی کردن فرآیند تصفیه فاضلاب و چرخه‌ی آب را به طور کلی تضمین می‌کند. آنها از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق برای ایجاد سیستم‌های اتوماسیون و مدل‌های پیش‌بینی‌کننده برای بهبود خدمات استفاده می‌کنند
ناشناس۳۳۴۹۶۳۰۲۰:۳۵:۰۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
استفاده از پهپادها برای بارور کردن ابرها چینی‌ها پس از گذراندن یکی از طولانی‌ترین و بدترین خشکسالی‌های تاریخ خود در سال ۲۰۲۲ به روشی به نام بارورسازی ابرها روی آورده‌اند. این روش شامل استفاده از ترکیبی از مواد شیمیایی می‌شود که توسط موشک‌ها به آسمان پرتاب شده تا به طور مصنوعی باعث بارش قطرات باران شوند. به تازگی این کشور آسیایی از پهپادها برای آزادسازی محموله‌های کوچک یدید نقره که برای ایجاد باران استفاده می‌شود نیز بهره برده است. پهپادها در صحرای دبی نیز برای رسیدن به هدفی مشابه مورد استفاده قرار گرفتند اما روش آنها متفاوت بود. در این مورد مرکز ملی هواشناسی امارات متحده عربی از پهپادها برای دستیابی به باران مصنوعی استفاده کرد اما به جای استفاده از مواد شیمیایی این کار را با به کارگیری لیزرهایی که بارهای الکتریکی تولید می‌کنند انجام داد. با استفاده از لیزر می‌توان ابرها را به هم ملحق کرد تا به مجموعه‌ای از ابر تبدیل شوند که در نهایت منجر به بارش باران می‌شود.
ناشناس۳۳۴۹۷۵۲۲۳:۵۷:۲۴ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
فقط بارور سازی نیست مسأله مدیریت و اجرا است که مشکل دارد .
ناشناس۳۳۴۹۸۳۵۰۶:۴۰:۳۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
وضعيت الان كشور نتيجه اين تحقيقات ٧٠ساله است؟
ناشناس۳۳۵۰۱۳۲۱۲:۰۹:۱۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
و نتیجه این ۷۰ سال تحقیق و پژوهش که احتمالا هزاران میلیارد هزینه داشته چی هست ؟
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  15. یارانه‌ها واریز شد

  16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین