پایان نامه ای که به درخواست حاج قاسم به نگارش درآمد

  4021030065

اعظم نیکبخت در پی دفاعیه خود از رساله سطح چهارم با موضوع شاخصه های فکری و رفتاری یهود صهیونیست در تفاسیر اجتماعی با تکیه بر المیزان، فی الظلال و الکاشف، گفت: این رساله با در خواست حاج قاسم عزیز در زمینه عهدشکنی‌های یهود صهیونیست در زمان پیامبر(ص) است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا؛ اعظم نیکبخت همسر سردار مجید افشاریان شهید محور مقاومت، همزمان با جلسه دفاعیه خود از رساله سطح چهارم با موضوع شاخصه های فکری و رفتاری یهود صهیونیست در تفاسیر اجتماعی با تکیه بر المیزان، فی الظلال و الکاشف، بیان کرد: وجه تمایز این پژوهش با سایر پژوهش‌ها جنبه معنوی بیانات و سفارشات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که بر روی این پژوهش داشتند.

نیکبخت ادامه داد: زمانی که در منزل میزبان حاج قاسم بودیم، من یک پژوهشی در زمینه یهود صهیونیست در زمان پیامبر(ص) و کارشکنی‌های آنها در آن زمان انجام داده بودم و به صورت مجلل تقدیم حاج قاسم عزیز کردم و ایشان بسیار استقبال کردند و گفتند شما که دستی بر قلم دارید و می‌نویسید در زمینه یهود صهیونیست در زمان پیامبر(ص) هم کتابتی انجام دهید و تمامی قبح‌شکنی‌های  آن دوره و کارشکنی‌هایی که در حال حاضر یهود صهیونیست در سرزمین‌های اسلامی انجام می‌دهند را بنویسید، چرا که یهود صهیونیست همان کارهایی را که در زمان پیامبر(ص) انجام می‌دادند را هم اکنون چندین سال است که در سرزمین های اسلامی با همان روحیه تفرقه افکنی‌ها، لجاجت ورزی و عهدشکنی‌ها بار دیگر تکرار می‌کنند؛ این سخنان سردار دلها باعث شد تا ما آغاز به کار کنیم و استارت این پژوهش در آن زمان خورده شد.

وی افزود: من همان موقع با سخنان شهید حاج قاسم سلیمانی مصمم شدم که اگر قرار به ادامه تحصیل در مقطع دکترا بود در این خصوص پژوهشی را به سرانجام برسانم و در حقیقت من برای به ثمر رساندن این پژوهش، کتاب‌هایی را تهیه کردم، بررسی و مطالعات متعددی داشتم و هیچ وقت در نوشتن متزلزل نشده بودم چرا که هم از بیانات شهید سلیمانی بود و هم همسرم از شهدای قدس بودند و تعلق خاطر نسبت به مردم مظلوم فلسطین در من وجود داشت و  دیدم که کم‌ترین کار در قبال مردمانی که به حق مظلوم واقع شدند، نوشتن در همین جهت است.

وی تصریح کرد: ضرورت دشمن شناسی و معروفی دشمن و روشنگری از بیانات رهبر معظم انقلاب است و همانطور که رهبر انقلاب می‌فرمایند ما باید دشمن را بشناسیم و به نسل جوان معرفی کنیم و تمامی این مسائل دست به دست هم دادند تا من این پژوهش را مکتوب کنم.

وی افزود: من در حقیقت کمک شهدا را در روند به ثمر رساندن پژوهش می‌دیدم و همچنین در تدوین رساله هم با کمک شهدای عزیز رساله ای خوب در چارچوب تفاسیر اجتماعی با تکیه بر فی الظلال، المیزان و الکاشف، شد.

نیکبخت در خصوص علت انتخاب کتاب‌های المیزان، الکاشف و فی الظلال تصریح کرد: سید قطب که مفسر فی الظلال است خودشان عزم استکبار ستیزی داشت و تفسیر فی الظلال را در زندان مصر نوشته بود و با همان رو شنگری که داشت به زندان محکوم شد و در نهایت به درجه شهادت نائل شد و به نظر من این تفسیر تاثیر بسزایی در این پژوهش دارد چرا که کسی این مطالب را نوشته که خود دارای روحیه استکبار ستیزی بود.
همینطوری کتاب الکاشف به قلم سید محمد جواد مغنیه که در دوره جنگ‌های لبنان و اسراییل هفت جلد تفسیر را در آن زمان نوشت و علت انتخاب من از این تفاسیر همزاد پنداری با مخاطب است چرا که کسانی این مطالب را نگاشته‌اند که در صدر مبارزه بودند.

وی ادامه داد: در بحث‌های شهادت طلبانه و مبارزه با صهیونیست‌ها تمامی مفسرین اتفاق نظر دارند و همانطور که داوران نیز اشاره کردند و یکی از محاسن کار پژوهش با این تفاسیر، عدم اختلاف نظر این بزرگواران بود.

نیکبخت در پایان گفت: امیدوارم این کار برای رضایت خداوند، تقدیم به حاج قاسم سلیمانی عزیز و همچنین شهید مجید افشاریان بزرگوار به نتیجه اثر بخشی برسد هرچند که در شان آنها نخواهد بود ولی قطعا تلاش خود را در جهت تدوین برای برطرف کردن نواقص انجام می‌دهیم تا با لطف خداوند این پژوهش به صورت کتاب دربیاید.