کارگزاری‌های ادبی برای دریافت تسهیلات دولتی مجوز بگیرند

  4021214084

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آغاز به کار صدور مجوز کارگزاری‌های ادبی گفت: تسهیلات و حمایت‌های دولتی (گرنت) فقط به کارگزاران ادبی مجوزدار تعلق می‌گیرد، این اقدام برای توجه بیشتر به تولید محتوای داخل کشور است.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری آغاز به کار صدور مجوز کارگزاری‌های ادبی در قالب موسسات فرهنگی تک منظوره دوشنبه -۱۴ اسفند ۱۴۰۲- با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسماعیل جانعلی‌پور مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی و مدیران این وزارتخانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

یاسر احمدوند با اشاره به اینکه هنوز تعبیر حقوقی مشخصی از کارگزاری‌های ادبی یا بنگاه‌های ادبی، در کشور وجود ندارد، گفت: اقدامات افرادی که در کارگزاری‌های ادبی فعالیت می‌کردند، معطوف به نمایشگاه کتاب و ایجاد ارتباط با ناشران داخلی و خارجی در این نمایشگاه‌ها بود.

هدف از صدور مجوز برای کارگزاران ادبی، توجه به محتوای تولیدی در ایران است

به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف آژانس ادبی در ذهن و حافظه مخاطب فرهنگی، مجموعه‌ای است که ارتباط ناشر، نویسنده، مترجم و تصویرگر را با نویسندگان و ناشران خارج از کشور مهیا می‌کند. در این تعریف تدارک رابطه بین پدیدآورندگان و ناشران در ابعاد حقوقی و مالی از وظایف کارگزاران ادبی است.

او با تاکید بر اینکه تسهیلات دولتی به کارگزاران ادبی تعلق می‌گیرد که مجوز کسب کرده باشند، ادامه داد: لزومی ندارد آژانس‌های ادبی فعال مجوز کسب کنند، اما هر آژانس ادبی که بخواهد از تسهیلات دولتی استفاده کند؛ باید مجوز این اقدامات را کسب کرده باشد، برای مثال گرنت (حمایت دولتی) به کارگزارانی تعلق می‌گیرد که مجوز داشته باشند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه هدف از صدور مجوز برای کارگزاران ادبی، توجه به محتوای تولیدی در ایران است، افزود: هنوز روی کتاب‌هایی که افراد به شکل فردی یا کارگزاران برای ترجمه و نشر وارد می‌کنند، نظارتی انجام نمی شود.

می‌توان از محتوای ادبی خام ایران استفاده بهتر شود

احمدوند درباره اقداماتی که کارگزاران ادبی انجام می‌دهند، توضیح داد: نویسنده و پدیدآورنده با کارگزار ادبی مواجه می‌شود و محتوای خود را در اختیار او قرار می‌دهد و کارگزاران با بازارهای توزیع، باشگاه‌های مشتری، آژانس‌های تبلیغاتی و هر جایی که بتواند از این محتوا استفاده کند و آن را بفروشد، ارتباط برقرار می‌کند؛ کارگزاران در این رابطه برای حداکثر بهره‌برداری و فرآوری محتوایی، تلاش می‌کنند.

محتوای تولید شده در کشور ارزشی بیش از چیزی دارد که از آن بهره برده می‌شود؛ در ایران محتوای ادبی خامی وجود دارد که می‌توان از آن استفاده بهتری شود

او با تاکید بر اینکه کارگزاران ادبی باید توانمندی حقوقی و آموزشی و سرمایه‌گذاری داشته باشند، ادامه داد: این مجموعه‌ها باید بتوانند از یک محتوا به شکل‌های مختلف بهره‌ بگیرند، در کشور ما مجموعه‌ای وجود ندارند که این ویژگی‌ها را داشته باشد و بتواند خدمات متناسب با آن را ارئه کند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چرایی لزوم صدور مجوز برای کارگزاری‌های ادبی توضیح داد: برای سامان‌دهی گروه‌هایی که در این روزها فعال هستند، و نظام‌دهی بیشتر و توسعه این مفهوم، در معاونت فرهنگی تصمیم گرفته شد تا این موسسات مجوز دریافت کنند و بتوانند در حوزه بین‌الملل و داخل کشور فعالیت کنند. اداره کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی اقدامات را انجام داده و متقاضیان می‌توانند با ارائه مدارک لازم، مجوز دریافت کنند، بعد از دریافت مجوز می‌توانند با هویتی که کسب کردند انجمن فرهنگی تاسیس کنند.

به گفته احمدوند محتوای تولید شده در کشور ارزشی بیش از چیزی دارد که از آن بهره برده می‌شود؛ در ایران محتوای ادبی خامی وجود دارد که می‌توان از آن استفاده بهتری شود. مانند مواد خام که در برخی حوزه‌ها توانایی استفاده از آن وجود ندارد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیر صدور مجوز برای کارگزاری‌های ادبی، گفت: امید است در سال‌های آینده کارگزاران ادبی توانمندی داشته باشیم که بتوانند نشر ایران را پشتیبانی کنند. بازار محتوای کشور قابل توجه است که به شکل سنتی از آن بهره‌برداری می‌شود، در نتیجه علاقه به سرمایه‌گذاری در آن پایین است؛ بسیاری از کتاب‌ها می‌توانند به فیلم‌نامه و آثار مختلف تبدیل شوند، اما نظارتی بر این حوزه وجود ندارد.

احمدوند با بیان اینکه جزئیات مدارک لازم برای کسب جواز فعالیت کارگزاری در آینده اعلام خواهد شد، ادامه داد: از جمله مدارک لازم می‌توان به ضرورت داشتن سابقه فرهنگی و داشتن اسناد حقوقی متناسب اشاره کرد و همچنین توانمندی مالی قابل اعتنایی هم لازم است، معاونت فرهنگی در این حوزه با دقت عمل خواهد کرد.

بخش خصوصی از حاکمیت درخواست حمایت دارد

اسماعیل جانعلی‌پور درباره آغاز به کار صدور مجوز کارگزاری‌های ادبی گفت: به این منظور با بخش‌های مختلف هماهنگی انجام شده است. بخش خصوصی از حاکمیت درخواست حمایت دارد، این روشی برای حمایت خواهد بود.

مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی درباره چگونگی ثبت درخواست مجوز توضیح داد: کارگزاری‌های ادبی که می‌خواهند مجوز دریافت کنند باید به سایت مربوطه مراجعه و مانند موسسه‌های دیگر فرآیند صدور مجوز را طی کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

    2. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

    3. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

    4. امیرحسین ثابتی: بودجه هست، وزارت بهداشت آن را جای دیگری خرج می‌کند

    5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

    6. سلام مجدد به قطعی برق خانگی!

    7. موافقت ایران با نظارت‌های شدیدتر در فردو؛ جزئیات ادعای جدید آژانس

    8. ضرورت توجه  به علل سقوط بشار اسد

    9. محسن رضایی: حداقل ۴ کشور به شورشیان سوریه کمک کردند

    10. زمانی که اردوغان به جوک‌های بشار اسد می‌خندید

    11. سفیر ایران: در صورت حمله تروریستی به عراق، کنار عراقی‌ها می‌جنگیم

    12. مک گرگور: ما سوریه را نابود کردیم تا به اینجا برسد!

    13. بیانیه مهم سپاه در خصوص سوریه

    14. چوغولی اروپایی‌ها به شورای امنیت درباره برنامه هسته‌ای ایران!

    15. نقشه ای که باید روزآمد شود

    16. دستگاه های اجرایی مکلف شدند تمام پرداختی کارکنان خود را در یک فیش حقوقی صادر نمایند

    17. فرمانده نیروی دریایی سپاه: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب خواهد کرد

    18. قطع برق از شنبه دوباره رسمی می‌شود!

    19. خاطره رئیس قوه قضاییه از مسافرتش با یک متهم به استان کرمانشاه

    20. آخرین کسانی که سوریه را ترک کردند بچه‌های سپاه بودند

    پربحث‌های هفته

    1. چرا اسد رفت؟!

    2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

    3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

    4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

    5. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

    6. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

    7. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

    8. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

    9. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

    10. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

    11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

    12. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

    13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

    14. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

    15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

    16. بزک کردن تروریست ها !

    17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

    18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

    19. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

    20. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

    21. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

    22. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

    23. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

    24. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

    25. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

    آخرین عناوین