به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، شورای همکاری کشورهای عربی حوزه خلیج فارس موسوم به شورای همکاری خلیج فارس که در طی کمتر از نیم قرنی که از عمر آن میگذرد، سابقه سیاهی در طرح ادعاهای بیاساس علیه کشورمان را دارد. این شورا در نشست ۱۵۹ شورای وزیران خود، مجددا اقدام به طرح ادعاهای بی اساس بر علیه تمامیت ارضی ایران و زیاده گویی علیه برخی از مسائل مربوط به کشورمان کرده است.
بیانیه اخیر از آن رو تعجب برانگیز است که در کوران جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و همچنین اشغالگری این رژیم در سرزمین فلسطین، کمتر صدایی از این اتحادیه و کشورهای عضو آن بلند شده و اغلب اعضای آن درست در زمانی که مردم هم نژاد و هم زبان آنان در فلسطین و غزه به فجیع ترین شکل ممکن در حال قتل عام شدن هستند، حاضر به قطع روابط خائنانه اقتصادی و تجاری خود با رژیم صهیونیستی نیستند.
مقایسه لحن مفاد مربوط به غزه و فلسطین با مفادی که این شورا علیه ایران صادر کرده است، نشان دهنده عمق غرض ورزی این بیانیه است.
گزافه گوییهای بی پایان
در بیانیه پایانی نشست ۱۵۹ شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس که شب گذشته در ریاض پایتخت عربستان سعودی و در مقر این اتحادیه به پایان رسید با طرح مباحثی درباره جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، طرح ادعاهای بی اساس درباره میدان آرش، طرح مباحث بیجا درباره مذاکرات هسته ای ایران، توانایی موشکی و پهپادی، انتقام موشکی سپاه در اربیل، آشکارا به مباحث ضدایرانی پرداخته شده است.
شورای همکاری در حالی کشورمان را بر لزوم پایبندی به مبانی و اصول اساسی مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و منشورهای حقوق بینالملل، اصول حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی و حل و فصل اختلافات از طریق وسایل صلح آمیز، عدم استفاده یا تهدید به زور و رد فرقه گرایی فراخوانده است که اعضای آن در بیانیه اخیر برخلاف اصول فوق تمامی این موارد را در ارتباط با حقوق قانونی ایران و تمامیت ارضی ایران نقض کرده اند.
در ماده ۱۹ این بیانیه، شورای همکاری با اغماض و در تقابل با حقوق قانونی ایران در میدان آرش، در ادعایی کذب مالکیت این میدان را به کویت و عربستان سعودی منتسب کرده است.
این بیانیه در بخش دیگر و در ماده ۳۶ خود با تکرار گزافه گوییهای پیشین علیه حاکمیت ابدی و قانونی ایران بر جزایر سه گانه، در حمایت از ادعای امارات متحده عربی درباره این جزایر، خواستار پایان اشغال ادعایی ایران بر آن و همچنین ارجاع این ادعا به دیوان بین المللی دادگستری شده اند.
جالبتر آنکه در یکی از عجیبترین بندهای این بیانیه آمده است: هر اقدام ایران، هیچ یک از واقعیتهای تاریخی و حقوقی که به اتفاق آراء بر حق حاکمیت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه آن توافق دارند، تغییر نمیدهد. نگارش چنین بندی علی رغم عمر و قدمت بسیار کوتاه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و اگاهی آنان نسبت به حاکمیت تاریخی، قانونی و ابدی ایران در خلیج فارس جای تعجب بسیار دارد.
طرح چنین ادعاهایی که عموما در بیانیه های