به گزارش تسنیم، محمدمهدی حیدری در نشست خبری در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه چه تعداد ساختمان غیرایمن در تهران بر اساس بررسیهای مرکز تحقیقات وجود دارد، اظهار کرد: از دو منظر سازهای و مطالعات حریم، 1400 ساختمان بلندمرتبه تهران مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: 40 درصد از این ساختمانها تابآوری لازم را داشتهاند و 25 درصد دیگر نیز لازم است مالکان آنها مشاوران مقاومسازی را استخدام کنند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته 15 درصد از این ساختمانها باید تخریب شوند و مالکان آنها نباید به دنبال مقاومسازی باشند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا در بین این 210 ساختمان، بیمارستان نیز وجود دارد گفت: اطلاعات تفصیلی مربوط به این ساختمانها را در اختیار ندارم و آنها را به شهرداریها ارسال کردهایم. شهرداری نیز با همکاری دادستانی مراحل قانونی این پروسه را دنبال میکند.
حیدری همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تسنیم، مبنی بر اینکه در زمان حاضر چه میزان صنعتیسازی مسکن انجام میشود گفت: میزان دقیق صنعتیسازی مسکن را نداریم. البته سامانهای بر اساس مبحث 11 مقررات ملی ساختمان طراحی شده که بر اساس شاخصها و امتیازاتی که در سامانه تم بارگذاری میشود میتوانیم به طور دقیق بگوییم چه میزان صنعتیسازی ساختمان در کشور انجام میشود.
در ابتدای این نشست حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از ابلاغ دستورالعمل گواهینامههای فنی ساختمان در پروژههای نهضت ملی مسکن توسط معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی خبر داد و اضافه کرد: از سازمان برنامه و بودجه میخواهیم درخصوص بند ز ماده 16 قانون مدیریت بحران به ما کمک کند. تا امروز سازمان برنامه هیچ اعتباری از محل ردیف قانون به ما اختصاص نداده است.
وی با یادآوری انجام 70 پروژه تحقیقاتی توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: 80 پروژه تحقیقاتی دیگر در حال انجام است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از نصب 1600 دستگاه کتابنگار در کشور خبر داد و تصریح کرد: تلاش میکنیم سال آینده سامانه پاسخ سریع را در کشور راهاندازی کنیم. در این راستا این سامانه در شهرهای تهران و تبریز عملیاتی خواهد شد.