درسی از انتخابات 

  4021218082 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سید مسعود شهیدی در یادداشتی نوشت؛ در روزهای بعد از اعلان نتیجه انتخابات،  در رسانه های مختلف جبهه اصلاحات و جبهه انقلاب  تحلیل های تقریبا مشابهی از نتایج انتخابات تهران  ارائه شد که تأمل  در آن ها لازم است . نویسندگان تحلیل ها با اشاره به نتیجه شمارش آرای تهران  با ابراز شگفتی نوشتند  انقلابی های نو ظهور زدند زیر میز انقلابی های قدیمی و آنها را حذف کردند و یک تغییر و تحول اساسی در کشور اتفاق افتاد . بعضی ها با تصور ایجاد شدن یک تحول و دگرگونی در جامعه ایران آن را یک تهدید و بعضی دیگر آن را  یک فرصت معرفی می کردند . منظور این تحلیلگران از تحول و دگرگونی در جامعه ایران هم این بود  که در جبهه نیروهای انقلاب ، گروه های صبح ایران و امنا که نوظهور هستند  رأی آورده اند و گروه شانا و دیگر گروه های انقلابی سابقه دار شکست خورده  و از دور خارج شده اند  . تحلیلگران فوق با تکیه بر این پیش فرض ، سعی کرده اند علل این تحول بزرگ  اجتماعی  را و تبعات آینده آن را تحلیل کنند که اکثرا بیان خواست ها و  آرزوهای آنها است . 
با توجه به این که افراد هر سه لیست و سران آنها متعلق به جبهه انقلاب و در تقابل با جبهه غربگرا و  افرادی   متدین و قابل اعتماد و مفید برای مجلس هستند باید به اینگونه تحلیل ها با دیده  تردید نگریست و با  بررسی عمیق‌تر نتایج انتخابات ، تصویر واقعی تری از میدان ، به دست آورد که بتواند زمینه مطمئن تری برای تحلیل شرایط  جامعه باشد .
  سه لیست اصلی انتخابات متعلق به  جبهه نیروهای انقلاب ، یعنی شانا ،امنا و صبح ایران که مجموعا برنده انتخابات تهران شده اند ،هرکدام برای دور اول و دور دوم منتخبینی دارند که جمعا ۴۶ نفر هستند .
برای دست یافتن به میزان محبوبیت  و موفقیت هریک از این سه  لیست  و برای پیشگیری از خطا ی محاسبه و خطای تحلیل ، باید نتیجه ظاهری را به عنوان ماده خام محاسبه در نظر گرفت و  با استفاده از آن ،  به  جستجوی لایه پنهان نتایج پرداخت . برای رفع هرگونه خطا در محاسبه  .  ابتدا باید دو اقدام  مقدماتی  انجام داد تا نتیجه گیری به واقعیت نزدیک تر شود .
اولا تمام افراد ی که شهرت شخصی خودشان  رأی آور است   را باید از هر سه لیست حذف کرد چون  رأی آوری آنها ارتباط زیادی به لیست ندارد و عمدتا مربوط به معروفیت و محبوبیت  خودشان است .
ثانیا باید کاندیدا های مشترک بین چند لیست را هم حذف کرد چون باید  دنبال یافتن محبوبیت مستقل هر لیست بود .
با حذف این دو گروه از لیست ۴۶ نفر ، باقی میماند ۲۳ نفر کاندیدای نسبتا غیر معروف و اختصاصی سه لیست ، حالا موفقیت و رأی آوری  خالص هر لیست را میتوان محاسبه کرد .
 در دور اول انتخابات  شانا توانست دو نفر کاندیدای نسبتا غیر معروف و اختصاصی  لیست خود را به مجلس بفرستد ولی امنا و صبح ایران هیچکدام نتوانستند فرد غیر معروف و اختصاصی لیست  خود  را به مجلس بفرستند. 
پس در مرحله اول انتخابات ، شانا یعنی قدیمی ترها موفق تر بودند  و نوظهور ها در رده بعد قرار گرفتند  .
در بین نفرات  ۱۵  تا ۴۶ که  به دور دوم رفته اند   ، شانا دوازده   نفر کاندیدای غیر معروف اختصاصی   دارد ، امنا پنج نفر و صبح ایران چهار  نفر ، 
پس در جمع کاندیداهای دور دوم هم ، شانا  بالاتر از امنا و صبح ایران قرار دارد .
 در جمع  ۴۶ نفر ( برندگان دور اول و راه یافتگان به دور دوم ) مجموعا 
شانا  ۱۴ برنده اختصاصی و غیر مشهور  دارد ،
امنا ۵ برنده اختصاصی غیر مشهور  دارد و
صبح ایران ۴ برنده اختصاصی غیر مشهور   .
حتی اگر کاندیدا های  اختصاصی امنا و صبح ایران را با هم جمع زده شود ،
میشود ۹ نفر که باز هم از تعداد شانا کمتر است .
پس نتیجه انتخابات تهران این است که هر سه لیست موفقیت بزرگ  داشته اند اما موفقیت  شانا بیشتر بوده و این ، امری طبیعی و قابل پیش بینی بود و شاید  آنچه برخی تحلیلگران را به تعجب واداشت تعداد ظاهری  منتخبین هرگروه بود که موجب خطای در محاسبه می شد .
در انتخابات دور دوم که احتمالا هر کدام از سه گروه  لیست شانزده نفره خواهند داد باید دید  ائتلافی بین دو گروه امنا و صبح ایران به وجود می آید یانه و آیا گروه های دیگر که رأی کافی نیاورده اند مثل جبهه وحدت و شورای وحدت در دور دوم به حمایت یکی از لیست ها وارد عمل می شوند یا نه . نتیجه انتخابات دور دوم بستگی به این ائتلاف ها دارد .
حالا با نگاه واقعبینانه تر به نتایج دور اول  میتوان گفت در داخل جبهه انقلاب  اساسا جنگی بین قدیمی و نوظهور  و جنگی بین پیر و جوان و جنگی بین انقلابی و غیر انقلابی  وجود ندارد و همه در اصول و مبانی مشترک اند ،  آنچه موجب تعدد لیست ها بوده ، اختلاف سلیقه ها است ، اختلاف سلیقه ها و اختلاف نظرها هم امر مبارکی است و موجب تضارب آرا و کشف حقایق جدید می شود .
آنها که در جو احساسی انتخابات لیست شانا یا امنا یا صبح ایران را دارای تفکری خارج از دایره انقلاب تصور می کنند آیا توجه ندارند که در این لیست ها برخی از شخصیت های انقلابی مشترک اند یعنی هرسه گروه به الگوی مشترکی تمایل دارند  و آیا توجه ندارند که در لیست شانا هم کاندیداهای نوظهور هستند و در لیست های امنا و صبح ایران هم نیروهای قدیمی انقلاب هستند ،  دو لیستی که نوظهور معرفی شده اند هر دو از دولت حمایت کرده اند در حالی که رئیس دولت یک نیروی انقلابی نوظهور نیست و یک نیروی سابقه دارو قدیمی انقلاب است .

 باید از اینگونه خط کشی ها ئی که با واقعیت انطباق ندارد و در جامعه متحد انقلابیون پراکندگی و بدبینی نسبت به یکدیگر ایجاد می کند و مردم را از رأی دادن منصرف می کند  پرهیز کنیم . البته  اختلاف سلیقه  در بین نیروهای وفادار به انقلاب و  وفادار  به اصول همیشه بوده و در آینده هم خواهد بود و امر مبارکی است و وجود  لیست های مختلف  هیچ نگرانی ندارد ، اما جنگ و دعوا و تخریب امری  خسارت بار و خطرناک است و مردم را نا امید و مجلس را ضعیف می کند . این توقع وجود دارد که قدیمی ها  از حضور نوظهورها و از شور و تحرک و نو حوئی  آنها استقبال کنند حتی اگر اشتباهاتی هم داشته باشند زیرا آنها سرمایه های آینده انقلاب اند . نیروهای جدید و نوظهور هم  حریم انقلابیون  قدیمی  را حفظ کنند  و از تجربیات آنها بهره ببرند حتی اگر آنها  اشتباهاتی داشته باشند . هردو گروه برای رسیدن به همدلی و هم افزائی باید سخن حکیمانه رهبر عزیز را در نظر داشته باشند که فرمودند برای ایجاد همدلی و  اتحاد ، هر گروه باید با فداکاری از مواضع خود قدری اغماض کند . بدون اغماض اتحاد و همدلی ایجاد نمی شود .
کاروان انقلاب برای عبور از گردنه های سخت و خطرناک  نیاز  به همدلی و  اتحاد دارد ،  هر پیر و جوانی  در این مسیر ، طریق خود بزرگ بینی و غرور  پیش گیرد خوراک گرگ های گرسنه ای خواهد شد که در اطراف گردنه های سخت کمین کرده اند .
 سخنان دیروز رهبر عزیز را باید چراغ راه انتخابات دور دوم و مجلس آینده دانست که تصریح داشتند  ، دعوا و مخاصمه و بد اخلاقی بین کاندیداها یا بین  نمایندگان جدید ، کام مردم را تلخ می کند و  امری خلاف شرع و خلاف انقلاب  و خلاف مصالح عمومی کشور است ، 
همه وفاداران به اسلام و انقلاب وظیفه دارند از حالا تا  مرحله دوم انتخابات  و بعد از آن در طول عمر مجلس جدید ، و در مباحثه ها  اولا مراقبت از گفتار و رفتار خود داشته باشند   و ثانیا گفتار و رفتار کاندیدا ها و نمایندگان جدید را رصد کنند ، و متعهد باشند از هر کدام از آنها مخاصمه و بداخلاقی در گفتار و رفتار  مشاهده کردند بدون ملاحظه او را از لیست نیروهای  مورد اعتماد خود خارج کنند ، و مطمئن باشند  وجود این گونه  افراد حتی اگر از دوستان ما باشند ، تهدید ی برای آینده است  .
باید از خداوند ، زدودن خصومت و کینه از قلب ها را و تقویت همدلی و اتحاد را طلب کنیم .