امضای بزرگترین قرارداد گازی تاریخ کشور/ وزیر نفت: این پروژه باید ۸ سال قبل اجرا می‌شد

  4021220055 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر نفت پس از امضای بزرگترین قرارداد گازی تاریخ کشور به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با انتقاد از کم‌کاری دولت گذشته در توسعه این پروژه گفت: می‌توانستیم در ۸ سال پیش شاهد اجرای این پروژه باشیم که به شکر خدا این تصمیم در این دولت گرفته شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وزیر نفت با تاکید بر اینکه تحریم‌ها و خرابکاری‌ها نتوانست مانع رشد و پیشرفت صنعت نفت شود، گفت: با وجود تحریم‌ها به هر کجا که اراده کنیم نفت صادر می‌کنیم و با اقدام جهادی مشکلات را رفع کردیم.

جواد اوجی امروز یکشنبه در مراسم امضای قراردادهای اجرای طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با پیمانکاران ایرانی، اظهار کرد: اکثر ذخایر گازی کشور در پارس جنوبی قرار دارد و خوراک پالایشگاه، پتروشیمی و حتی تولید بنزین کشور نیز به پارس جنوبی وابسته است.

وی افزود: می‌توانستیم در ۸ سال پیش شاهد اجرای این پروژه باشیم، اما برای اجرای این پروژه نیاز به تصمیم‌گیری بود که به شکر خدا این تصمیم در این دولت گرفته شد؛ چنانچه در دوسال اخیر چنین تصمیم بزرگی را گرفتیم.

وزیر نفت گفت: تولید گاز از پارس جنوبی به صورت میانگین برابر با ۷۰۷ میلیون متر مکعب است و این تولید به معنای افت فشار است.

اوجی بیان کرد: خوشبختانه قبل از اینکه افت فشار در مخازن گاز رخ دهد، جلوی آن را گرفتیم و سبب افزایش ظرفیت برداشت تا ۹۰ TCF شدیم که سبب ایجاد عایدی ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: توسعه میدان آزادگان نیز در دستور کار قرار گرفته که با حضور رییس جمهور عملیاتی خواهد شد و ما در این کار فازهای مرزی را در اولویت قرار داده‌ایم.

وزیر نفت اعلام کرد: ذخیره سوخت خود را در سال جاری به یک میلیارد لیتر و ذخیره گاز را نیز به ۳ میلیارد متر مکعب افزایش دادیم.

اوجی گفت: با وجود سنگین‌ترین تحریم‌ها به هر کجا که اراده کنیم نفت صادر می‌کنیم و موفقیت‌های دولت سبب شد که دشمن روی این صنعت تاکید کند؛ چنانچه در ۴ خط شبکه سراسری گاز اقدام خرابکارانه انجام دادند اما با اقدام جهادی توانستیم این مشکلات را رفع کنیم.

وی تاکید کرد: نه تحریم‌ها توانست مانع کار و پیشرفت ما شود و نه خرابکاری‌ها؛ و اکنون شاهد افزایش رشد اقتصادی طبق آمار بانک مرکزی هستیم.

به گزارش ایرنا، قراداد اجرایی طرح فشارافزایی میدان گازی پارس‌جنوبی امروز با ۴ شرکت ایرانی پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و مپنا امضا شد.

میزان سرمایه‌گذاری در این طرح، ۲۰ میلیارد دلار بوده که ۹۰ تریلیون فوت مکعب گاز و ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی به تولید کشور اضافه می‌کند که ارزش آن ۹۰۰ میلیارد دلار است.

در طرح فشارافزایی، منطقه خلیج‌فارس به ۷ هاب تقسیم می‌شود و هر هاب دارای ۴ سکو و مجموعا ۲۸ سکو می‌باشد. از این تعداد ۱۴ سکو مختص فشارافزایی است که ۴ توربوکمپرسور ۳۰ مگاواتی بر روی هر یک از آنها مستقر می‌شود.