۵۹ هزار نفر تحت تاثیر سیلاب سیستان و بلوچستان آسیب دیدند

  4021221039

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب در جنوب این استان تاکنون به ۵۹ هزار و ۲۸۷ نفر را تحت تاثیر قرار داده است.

سید مهدی سجادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امدادگران هلال‌احمر از روز هفتم اسفند که بارش‌ها در سیستان و بلوچستان شدت گرفت، منجر به وقوع سیلاب و آبگرفتگی در مناطق جنوبی استان شد که بر اثر آن، تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۹۵۱ خانوار شامل ۵۹ هزار و ۲۸۷ نفر تحت تاثیر سیل بوده و آسیب دیده‌اند.

وی ادامه داد: با تلاش امدادگران، ۱۳۲۵ خانوار شامل پنج هزار و ۲۹۹ نفر اسکان اضطراری پیدا کردند، ۱۰۲ نفر نیز از سیلاب رهاسازی شدند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: همچنین تاکنون با ۸۳ سورتی پرواز ۲ بالگرد امدادی هلال‌احمر، در ۳۰ روستای محاصره در سیل، خدمات‌رسانی لازم ارائه و ۴۳ محموله و یکهزار و ۹۲۹ بسته غذایی توسط بالگردهای هلال‌احمر در روستاهای غیرقابل دسترس، توزیع شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این تاکنون بیش از ۱۹ هزار بطری آب، ۱۵ هزار قرص نان، بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ بسته غذایی ۱۰ روزه و ۷۲ ساعته، یکهزار و ۳۱۵ دستگاه چادر امدادی، سه هزار و ۱۷۱ تخته موکت، ۶ هزار و ۱۲۴ تخته پتو و بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم نایلون پوششی برای پیشگیری از نفوذ آب در میان متاثرین از سیلاب توزیع شده است.

سجادی بیان کرد: نیروهای جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان، نیروهای هلال‌احمر پنج استان خراسان شمالی، جنوبی، رضوی، یزد و کرمان برای کمک به حادثه دیدگان به منطقه اعزام شده‌اند.

وی گفت:هم اینک یک‌هزار و ۲۴۰ امدادگر و نجاتگر در جنوب سیستان و بلوچستان در حال امدادرسانی به سیل زدگان هستند و در ۸۲۲ روستا امدادرسانی کرده‌اند.

سجادی با بیان اینکه ارائه خدمات امدادی در جنوب سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد، از عموم هموطنان نوع‌دوست خواست کمک های نقدی خود به مردم سیل زده استان را از طریق شماره گیری کد دستوری #١*١١٢* و یا واریز به شماره کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۸۳۶۶۶۲۳۵ و شماره حساب ۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۶۶۶۶۶۲ و شماره شبای IR۹۴۰۱۰۰۰۰۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۶۶۶۶۶۲ به نام جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران واریز کنند.

به گزارش ایرنا، باران های سیل‌آسایی که از روز یکشنبه ۶ اسفند تا پنجشنبه دهم اسفند ۱۴۰۲ جنوب سیستان و بلوچستان را فرا گرفت، به بخش‌های مختلف زیرساختی و کشاورزی این استان خسارت‌های زیادی وارد کرد.

به دنبال بارشهای شدید، نیروهای خدماتی و امداد رسانی بسیج شدند تا جلوی خسارت‌های احتمالی به جنوب استان را بگیرند اما با توجه به شدت بارش‌ها، سیلاب به وقوع پیوست و با وجود تلاش‌های فراوان جنوب استان متحمل خسارت‌های زیادی در بخش‌های مختلف شد.

در این مدت یک‌هزار و ۹۴۷ روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و واحدهای مسکونی زیادی بر اثر جاری شدن سیلاب آسیب کلی و جزئی دیدند.

این در حالی است که در اثر این سیلاب چهار سد شامل سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵میلیون متر مکعب، سد زیردان در منطقه دشتیاری چابهار با حجم مخزن ۲۰۷میلیون متر مکعب سد شی کلک در شهرستان چابهار با حجم ۱۰میلیون متر مکعب و سد خیرآباد نیکشهر با حجم ۲۷ میلیون مترمکعب آبگیری و سرریز شد.