به گزارش ایسنا، محمدحسن انتظاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اهمیت آگاهی افراد از وعدههای غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از اشتباهات افراد در ماه رمضان حذف وعده سحری است. این کار نه تنها موجب لاغری نمیشود، بلکه منجر به اضافه وزن و چاقی میشود. با توجه به اینکه در این ماه حدود ۱۵ ساعت روزهدار هستیم، سحری نخوردن باعث میشود بدن ما بر فرم صرفهجویی قرار بگیرد و در این حالت فقط شدت سوخت و ساز بدن پایین میآید و فرد بیحال و کم توان میشود.
وی ادامه داد: با عجله حجم زیادی از غذا را تناول نکنیم و با توجه به اینکه خوراکیهایی مانند حلوا و زولبیا و بامیه ترکیبی از چربی و شیرینی و چاقکننده هستند، در مصرف آنها دقت کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه، با تاکید بر اهمیت وعده سحری، گفت: افراد در وقت سحر بیشتر از حبوبات استفاده کنند و مصرف غذاهای گوشتی را کاهش دهند. بهتر است غذاهای گوشتی را در وعده افطار مصرف کنند. سحری باید به گونهای باشد که افراد روزهدار برای مصرف کردن پروتئین و کربوهیدراتها برنامهریزی انجام دهند تا علاوه بر تامین انرژی، این مواد به آرامی جذب بدن شود. آرام جذب شدن مواد غذایی در بدن باعث دوام آوردن و کمتر گرسنه شدن افراد شود.
انتظاری با اشاره به اینکه باید بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده شود، گفت: چای پررنگ، غذاهای سرخ شده، تند و شور باعث تشنه شدن میشود.
وی همچنین مصرف غذاهایی مانند عدس پلو با سالاد در سحر را توصیه کرد و گفت، این غذا علاوه بر جذب آرام در بدن، باعث میشود که مغز دیگر در معرض کمبود انرژی قرار نگیرد و باعث پایین آمدن سوخت و ساز بدن نیز نمیشود.
بهتر است تا جایی که مقدور است بعد از افطار میوه و سبزیجاتی مانند، گوجه فرنگی، کاهو و کدو برای جبران کمبود آب بدن مصرف کرد، چرا که کمبود آب در بدن باعث بیحالی و به همراه آن اضافه وزن و چاقی میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در زمان سحر باید مواد غذایی که قند، پروتئین و آب آن به آرامی در بدن جذب میشود را مصرف کرد، یادآور شد: ترجیحا برای وعدههای سحر و افطار سبزیجاتی مانند، لوبیا سبز، نخود سبز، کدو آبپز مصرف کنید. آجیلها برای سحر گزینه مناسبی نیستند، این گونه مواد به اندازه گوشت، چرب هستند و این چرب بودن باعث درگیر شدن سیستم گوارشی و دفع آب بدن میشود.