به گزارش ایسنا، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان در جلسه دولت گفت: روابط بین ارمنستان و روسیه دوران سختی را پشت سر میگذارد، اما اهمیت آنها برای حاکمیت مستقل، حق حاکمیت و امنیت [ارمنستان] بسیار زیاد و غیرقابل ارزیابی است.
وی گفت: آمریکا و اتحادیه اروپا نمیآیند مشکلات ارمنستان را حل کنند. باید همه مشکلات توسط خودمان حل شود.
در سپتامبر ۲۰۲۳ که جمهوری آذربایجان بار دیگر کنترل قرهباغ را به دست گرفت و از حمایت روسیه برخوردار شد، تنشها میان ایروان و مسکو بالا گرفت.
به گزارش اسپوتنیک، قفقاز جنوبی یکی از پرتنشترین مناطق جهان محسوب میشود که بخشی از آن به دلیل درگیری طولانی مدت میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قرهباغ است. بعد از تحرکات نظامی باکو در سپتامبر ۲۰۲۳، کنترل این منطقه که عمدتا از ارمنیها تشکیل شده بود، به دست جمهوری آذربایجان افتاد و تقریبا همه ساکنان محلی به ارمنستان فرار کردند.
در همین حال آمریکا و اروپا برای کشاندن ارمنستان به اردوگاه غرب تلاش میکنند. نمایندگان ارشد آمریکا و اتحادیه اروپا هم بهتازگی در بروکسل با ارائه حمایتهای مالی از ارمنستان کوشیدند تا این کشور را از روسیه دورتر و به بلوک قدرت خود نزدیک کنند.
فاصلهگرفتن ارمنستان از روسیه از وقتی آغاز شد که در زمان حمله غافلگیرانه نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به قرهباغ، ایروان، مسکو را به عدم حمایت از خود متهم کرد. از آن زمان ایروان عملا عضویت خود در سازمان پیمان امنیت جمعی با روسیه را به حالت تعلیق درآورده و میزبان رزمایش نظامیان آمریکایی بوده است. ارمنستان حتی به اوکراین کمکهایی ارسال کرده و برای عضویت در اتحادیه اروپا هم تمایل نشان داده است.