تحلیل صالحی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی/ توضیحات کنعانی درباره کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز

  4030127086 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

تحلیل صالحی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی

به گزارش فارس، علی اکبر صالحی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی و قائم مقام و معاون پژوهشی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع رسانی مجمع جهانی بیداری اسلامی در واکنش به اقدام تروریستی و عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز بین المللی (هجوم به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه و ترور مستشاران و دیپلمات های ایرانی) و واکنش مستقیم جمهوری اسلامی ایران به این اقدام گفت: با توجه به سمعه جمهوری اسلامی در سطح جهانی و بخصوص کشورهای اسلامی مبتنی بر پیروی از یک سری اصول سیاسی پایدار برخلاف برخی کشورها که دارای سیاستی مذبذب هستند چاره ای جز صیانت از اصل سیاست بازدارندگی خود ندارد.

وی اضافه کرد: لذا پاسخ به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی یک امر بایسته و الزامی بود.

صالحی اظهار داشت: در صورتیکه به اقدامات رژیم صهیونیستی پاسخ داده نمی‌شد، این رژیم بطور تدریجی عرصه را بر ایران چه از حیث سیاسی و چه از حیث مدیریت افکار عمومی جهانی تنگ می‌کرد تا جائیکه دیگر فرصتی برای بازدارندگی نگذارد.

***

چند موشک ایران به دو پایگاه نظامی اسرائیل اصابت کرد؟

به گزارش خبرآنلاین، انتشار جزئیات درباره حمله موشکی و پهپادی ایران به پایگاه های نظامی اسرائیل همچنان ادامه دارد.

به طوریکه شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز، در گزارشی به‌نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش را فاش نکرد، نوشت: حداقل ۹ موشک ایران با شکستن پدافند هوایی اسرائیل به دو پایگاه هوایی اسرائیل ضربه زدند و ۵ موشک بالستیک ایران به پایگاه هوایی نواتیم برخورد کرده‌اند.

بنا به روایت تسنیم، این مقام اعتراف کرد که در اصابت ۵ موشک به پایگاه نواتیم یک هواپیمای ترابری سی‌ـ‌۱۳۰ و یک باند پروازی که به‌گفته این مقام مورد استفاده نبوده است و تأسیسات انبار در آن نگهداری می‌شده و خالی بوده است، ضربه و خسارت دیده‌اند.

به‌گفته وی، ۴ موشک دیگر به پایگاه هوایی نگو (نقب) اصابت کرده‌اند، با این حال این مقام آمریکایی مدعی شد که خسارات جدی در این حمله گزارش نشده است.

***

ایروانی: اسرائیل می‌داند پاسخ دوم ایران قاطعانه‌تر خواهد بود
 
نماینده ایران در سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با یک شبکه انگلیسی تصریح کرد که رژیم صهیونیستی از پاسخ دوم ایران آگاه است و می‌داند اقدام بعدی قاطعانه‌تر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، امیر سعید ایروانی درباره ادعای یک شبکه صهیونیستی پیرامون تصمیم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای پاسخ «قابل توجه» به حملات موشکی و پهپادی ایران گفت که این یک «تهدید» است، نه «اقدام».

وی در عین حال گفت که صهیونیست‌ها نتیجه‌گیری کرده‌اند و «پاسخی نظامی در کار نخواهد بود.»

نماینده کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا اقدام اخیر ایران خطر افزایش تنش‌ها تا مرز بروز جنگی گسترده‌تر را در پی دارد، گفت: پاسخ دادن حق مشروع ما بود، زیرا آن‌ها به اماکن دیپلماتیک ما تجاوز کردند.

ایروانی دیروز هم با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد: رژیم اسرائیل باید تنبیه می شد تا نظم بازگردد.

***

توضیحات کنعانی درباره کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوالی در ارتباط با توقیف یک کشتی از سوی ایران طی روزهای گذشته در تنگه هرمز اظهار کرد: ایران در چارچوب صیانت از منافع ملی خود، طبیعتاً کلیه ترددها در تنگه راهبردی هرمز را مورد توجه قرار می‌دهد  و از نقض حاکمیت خود در این حوزه جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: ایران در عین حال متعهد به آزادی کشتیرانی مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی بوده و همواره در این چارچوب عمل کرده است و در واقع حافظ آزادی کشیرانی بر اساس قوانین و مقررات بین‌المللی بوده و هست.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد : بر اساس اطلاعاتی که من در این مرحله دارم تعلق این کشتی به رژیم صهیونیستی محرز است البته این موضوع و بررسی ابعاد  آن در مراجع ذی صلاح مربوطه انجام می‌شود .

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: با توجه به نقض مقررات بین‌المللی از سوی این کشتی و عدم پاسخ مقتضی به سوالات مطروحه از سوی مراجع ذی‌ربط ایرانی این کشتی برای بررسی به داخل آب‌های سرزمینی ایران هدایت شده است و موضوع مرتبط با آن در مراجع حقوقی و قضایی ذی صلاح بررسی می‌شود و متناسب با بررسی‌ها، تصمیم مقتضی اتخاذ می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در مورد وضعیت خدمه کشتی توقیف شده و درخواست برخی از کشورها که خدمه کشتی از اتباع آنها هستند مبنی بر اینکه زمینه برای ارتباط کنسولی آنها فراهم شود، گفت: سوابق شناخته شده ایران در ارتباط با موضوعات انسانی نشان می‌دهد که در مورد حقوق اتباع و مسائل کنسولی مرتبط، همواره درچارچوب مقررات و ارزش‌های انسانی عمل کرده است و طبیعتاً کارکنان و خدمه کشتی توقیف شده نیز از این نگاه انسانی بهره‌مند خواهند بود.

کنعانی در پاسخ به سوالی در ارتباط با عملیات شنبه شب ایران علیه رژیم صهیونسیتی اظهار کرد: ایران یک قدرت مقتدر و امنیت آفرین است.

وی با بیان اینکه  حمله به برخی از مقرهای نظامی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی در راستای اعمال حق ذاتی ایران برای دفاع از خود در راستای دفاع مشروع  صورت گرفت ، گفت: ایران در این زمینه مسئولانه عمل کرد و پیش از اقدام نظامی، هشدارهای لازم را به روش‌های دیپلماتیک داده بود.

وی با بیان این که اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی مورد هدف قرار گرفت در پاسخ به سوالی اظهار کرد: انتظار این است که دولت آمریکا، رفتار مسئولانه، دقیق و واکنش مشروع و متناسب ایران را مورد توجه قرار دهد و به جای اتخاذ رویکرد غیرمسئولانه و انتخاب الفاظ نامناسب، قدردان اقدام منطقی، مشروع، متناسب و توأم با مسئولیت ایران باشد.

***

تشریح جزئیات دستگیری زورگیران بزرگراه صدر

به گزارش ایسنا، سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ در حاشیه بازسازی صحنه زورگیری در بزرگراه صدر که پیش از ظهر امروز با حضور مجرمان برگزار شد، گفت:‌ به دنبال اعلام خبر زورگیری از شهروندی در محدوده بزرگراه شهید صدر بلافاصله رسیدگی به این موضوع در دستورکار ماموران قرار گرفت و پس از آن هم ویدیویی که از سوی یکی از شهروندان ضبط شده بود در اختیار پلیس قرار گرفت که این ویدیو نیز کمک زیادی در شناسایی این افراد به پلیس کرد. در نهایت سارقان زورگیر ظرف مدت ۲۴ ساعت از سوی پلیس مورد شناسایی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ویدیوی این زورگیری در فضای مجازی منتشر شده بود، سارقان نیز احساس خطر کرده و از این رو از مخفیگاه خود متواری شده و به یکی از استان‌های شمالی رفته بودند. در همین راستا نیز ماموران پلیس آگاهی نسبت به شناسایی مخفیگاه این افراد اقدام کرده و پس از هماهنگی با مقام قضایی این افراد را دستگیر و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند.

رئیس پلیس پایتخت در ادامه به مجازات مرتکبان چنین جرائمی اشاره کرد و گفت: این نوع از سرقت ها که با تهدید سلاح همراه است، مجازات سنگینی در حد محاربه دارد و دستگاه قضائی با توجه به نوع سرقت، اشد مجازات را برای متهمان در نظر خواهد گرفت. امیدواریم مجازات این افراد درس عبرتی برای سایر مجرمان باشد و بدانند که دیر یا زود در دستان عدالت گرفتار خواهند شد واصطلاحا دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد. خوشبختانه در این خصوص همکاری خوبی با دستگاه قضایی وجود دارد.

محمدیان همچنین درپاسخ به پرسشی درباره اینکه چه کسی در محل تیراندازی کرده بود، گفت: تیراندازی توسط مامور پلیس تهران که در ماموریت نبود اما در نزدیکی محل سرقت حضور داشت، انجام شد. این مامور برای دستگیری این افراد وارد عمل شد و تیری هم شلیک کرده بود.  

***

تصمیم عجیب کمیسیون اجتماعی مجلس درباره تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

تابناک نوشت: «آن گونه که حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داده، در راستای لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، طرح افزایش تعطیلات رسمی هفتگی به ۲ روز در این کمیسیون به تصویب رسیده و به هیات رئیسه مجلس ارجاع شده تا در دستور رسیدگی در صحن علنی قرار گیرد و در خصوص آن تصمیم گیری شود. طرحی که، چون قید فوریت دارد، احتمالا به زودی نهایی خواهد شد.

بر اساس اعلام وی، در راستای این طرح، یک تصمیم اساسی دیگر هم اتخاذ شده که کاهش ساعت کاری هفتگی از ۴۴ به ۴۰ ساعت در هفته است. بر این اساس ساعت کاری در ماه بیش از ۱۶ ساعت کاهش خواهد یافت که به مدد آن، نه تنها یک روز به روز‌های تعطیل در هر هفته افزوده خواهد شد، که لازم نیست ساعت کاری در آن روز به دیگر روز‌های کاری سرشکن شود و در نتیجه فرصت بیشتری در اختیار شهروندان شاغل در بخش‌های مختلف برار رسیدگی به امور خانوادگی و شخصی قرار خواهد گرفت.

نکته قابل تامل، تصمیمی است که در کمیسیون اجتماعی برای تعیین روز تعطیل گرفته شده است گودرزی در خصوص آن گفته: یک اختلافی که وجود داشت این بود که ما روز تعطیلی هفته را مراعا بگذاریم تا دولت خودش تصمیم بگیرد چه روزی تعطیل باشد، اما نهایتا به این نتیجه رسیدیم که شأن قانون‌گذاری این است که روز تعطیلی در قانون مجلس مشخص شود. دولت نیز با تعطیلی روز‌های پنجشنبه علاوه بر جمعه‌ها موافق بود و کمیسیون اجتماعی مجلس به نظر دولت برگشت.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد که از میان چند پیشنهاد مختلف که برای تعیین روز تعطیل تازه در هفته اعلام شده و جمع بندی گردیده بود، کمیسیون روز ۵ شنبه را برگزیده است در حالی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روز شنبه برای تعطیل شدن انتخاب بهتری است چراکه پنج شنبه به فرصت تبادلات بین المللی افزوده خواهد شد و شنبه که در اغلب کشور‌های جهان تعطیل است، انتخاب بهتری برای اعمال تعطیلی در ایران است.»

***

حمله موشکی ایران به اسرائیل فرصتی برای ترمیم شکاف‌های داخلی است

مصطفی غفاری، دکتری جامعه‌شناسی سیاسی در فرهیختگان نوشت: «من فکر می‌کنم اولین و مهم‌ترین نکته درباره عملیات پهپادی - موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فراتر از همه گفته‌ها، شنیده‌ها و حتی ادعاها و تکذیبیه‌هایی که انجام می‌شود، احیای بازدارندگی است و امیدوارم که با طراحی و عملیاتی که انجام شد، این اتفاق افتاده باشد و سطح بازدارندگی ایران ارتقا پیدا کرده باشد.

اما اتفاقی که همه ما با افتخار شاهد آن بودیم، توانایی این را دارد که فرصتی برای ترمیم شکاف‌های اجتماعی به وجود آمده در کشور را به ما بدهد و سطح همبستگی‌مان را در این شرایط بالا ببریم. به این معنا که در یک راهبرد ملی، بین سیاست داخلی و سیاست خارجی‌مان توازن ایجاد کنیم؛ چراکه ما واقعا نیازمندیم همانقدر که در سطح سیاست خارجی قدرت بازدارندگی‌مان را بالا می‌بریم و امنیت ملی خارجی را تامین می‌کنیم، ضریب انسجام اجتماعی و امنیت داخلی‌مان را هم ارتقا بدهیم.

البته اگر به این ایده معتقد باشیم که سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است و این دو مکمل هم هستند، کار آسان‌تر می‌شود؛ چون دیگر چنین توقعی، بیجا نیست. اگر از این فضای به‌وجود آمده برای ترمیم شکاف‌های اجتماعی و افزایش همبستگی استفاده نکنیم این فضا به ضد خودش تبدیل می‌شود.

این‌طور به نظر می‌رسد که ما در چند سال اخیر به نوعی از غیاب یک راهبرد ملی واحد در داخل کشور رنج برده‌ایم درحالی‌که در سیاست‌ خارجی کمتر چنین خلأیی را حس می‌کنیم.

کافی است تصور کنیم اگر انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی مثلا با مشارکت بالای 60 درصدی مردم برگزار می‌شد، الان ما چه شرایطی داشتیم؟ مردم چه احساسی نسبت به انجام این عملیات داشتند؟ آیا این عملیات مهم و قدرتمندانه می‌توانست حتی از این هم بهتر انجام شود؟ یا اساسا آسیبی مثل حمله به سفارت ایران در سوریه رخ می‌داد تا بعدش لازم باشد چنین عملیاتی را در مقام پاسخ و برای بازیابی توان بازدارندگی انجام بدهیم یا خیر؟

باید فکر کنیم اگر دوقطبی‌های اجتماعی در کشور ما اینقدر حاد نشده بود یا شکاف‌هایش ترمیم شده بود، از حیث اقتدار ملی در چه وضعیتی بودیم؟ یا حتی در بعد اقتصادی اگر ارزش پول ملی‌مان بیشتر بود چه اتفاقی می‌افتاد و چندین و چند اگر دیگر که باید به آن اندیشیده شود.

البته به نظر می‌رسد ما به‌حق بابت اتفاقی که افتاده خوشحال هستیم و احساس غرور می‌کنیم ولی در کنار آن باید مواظب باشیم روی نقاط ضعف‌مان چشم نبندیم و تلاش کنیم که به‌طور متوازن نقاط ضعف‌مان را در حیطه سیاست داخلی و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاست‌های مربوط به اداره امور داخلی کشور و امنیت ملی ترمیم کنیم و ارتقا بدهیم. »

***

تعریف و تمجید رسانه اصولگرا از موضع اخیر روحانی

مشرق نوشت: «شیخ حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران طی دیداری با تنی چند از فعالان سیاسی در اشاره به عملیات ۱۳ آوریل سپاه پاسداران علیه اسرائیل گفت: همه دنیا شاهد است که جمهوری اسلامی ایران آغازگر اقدام نظامی نبوده است. اسرائیل حمله را شروع کرد و ایران فقط پاسخ داد. امیدوارم صهیونیست‌ها درس گرفته باشند و تنبیه شوند و دست از تجاوز بردارند و اگر بخواهند به تجاوز ادامه دهند به طور طبیعی پاسخ آن را خواهند دید، گرچه ما امیدواریم حماقتشان را بار دیگر تکرار نکنند. جمهوری اسلامی ایران یک منطقه امن می‌خواهد، با ظلم و تجاوز مخالف و حامی مظلومین در طول تاریخ است. امروز هم امیدواریم انشاءالله با خیر و برکتی که ماه مبارک رمضان برای مردم ما به ارمغان آورد، بتوانیم به راحتی از همه توطئه‌ها عبور کنیم و مردم ما شاهد حل معضلات کشور باشند.

*صحبت های آقای روحانی در قبال عملیات غرورآفرین سپاه پاسداران از موضع خردمندی بیان شده اند.

باید تصریح کرد که فضای سیاسی کشور همواره باید مقوّم امنیت ملی باشد و در مقاطعی که حاکمیت در راستای امنیت ملی؛ اقدامی فراگیر انجام می دهد البته نیاز است تا نیروها و رجال سیاسی نیز به صحنه بیایند و با التزام بی قید و شرط به مبانی امنیت ملی؛ در راستای تقویت حرکت امنیت بخش حاکمیت گام بردارند.

با توجه به این اصل مهم؛ مشاهده می شود که سخنان آقای روحانی بعنوان رئیس جمهور سابق کشورمان؛ سخنانی پخته و در راستای تقویت امنیت ملی است که سایر فعالان سیاسی (خاصه در جناح اصلاح طلب) نیز باید از روحانی درس آموخته و بر همین سیاق حرکت کنند.

تأکید روحانی بر اینکه ایران اسلامی همواره حامی مظلومین بوده نیز یک تأکید مغتنم و در راستای مبانی انقلاب اسلامی است که باید تکثیر آنرا در میان همه رجال و احزاب سیاسی چپ و راست شاهد باشیم.»