به گزارش ایسنا، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل به خبرنگاران گفت: بخشی از تلاش مهمی که اکنون در سراسر ناتو انجام میشود افزایش تحویل سامانههای دفاع هوایی به اوکراین است، اما اوکراین به موارد بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل است که اگر متحدان با انتخاب بین رسیدن به اهداف توانمندی ناتو و ارائه کمکهای بیشتر به اوکراین روبرو شوند، پیام من روشن است: ارسال بیشتر به اوکراین.
استولتنبرگ به دانمارک به عنوان «نمونهای قوی» اشاره کرد که در ماه فوریه قول داده بود تمام توپخانه خود را به کییف اهدا کند.
وی از دانمارک و هلند به خاطر برنامههایشان برای تهیه هواپیمای F-16 تمجید کرد و افزود که از این خبر که انتظار میرود کنگره ایالات متحده به زودی پس از ماهها تأخیر برای کمکهای اضافی به اوکراین رای دهد، خرسند شده است.
درخواست رئیس ناتو در زمانی مطرح می شود که کشورهای عضو در تلاش برای تحویل مقادیر کافی تسلیحات به اوکراین بدون کاهش ذخایر خود و به خطر انداختن امنیت هستند.
مقامات کی یف کمبود مهمات را عامل ضدحمله ناموفق سال گذشته و همچنین تلفات اخیر میدان نبرد میدانند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به شدت از آلمان به دلیل امتناع از اهدای موشکهای کروز هوایی تاروس و جمهوریخواهان آمریکا به دلیل ممانعت از لایحه کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری مورد درخواست جو بایدن، انتقاد کرده و هشدار داد: «اگر کنگره به اوکراین کمک نکند، اوکراین در جنگ شکست خواهد خورد».
برلین اخیراً موافقت کرده است که یک سامانه دفاع هوایی دیگر ساخت آمریکا را به کییف عرضه کند. با این حال، با این استدلال که ارسال موشکها مستلزم حضور پرسنل آلمانی در میدان است، از لغو تصمیم در مورد موشکهای تاروس خبر داد. در همین حال، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که لایحه کمک به اوکراین را روز شنبه به رای گیری میگذارد. این قانون قبلاً به دلیل اختلافات شدید بین دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر مهاجرت و امنیت مرز متوقف شده بود. روسیه به نوبه خود تاکید کرده است که تحویل تسلیحات خارجی منجر به تشدید بیشتر خواهد شد، اما روند درگیری را تغییر نخواهد داد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ژانویه گفت: «غرب به پمپاژ سلاح به رژیم زلنسکی ادامه میدهد و در جنایات وحشتناک آن شریک میشود».