رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  4030201088 ۴۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟

روزنامه ایران نوشت: «دینداری قوی‌ترین خاکریز حفظ ایران است. حفظ ایران یعنی حفظ جغرافیای ایران و هویت ایران، عزت ایران و مردم ایران. برای زدن این خاکریز فرهنگی و دینی از سال‌ها قبل، طراحی و برنامه‌ریزی‌های گوناگون از جمله در مسأله حجاب در حال انجام است. چرا حجاب؟

چون حجاب به‌عنوان امر اجتماعی قابلیت تبدیل شدن به مناقشه و در عین حال، ارسال پیام و نمایش دستاورد حول آن برای لایه‌های مختلف اجتماعی را دارد. برآورد بدخواهان این است که با توسعه پیام و رفتارهای هنجارشکن حول مسأله حجاب، خواهند توانست حس شکستن خاکریز فرهنگی و دینی را به جامعه منتقل کنند، به تدریج این منکر را عادی‌سازی کنند و بعد به جامعه ایرانی این‌گونه القا کنند که دینداری که مهم‌ترین مؤلفه حفظ کشور و پرورش نسل‌های معتقد و باورمند و آماده فداکاری است، در حال زوال است.

این طراحی در یک سطح به دنبال ناامید کردن قشر متدین و انقلابی از نظام و فروریختن انگیزه‌های آنها برای دفاع از انقلاب و کشور است. در سطح دوم، عادی‌سازی بی‌حجابی و ایجاد برساخته اکثریت از آن با هدف توسعه همراه‌سازی دنبال می‌شود و در سطح سوم تبدیل کردن موضوع حجاب به عامل قطبی‌ساز برای جرقه آشوب با استفاده از تجربه اغتشاشات سال 1401 در دستور کار قرار دارد.

بنابراین موضوع حجاب و شیوه مواجهه با آن، یک موضوع کاملاً چندبعدی است که غفلت از هر یک از ابعاد آن و نگاه صرفاً مکانیکی به موضوع، آسیب‌های جدی و تجربه‌شده به دنبال خواهد داشت. از همین منظر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کار با برنامه و نقشه در مقابل کار با برنامه و نقشه دشمن سخن می‌گویند و از انجام کارهای بی‌قاعده نهی می‌کنند. کار بی‌قاعده ولو اینکه ظاهر آن   جلوگیری از بی‌حجابی باشد، در غایت به سود پروژه بی‌حجابی طراحی شده از بیرون عمل خواهد کرد.

بر این اساس در کنار تذکر رسانه‌ای شده رهبر انقلاب، خبر تأیید شده حاکی است که در هفته گذشته، رئیس‌جمهور نیز در پی دریافت گزارش‌هایی از برخی برخوردهای نامناسب، تذکرهای مؤکدی به دست‌اندرکاران این امر داده و تأکید کرده است هرگونه اقدام در این زمینه باید کاملاً در مدار قانون باشد، ضمن اینکه دادستان‌ها نیز طبق قانون موظفند بر اقدامات ضابطان که تحت نظر آنها اِعمال قانون می‌کنند، نظارت کنند.

در قانون جدید حجاب و عفاف که از سال گذشته مراحل تدوین و تصویب آن در قوای سه‌گانه در جریان است، پیش‌بینی‌های مناسبی شده است که ضمن جلوگیری از پیشروی پروژه دشمن یعنی گسترش بی‌حجابی، آسیب‌های تجربه شده از برخوردهای میدانی حداقل شود. تسریع در نهایی شدن قانون و اجرای آن،  اجازه سوءاستفاده به کسی نمی دهد.»

سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مسئولیت‌پذیری فراجا در صدور اطلاعیه و پذیرش مراقبت بیشتر، نشان داد مخاطب تذکر رهبر عزیز انقلاب کجا بود. رییس جمهور نیز در همین مدت در چند نوبت به مسئولان امر همین تذکر را داده بودند.

اما در این چند روز تا صدور اطلاعیه فراجا برخی عناصر رسانه‌ای و یا وابستگان به جریانهای سیاسی، غیرمسئولانه نوک پیکان انتقاد را متوجه دولت کرده و تلاش کردند با ایراد اتهام خط اختلاف را دنبال کنند.

البته موضع دولت در این چند روز با توجه به توصیه‌ها و تبعیت از تدابیر عالی نظام در حفظ آرامش و انسجام، سکوت بود.

حالا که با اطلاعیه فراجا ابعاد مسأله روشن شد، جا دارد برخی مسئولان متوجه اطرافیان هتاک، کذاب و اختلاف‌افکن که متأسفانه در مراکز رسمی کشور نفوذ کرده‌اند، باشند.

‏همه ارکان باید توجه کنند که اولویت اصلی کشور حفظ آرامش و انسجام و تلاش و کمک برای حل مشکلات مردم است.»

عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح‌طلب درباره این موضوع در اعتماد نوشت: «اين روزها هر كسي را مي‌بينيم، اولين پرسشي را كه طرح مي‌كند، اين است كه در ميانه اين تنش‌هاي شديد با اسراييل، اين ماجراي زنده كردن گشت ارشاد چي بود؟ مگر ممكن است در دو جبهه جنگيد؟ به علاوه با نام‌گذاري «طرح نور» به‌جاي گشت ارشاد در ماهيت رفتارها كه تغييري داده نمي‌شود. اگر آن گشت ارشاد شكست خورد و به تاريخ پيوست، چه چيزي از آن تغيير كرد كه طرح ديگري را براي موفقيت رقم زده‌اند؟ گشت ارشاد خلاف قانون، و طبعا خلاف شرع و خلاف اخلاق و جالب‌تر از همه مغاير با نتايج تعيين شده هم بود.

به علاوه خلاف قاعده چيست؟ كدام قاعده؟ قاعده براي نيروهاي تحت امر حكومت و وزارت كشور فقط يك چيز و همان قانون است، پس بايد گفت خلاف قانون. اگر چنين است كه طبعا هست، بايد مرتكبين آن مجازات شوند. چرا دستگاه قضايي سكوت كرده تا رهبري تذكر دهند؟ وظيفه دادستان‌هاي كشور فراموش نشود.

قاطبه حقوقدانان منتقد اين رفتارها از حيث عدم تطابق آن با قانون هستند. رييس محترم قوه قضاييه معتقدند كه؛ با هنجارشكنان بايد با تدبير و هماهنگي و همكاري عمل شود اما عناصري را كه به صورت سازمان‌يافته مبادرت به هنجارشكني مي‌كنند شناسايي كنند.

بله! قانون مهم‌ترين هنجار است و نقض آن هنجار‌شكني است. ولي بدترين هنجارشكني نقض آن از سوي متوليان امور است. اغلب حقوقدانان نقدهاي حقوقي جدي به رفتارهاي پليس در اين موضوع ابراز داشته‌اند دريغ از يك پاسخ مستدل. از سوي ديگر هنجار قانون بايد متناسب با خواست عمومي مردم متحول شود نه اينكه مرغ قانون يك پا داشته باشد و فقط هم حكومت آن را يكسويه تعريف و اجرايي كند. »

فرهیختگان نوشت: «در یک هفته اخیر تمام شبکه‌های خبری جهان قدرت تسلیحاتی و علمی ایران در صنعت موشک‌سازی را تحسین کردند. در داخل نیز تمام طیف‌های سیاسی و اجتماعی کشور نیز به شکل کم‌سابقه‌ای مسرور از این اقدام غرورآمیز بودند. محتواهای شبکه‌های اجتماعی حاوی پست‌ها، مطالب و محتواهای وحدت‌بخش از ایرانیانی بود که غرور شکسته حمله به سفارت را با جواب بی‌نقص بامداد یکشنبه‌ بازیافته بودند.

اما همزمانی این رویداد مهم جهانی و وحدت‌بخش ملی با تصاویر منتشرشده از اقدامات سلبی و طرح‌های یک‌شبه در حوزه حجاب، کنتراست ناموزونی بود که کام مردم را تلخ کرد و حتی توانایی این را داشت که به اثرات مهم وعده صادق میان مردم لطمه بزند.

عملیات پیچیده نظامی وعده صادق، هم به لحاظ برد رسانه‌ای، هم پیچیدگی علمی و نظامی و هم آن منطقی که حدود و وسعت این عملیات را تعیین کرد، این سوال را ایجاد می‌کند که چطور در مساله حجاب با وجود این حجم از تاکیدات بر پیچیدگی و جنگ نرم دشمن، اینقدر ساده‌انگارانه برخورد می‌شود و محتواهای رسانه‌ای جذاب و درخوری دست دشمن داده می‌شود.

آیا غیر از این است که هرگونه تنش و برخورد سلبی که یادآور تصاویر تلخ 1401 باشد، دلپذیرترین ایران برای دشمنان جمهوری اسلامی است و آنها نه‌تنها از این دست طرح‌ها بدشان نمی‌آید بلکه از آن نیز استقبال می‌کنند، چون می‌توانند حیات تازه به خود بگیرند؟ چطور ممکن است در کشور عملیاتی به بزرگی وعده صادق به شکل موفقیت‌آمیزی طراحی و پیاده شود اما با موضوعی مثل حجاب که به چشم دیدیم چقدر پرداخت و فعالیت در آن باید ظریف و دقیق باشد، دم‌دستی، عجولانه و بی‌برنامه برخورد شود.»

***

روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری در صبح‌نو نوشت: «پرتکرارترین توصیه رهبر انقلاب طی حدود یک ماه اخیر، پس از توصیه‌های معنوی، «وحدت و همدلی» بوده است؛ دلیل این همه تأکید چیست؟

۱: پرهیز از منازعه که نقطه مقابل وحدت و همدلی است، نهی صریح قرآن کریم است...

۲: وحدت و همدلی از مهم‌ترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی بوده است...

۳: بنابر آنچه گفته شد، وحدت و همدلی، یک راهبرد غیرقابل تغییر در همه شرایط و زمان‌هاست، در عین حال این راهبرد باید هر از چند گاه یادآوری و تأکید شود تا مورد غفلت قرار نگیرد...

به نظر نویسنده، تأکیدات مکرر رهبر انقلاب طی حدود یک ماه اخیر بر موضوع وحدت و همدلی، علاوه بر دو مورد اول، تحت تأثیر دلیل سوم است. نگاهی به عملکرد، رفتار و مواضع برخی نامزدها و فعالان سیاسی و رسانه‌ای به‌ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند، این نگرانی را دامن زد که نه‌تنها راهبرد اساسی وحدت و همدلی مورد توجه نیست، بلکه خط نفرت‌پراکنی دشمن شاد‌کن در حال تقویت است.

فراموش کردن دشمن اصلی و دشمن‌انگاری خودی‌های دارای سلایق و نظرات متفاوت نیز رو به تزاید گذاشته بود و افشاگری‌های هیجان‌‌زده و نابرخوردار از تقوی و عدالت؛ اما بنام و با ادعای عدالت‌خواهی گسترش می‌یافت.

۴: بُعد مهم دیگر کنشگری ضد راهبرد وحدت و همدلی، ایجاد دوقطبی‌های کاذب در جامعه و شقه‌شقه کردن صفوف مردم است...

در دوقطبی‌‌ها، حق و مصلحت ذبح می‌شود. دوقطبی‌‌ها به هیجانات مضر و نفرت‌‌پراکنی دامن می‌زند و رهزن عقلانیت و منطق است.»

***

تعطیلی شنبه ها منع شرعی ندارد

هم‌میهن نوشت: «چالش و بگو‌مگوی تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه حالا دست‌کم هفت هشت سالی هست که سر دنبال‌کنندگان این مبحث را گرم نگه داشته؛ موافقان تعطیلی شنبه‌ها به‌دلایلی نظیر «هماهنگ‌شدن با الگوی جهانی»، «افزایش زمان برای فرایندهای تجاری و مبادلات با بازارهای جهانی» و...تعطیلی آن را مناسب می‌دانند، در مقابل پنج‌شنبه‌ایسم‌ها! به‌دلایلی از قبیل «منع شرعی مشابهت با یهود(یا اسرائیل) در فرض تعطیلی روز شنبه»!، «نیمه‌تعطیل بودن پنج‌شنبه» و... با تعطیلی شنبه مخالفت می‌کنند، همانند توئیت معروف میرسلیم، نماینده اصولگرای جنجالی تهران که در این راستا عنوان کرده: «این چه افتخاری است که بعضی افراد پیشنهاددهنده و مدافع تعطیلی روز شنبه، مانند اسرائیل شده‌اند؟»

‌این در حالی است که به‌رغم اینگونه نقطه‌نظرات و ادعاهای سیاسی، از دیدگاه دینی تا جایی که بررسی‌ها نشان می‌دهد «منع شرعی مشابهت با یهود» که یحتمل قوی‌‌ترین دلیل مخالفت با تعطیلی شنبه‌ها  است، مبنای دقیق و بنیان قابل اعتنایی نه در احکام معتبر شرعی و نه در آرای مراجع اسلامی و حتی شیعه ندارد وَ اِلا پیشتر در بسیاری از ممالک مسلمانی که اکنون دارای روز تعطیل شنبه هستند، جلوی این امر گرفته می‌شد، ازجمله کشورهایی نظیر لبنان و عراق که نزدیکترین تشابه دینی و اعتقادات مذهبی را به کشور ما داشته و در هر دو کشور روز شنبه تعطیل است.»

***

واکنش امیرعبداللهیان به حمله ریزپرنده‌ها به تاسیسات نظامی اصفهان

به گزارش برنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ان.بی.سی گفت: آنچه بامداد جمعه رخ داد، یک حمله نبود. آنها به مثابه اسباب بازی‌هایی بودند که کودکان ما با آنها بازی می‌کنند نه پهپاد.

وزیر خارجه ایران که برای شرکت در جلسه شورای امنیت سازمان ملل به نیویورک رفته، همچنین افزود، ایران برنامه‌ای برای پاسخ ندارد مگر اینکه رژیم صهیونیستی یک حمله بزرگ و چشمگیر انجام دهد.

دیپلمات ارشد ایران در ادامه گفت: مادامی که هیچ ماجراجویی جدیدی از سوی اسرائیل علیه منافع ما وجود نداشته باشد، ما هیچ واکنش جدیدی نخواهیم داشت.

اما وی با هشدار به اینکه اگر رژیم صهیونیستی به ایران حمله کند، واکنشی به مراتب شدیدتر و قاطع‌تر دریافت می‌کند، ادامه داد: اگر اسرائیل اقدامی جدی علیه کشور من انجام دهد و این برای ما ثابت شود، پاسخ ما فوری و حداکثری خواهد بود و باعث پشیمانی آنها خواهد شد.

***

تشکر سپاه از حمایت‌های مردم

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی پیامی با تشکر از حمایت‌ها و پشتیبانی ملت ایران پس از عملیات غرور انگیز و پیروزمند «وعده صادق» نوشت: «این پیروزی غرور آفرین ماندگار و معنادار که تحت الطاف خداوندی و عنایات حضرت ولی عصر ( عج) حاصل شد را به محضر مبارک «امام» و «امت» تبریک گفته و از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های باشکوه شما مردم فهیم و قدرشناس از «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» برای تنبیه دشمن صهیونیستی در این روزهای جاودانه تاریخی ، متواضعانه قدردانی و سپاسگزاری کرده‌ و قاطعانه اعلام می‌کنیم:

«مصمم تر از گذشته به اردوگاه دشمنان اجازه نخواهیم داد به ساحت قدرت ایمان و همبستگی ملی ایرانیان و سرمایه بازدارندگی کشور که اینک به ارتفاع بلندتر و عظمت والاتر دست یافته است ، خدشه‌ای وارد سازند .»

وحدت نظر گروه‌های سیاسی در مسائل ملی

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره موضع گیری واحد از سوی طیف های مختلف سیاسی و چهره ها در ماجرای حمله به اسرائیل، و اینکه این موضع گیری واحد چقدر بخاطر اهمیت امنیت ملی، منافع ملی و ...بود، به خبرآنلاین گفت: بنده ترجیح می دهم این موضع گیری های واحد سیاسی را به رشد و بالندگی فرهنگ سیاسی در کشور تعبیر کنم و به سطحی رسیده که در این گونه موارد همه جریانات سیاسی در زمانی که پای منافع ملی کل کشور در میان است وحدت ملی را حفظ می کنند.

وی افزود: بنابراین این گونه وقایعی که رخ می دهد و در عین حال همبستگیِ سیاسی که بین سیاسیون نیز ایجاد می شود زمینه ای را فراهم می کند تا فهم سیاسی افزایش یابد و ما در آینده شاهد این موضوع باشیم که در این گونه مواقع یا مواقع مشابه، این همبستگی سیاسی در داخل تکرار شود و به تدریج این حس مواضع یکسان در مواقعی که منافع ملی ایجاب می کند به تحولات داخلی کشور تسری پیدا کند و صرفا متوقف به مواقعی که یک دشمن خارجی و بیرونی مطرح است نشود.

***

بایدن در حال بررسی توافق جدید هسته‌‌‌ای با ایران

دنیای اقتصاد نوشت: روزنامه بریتانیایی «آی ۲۴» در مطلبی به قلم دیوید پارسلی به احتمال احیای توافق هسته‌‌‌ای در شرایط پرتنش فعلی پرداخت و نوشت: « جو بایدن، رئیس‌‌‌جمهور ایالات متحده، همه گزینه‌‌‌ها را در قبال مساله ایران «روی میز» نگه داشته است؛ همچنانکه او در نظر دارد بررسی کند که آیا توافقی برای توقف عبور ایران از نقطه گریز هسته‌‌‌ای را به عنوان بخشی از تلاش‌‌‌های دیپلماتیک گسترده‌‌‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌‌‌جانبه در خاورمیانه احیا کند یا خیر.»

وزارت امور خارجه آمریکا به من گفته است که رئیس جمهور «به هر طریقی» تضمین خواهد کرد که «ایران هرگز به سلاح هسته‌‌‌ای نخواهد رسید.» یک منبع نزدیک به دولت بایدن به من گفت که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌‌‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌‌‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند.

این منبع گفت: «یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک با هدف احیای مجدد توافق هسته‌‌‌ای ایران مشاهده می‌‌‌کند.» تا آنجا که من درک می‌‌‌کنم، این به عنوان راهی برای مماشات با اسرائیل و ایران در نظر گرفته می‌‌‌شود.

اسرائیل اطمینان دارد که تهدید هسته‌‌‌ای ایران از بین رفته است و ایران مطمئن خواهد بود که احتمال جلوگیری از پاسخ نظامی اسرائیل در خاکش وجود دارد. پس از عملیات موشکی و پهپادی بی‌‌‌سابقه ایران، اسرائیل همچنان به بررسی گزینه‌‌‌های تلافی‌‌‌جویانه ادامه می‌‌‌دهد. دولت‌‌‌های خارجی برای محدود کردن تشدید تنش که می‌‌‌تواند منجر به تسریع برنامه تسلیحات هسته‌‌‌ای تهران شود، اصرار دارند.