وقتی بنیه علمی خانواده‌ها رتبه کنکور فرزندان را تعیین می‌کند

  4030208156

موضوع تقویت مدارس دولتی در دستور کار مسؤولان قرار گرفته است تا دیگر بنیه مالی بر بنیه علمی تأثیری نداشته و عدالت آموزشی به طور کامل برقرار باشد.

به گزارش فارس، «وقتی به مدرسه دولتی کم اعتنایی کنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیه مالی‌اش آنقدر نبود که بتواند در مدرسه‌ای که شهریه می‌گیرد ثبت نام کند، ناچار است که تن به ضعف بدهد؛ یعنی کسی که بنیه مالی ندارد، بنیه علمی هم نداشته باشد؛ این بی‌عدالتی محض است و به هیچ وجه قابل قبول نیست.» این‌ سخنان، فرمایشات مقام معظم رهبری است که بر تقویت مدارس دولتی تأکید فرموده‌اند.
این در حالی است که آمار کنکور در سال‌های گذشته بر ضعف مدارس دولتی عادی نسبت به انواع دیگر مدارس دلالت داشته است، براساس آمار اعلام شده مدارس استعداد درخشان در کنکور 1400 حدود ۳۷ درصد قبولی داده‌اند، نمونه دولتی ۲۲ درصد، غیردولتی ۱۹ درصد، دولتی عادی ۱۲ درصد، هیأت امنایی ۵ درصد و شاهد ۲ درصد قبولی داشته‌اند.
حتی در سال‌های 98 و 99 نیز مدارس دولتی عادی تنها ۳۰ درصد از رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور را به خود اختصاص داده‌اند.
این موضوع زمانی حساس‌تر می‌شود که با کاهش کیفیت مدارس دولتی و گرایش خانواده‌ها به سمت مدارس گرانقیمت غیردولتی با شهریه‌های چند ده میلیونی در هر سال، توان تأمین هزینه‌های زندگی برای خانواده‌ها کاهش یافته و ممکن است این مسأله بر فرزندآوری و افزایش جمعیت نیز تأثیر بگذارد.
 
البته مسؤولان بخصوص در شورایعالی انقلاب فرهنگی روی خوش خود را به مدارس دولتی نشان داده و برای تقویت این مدارس برنامه‌ریزی کرده‌اند، به طوریکه میز تقویت مدارس دولتی در ستاد تعلیم و تربیت شورایعالی انقلاب فرهنگی تشکیل و یک بسته سیاستی برای این منظور تدوین شد.
سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از این از جلسات مدون این میز و برنامه‌ریزی‌ها برای تقویت مدارس دولتی خبر داده بود.
احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی نیز گفته است: تقویت مدارس دولتی در آموزش و پرورش در دستور کار است که این اقدامات با کمک‌های والدین و به صورت جهادی انجام می‌شود.
عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز از بهبود آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور خبر داده و گفته است: در روش جدید کنکور که از سال گذشته براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی اجرا شده است، تفکرمحوری مبتنی بر خلاقیت در میان دانش آموزان جای خود را به حافظه محوری داده است.
خسروپناه بر تقویت مدارس دولتی تأکید داشته و این موضوع را سبب برقراری عدالت آموزشی می‌داند.
دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز بهمن ماه گذشته در راستای تدوین اولویت‌های پیشنهادی مجلس در حوزه آموزش‌ و پرورش فراخوان ارائه طرح و ایده با عنوان «تقویت مدارس دولتی» را منتشر کرد