حمید طریفی حسینی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانشآموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانشآموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه در این آزمون، معلم بر اساس ارزشیابی که در طول سال تحصیلی از دانش آموز و از طریق فعالیتهای آموزشی طول سال تحصیلی اعم از تکالیف، آزمونهای مستمر، تکالیف مهارت محور و در واقع اطلاعات مربوط به کار پوشه دانشآموز، نمره پایانی را تعیین میکند افزود: امتحاناتی هم که در انتهای دوره تحصیلی پایه ششم اخذ میشود، به عنوان یکی از ابزارهای سنجش اندازه گیری است که در اختیار معلم مربوطه قرار می گیرد و در واقع قضاوت را در مورد دانش آموز تکمیل میکند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبلا طراحی سوالات توسط گروههای آموزشی مناطق در سطح شهرستان و منطقه طراحی می شد ادامه داد: اما اکنون سوالات امتحانی توسط گروههای آموزشی در معاونت آموزشی ابتدایی و در سطح ستاد طراحی میشود.
طریفی با بیان اینکه همچنین مقرر است امتحانات هماهنگ توسط خود معلم و در کلاس مربوطه برگزار شود گفت: هدف برگزاری دو آزمون کشوری ریاضی و علوم ارزیابی کلیت نظام آموزشی است.
وی افزود: با این کار ارزیابی دقیقی از عملکرد نظام آموزشی و کیفیت آموزشی خواهیم داشت تا نحوه اجرای آزمون، تصحیح اوراق امتحانی، نمره دهی به دانش آموزان، اعمال و فرآیندهای ارزشیابی دانش آموز توسط معلم مربوطه به مشابه سایر آزمونهای مداد کاغذی که در طول سال تحصیلی گرفته میشده، انجام می شود لذا این آزمون به عنوان یکی از ملاکهای ارزشیابی پایانی دانشآموز استفاده خواهد شد.
وی اظهار کرد: ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت «توصیفی» در طول سال تحصیلی بر اساس آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش انجام میشود.