به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جداول بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ابهامی درباره جداول ۱۴ و ۲۱ در خصوص نرخ ارز وجود دارد که ما همین بحث را در حوزه دارو داریم، باید مشخص شود که مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیست چون در این صورت مبلغ ریالی متفاوت میشود به خصوص در مورد موضوع دارو که بحث مهمی است.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره اظهار کرد: دولت مابهالتفاوت نرخ ارز دارو را به صورت یارانهای تامین میکند که در قالب جدول هدفمندی آمده است. عددی که امسال پیشبینی شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی ادامه داد: مبنای ما برای تامین ارز دارو نرخ مصوب کالاهای اساسی است که تصویب شده دارو و کالاهای اساسی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص پیدا کند که این نرخ توسط کارگروهی که در قانون آمده، تعیین میشود لذا سازوکار در بخش اول بودجه به تصویب رسیده و ما به آن عمل میکنیم.
قالیباف مجددا تصریح کرد: با این توضیح آقای منظور، یعنی به جای ۷۴ همت در جدول هدفمندی باید ۱۸۰ همت با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیشبینی شود مگر آنکه بخواهیم سطح خرید و پشتیبانی از دارو را کاهش دهیم که این به معنای گرانشدن دارو است.
مجددا منظور توضیح داد: همانطور که سال گذشته عمل شد کار در دو قسمت پیش میرود یکی باید بانک مرکزی مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به داروخانه و شرکتهای پخش دارو و تولید کنندگان بدهد و قسمت دوم مابهالتفاوت نرخ ارز است لذا ما سازوکار سال گذشته را عینا برای دارو امسال اجرا میکنیم. از نظر منابع پیشبینی شده حدود ۷۵ همت امسال آمده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته که کفایت میکند و میتوانیم بازار دارو را با همین رقم مدیریت کنیم.
قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: این صحبتها بدان معناست که بانک مرکزی مبنا را ۲۸ هزار و ۵۰۰ میگذارد و بخشی از اقدام در راستای سیاستهای حمایتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان است و دولت مابهالتفاوت ریال با بانک مرکزی را تامین میکند.
وی تاکید کرد: این موضوع را همین جا میگویم اگر دولت ۱۸۰ همت برا دارو پیشبینی نکند وضعیت مثل پارسال میشود که ارز تامین نشده یا یارانه تسعیر جبران ریالی نمیشود نتیجه هم مشکل در بازار دارو است.وی تاکید کرد: دارو، کالاهای مصرفی پزشکی و شیرخشک نیز مهم است که باید با سیاستهای جبرانی ارز آن را تامین کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.منظور،
رئیس سازمان برنامه و بودجه مجددا توضیح داد: مدیریت یارانه دارو مثل بازار آرد و گندم از اولویتهای اصلی دولت است که ما آن را تامین میکنیم سال گذشته عملکرد در مدیریت دارو مثبت، موثر و قابل دفاع بود و امسال هم منابعی را پیشبینی کردیم. سازوکار تخصیص هم همان چیزی است که مجلس شورای اسلامی در بخش اول بودجه تصویب کرده است.