به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، شرکت فناوری تیانبینگ پکن روز یکشنبه اعلام کرد که اولین مرحله از موشک تیانلونگ-۳ (Tianlong-۳) که در حال توسعه است، هنگام آزمایش به دلیل نقص ساختاری از سکوی پرتاب خود جدا شده و به یک تپه در شهر گونگی در مرکز چین به زمین اصابت کرد.
پکن تیانبینگ که به عنوان یک سازمان پیشگام فضایی نیز شناخته میشود، در بیانیهای در حساب رسمی وی چت خود اعلام کرد: پس از تحقیقات اولیه هیچ گزارشی از تلفات جانی در دست نیست.
بر اساس بیانیه جداگانه ای که از سوی اداره مدیریت اضطراری گونگی صادر شد، بخشهایی از موشک در یک منطقه امن منفجر شده و با اینکه خسارتی در پی نداشته اما باعث آتش سوزی محلی شده است.
به گفته این اداره، آتش اکنون خاموش شده و به کسی آسیبی نرسیده است.
تیانلونگ-۳ دو مرحلهای ("Sky Dragon ۳") یک موشک قابل استفاده مجدد است که توسط اسپیس پایونیر، یک گروه کوچک از سازندگان موشک بخش خصوصی که در پنج سال گذشته به سرعت رشد کردهاند، در دست توسعه است.
سقوط بقایای موشک در چین پس از پرتاب موضوع بی سابقه ای نیست اما بسیار نادر است که بخشی از یک موشک در حال توسعه، پرتاب برنامهریزی نشده از محل آزمایش خود انجام دهد و سقوط کند.
به گفته اسپیس پایونیر، مرحله اول تیانلونگ-۳ به طور معمول در طول یک آزمایش داغ مشتعل شد اما سپس به دلیل شکست ساختاری از پایه آزمایش جدا شد و در مناطق تپهای در فاصله ۱.۵ کیلومتری (۰.۹ مایلی) فرود آمد.
دولت چین از سال ۲۰۱۴ اجازه سرمایه گذاری خصوصی در شرکت های فضایی تجاری چین را صادر کرد و این موضوع باعث هجوم سرمایهگذاران به این صنعت شد.
بسیاری از این شرکتها شروع به ساخت ماهواره کردند در حالی که برخی دیگر بر توسعه موشک های قابل استفاده مجدد متمرکز شدند که می توانند هزینه های عملیات را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
به گزارش ایرنا هفته گذشته نیز بقایای پیشران یک موشک چینی در نزدیکی یک منطقه پرجمعیت در این کشور سقوط کرد. موشک لانگ مارچ دوسی(Long March ۲C)، حامل ماهواره SVOM، از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ(Xichang) در روز ۲۲ ژوئن(دوم تیر) پرتاب شد و پس از پرتاب، ناگهان سقوط کرد.