در بین مشاغل و حرفههای مختلف کافی شاپها و رستورانها به دلیل حساسیت بالای دستگاهها و تجهیزاتشان و همچنین ارتباط مستقیم با آب خصوصا آب در نقطهی جوش جزو اصلیترین مشترکین دستگاههای تصفیه آب هستند. به همین دلیل استفاده از متناسبترین دستگاه تصفیه آب با نیازهای یک کافه جزو مهمترین نکات در این حرفه میباشد که در این مطلب قصد داریم این نکات مهم را بررسی نموده و در انتخاب دستگاه تصفیه آب متناسب با تجهیزات کافهای و رستورانی اطلاعات مناسبی را ارائه نماییم.
بهترین دستگاه تصفیه آب برای کافهها
عموما بهترین دستگاه تصفیه آب برای یک کافه به دستگاهی گفته میشود که در کنار کیفیت قطعات و طول عمر بالا و همچنین کیفیت تصفیه آب، تناسب و هارمونی کافی با لوازم و تجهیزات کافه و در کنار آن تولید کافی متناسب با میزان مصرف آن کافه را داشته باشد. شرکت فرآیند آب پارس در طول بیش از یک دهه فعالیت خود با همکاری کافههای معتبر در تهران و سراسر ایران و انجام تحقیقات گسترده با متخصصان برجسته در صنعت کافه، تلاش کرده است تا اطلاعات و تجربیات خود را با همکاران در حوزه تصفیه آب، کافهها و عموم مردم به اشتراک بگذارد.
اهمیت تصفیه آب در کافهها
از آنجایی اغلب محصولات کافهای به صورت نوشیدنی بوده و پایهی تمامی نوشیدنیها نیز آب میباشد، پس توجه به کیفیت آب برای تولید این محصولات امری مهم و ضروری به شمار میرود. با توجه به رقابت شدید کافیشاپها در بالا بردن کیفیت محصولات و جذب مشتری و جلب رضایت آنها، یکی از مهمترین مواردی که میتواند به این سیاست کمک کند و تأثیر بسزایی نیز داشته باشد، استفاده از آب تصفیه شده و با کیفیت در تهیه انواع نوشیدنیها و مواد غذایی است. بنابراین یکی از مهمترین مواردی که میتواند محصولات یک کافه را از نظر کیفیت منحصر به فرد سازد آب تصفیه شدهی با کیفیت میباشد که هم در سلامت محصول و هم در طعم و شفافیت محصول تاثیر بسزایی دارد.
کاربردهای تصفیه آب در کافهها
تصفیه آب در کافهها چندین مزیت و کاربرد دارد که به اختصار به آنها اشاره میکنیم:
- حذف آلودگیهای شیمیایی و فیزیکی
- جلوگیری از رسوب بستن دستگاهها
- بهبود طعم نوشیدنی
- بهبود کیفیت رنگ و عطر نوشیدنی
- جلوگیری از لرد بستن (بوجود آمدن تفاله) که معمولاً در دستگاههای یخساز مورد استفاده قرار میگیرد
اهمیت کیفیت آب برای مشتریان کافهها
برای برخی از مشتریان کافهها، کیفیت نوشیدنیهایی مانند قهوه، چای و دمنوشها به همان اندازه اهمیت دارد که به آب شرب خود اهمیت میدهند. دستگاههای قهوهساز مدلها و سیستمهای متنوعی دارند که موکاپات، فرنچ پرس، اسپرسوساز، دستگاه قهوهساز قطرهای یا فیلتری، هاریو یا قوری هاریو و ترکا از انواعی هستند که بیشترین کاربرد را در کافهها و منازل دارند.
بهترین TDS آب برای قهوه
طبق تحقیقات گستردهی به عمل آمده، شرکتها و برندهای معتبر در این حوزه TDS (ذرات معلق جامد) آب را بین 90 تا 130 برای طعم قهوه مناسب میدانند. بنابراین، دستگاهی باید تهیه شود که TDS ورودی (هر چه که باشد) را به عدد مورد نظر تبدیل کند.
برند معتبری مانند Fellow که در لس آنجلس و سانفرانسیسکو فروشگاه دارد، به این موضوع تأکید بسیار داشته و در سایت خود مقالهای مفصل را به TDS آب اختصاص داده و به تفصیل در مورد آن توضیح داده است.
تأثیر TDS آب بر دستگاههای اسپرسوساز
یکی از مهمترین و حساسترین موضوعات در کافهها طعم قهوه است که TDS آب نقش مهمی در آن ایفا میکند. اما در دستگاههایی مانند دستگاه اسپرسوساز که مشکل رسوبگذاری در بویلرهای آنها شایع است، TDS آب اگر بالا باشد مشکلات اساسی ایجاد میکند. رسوب در این دستگاهها باعث میشود:
- حرارت لازم برای تولید قهوه فراهم نشود.
- مسیر نازلها به مرور مسدود شوند.
- نفوذ ذرات رسوب جدا شده از بویلرها داخل قهوه که میتواند بسیار آزار دهنده باشد.
به وجود آمدن این مسائل مشکلات مختلفی را برای کافه داران فراهم میسازد که آزار دهندهترین بخش آن از بین بردن تبعات بوجود آمده بخاطر وجود این رسوبات میباشد، مانند:
رسوبزدایی دستگاههای اسپرسوساز
متأسفانه کافهدارانی که از آب شهری استفاده میکنند هر چند وقت یک بار ناچار هستند دستگاه را مدتی از مدار خارج کرده و رسوبزدایی کنند که این امر برای کافههایی که تمایل به خدمات مستمر دارند، گاها دردسرساز میشود. تهیه دو دستگاه قهوه ساز نیز توجیه اقتصادی ندارد تا در زمان رسوب زدایی یکی از آنها دیگری استفاده شود تا در زمان تعمیر و رسوبزدایی وقفهای در کار رخ ندهد. کافهها معمولاً بویلرهای صنعتی یا نیمهصنعتی برای تهیهی چای و دمنوشها در اختیار دارند که با ظرفیتهای متفاوتی مانند 10 لیتری، 15 لیتری، 20 لیتری و بالاتر وجود دارد.
پیامدهای ایجاد رسوب در بویلرها و دستگاههای اسپرسوساز
رسوب در بویلرها مانند دستگاههای اسپرسوساز مشکلساز خواهد بود و بحث رسوبزدایی در آن به وجود خواهد آمد که بایستی مدتی از مدار خارج شود. اما مانند دستگاههای قهوهساز، رسوبزدایی در آن خیلی سخت و دردسرساز نیست. نکتهای که اینجا بسیار مهم و بیشتر نمایان میشود این است که چای به دلیل شفافتر بودن نسبت به قهوه، وجود لرد رسوب جدا شده از دیواره بویلر در چای بسیار بهتر دیده میشود که این مسئله برای مشتری بسیار زننده است و ممکن است باعث ایجاد این ذهنیت بشود که کیفیت کار این کافه بسیار پایین است.
حذف رسوب از دستگاههای اسپرسوساز
در حال حاضر بهترین و حرفهایترین کافهها برای پایین آوردن TDS از دستگاههای Reverse Osmosis یا اسمز معکوس (RO) استفاده میشود که بهترین گزینه برای یخسازها، بویلرهای چای، فر رشنال، پخت غذا، نان و شیرینی نیز میباشد.
انتخاب دستگاه تصفیه آب مناسب برای کافهها
برای کافهها، تا جایی که ممکن است از یک دستگاه برای تأمین آب تصفیهشده برای دستگاه قهوهساز، بویلر، چای، فر رشنال و یخساز استفاده میشود. برای انتخاب دستگاه مناسب، باید چندین موضوع را در نظر گرفت:
میزان مصرف کافه:
اصلیترین پارامتر برای انتخاب دستگاه تصفیه آب مناسب برای یک کافه میزان مصرف آن کافه میباشد. مثلاً کافهای که حداکثر جمعیت آن به 30 نفر میرسد تا کافهای که فضای آن برای 150 نفر ساخته شده و در پیک مصرف 150 صندلی هم پر میشود در میزان مصرف با هم تفاوتهای بسیاری دارند که بر اساس میزان مصرف دستگاههای متفاوتی برایشان پیشنهاد میشود.
این موارد در انتخاب نوع دستگاه و ابعاد مثلاً ذخیره تاثیرگذار است.
محاسبه میزان مصرف آب در کافه
میزان مصرف به دو شکل محاسبه میشود: اول کل مصرف در شبانهروز. دوم، در زمان اوج مصرف، مثلاً موقع شام در یک ساعت که پیک مصرف آن کافه است، چقدر آب مورد نیاز است؟ با محاسبه این دو پارامتر، دستگاهی انتخاب میشود که در بیشترین زمان مصرف، دستگاه و ذخیره آب پاسخگو بوده و از همه مهمتر افت فشار آب در خروجی وجود نداشته باشد. زیرا دستگاههایی مانند دستگاههای اسپرسوساز حداقل فشار ورودی مشخصی را برای کارکرد نیاز دارند که اگر این فشار تأمین نشود، دستگاه خطا داده و کار نخواهد کرد.
اهمیت حجم تولیدی و ابعاد دستگاهها
یکی از مواردی که حائز اهمیت است، حجم تولیدی و ابعاد دستگاهها است. مانند ابعاد بویلر، چای یا مهمتر از آن ابعاد دستگاه یخساز. به عنوان مثال یخساز 100 کیلوگرمی مصرف آب بیشتری نسبت به دستگاه 50 کیلوگرمی دارد.
دستگاههای تصفیه آب مناسب برای کافهها
دستگاههایی که برای کافهها در نظر گرفته میشوند، معمولاً در ابعاد خانگی 50 گالنی و 100 گالنی هستند. در ابعاد نیمهصنعتی، 400 گالنی مینی، 400 گالن 20 اینچ اسلیم، 400 گالنی 20 اینچ جامبو یا Fat موجود هستند. مخازنی هم که برای کافهها در نظر گرفته میشود، از 19 لیتری شروع میشود و به 35 لیتری، 44 لیتری و 80 لیتری میرسد. این مخازن تحت فشار هستند و برای تامین فشار اولیه برای دستگاههای بویلر و یخ ساز نیازی به پمپ ندارند تا آب از مخزن برای دستگاه قهوهساز یا یخساز پمپاژ شود.
جایگذاری مصرفکنندهها و دستگاههای تصفیه آب
یکی از موارد دیگری که در انتخاب نوع دستگاه و ابعاد مخزن ذخیره باید در نظر گرفت، جایگذاری مصرفکنندهها، قهوهساز، بویلر، یخساز و فاصله آنها با یکدیگر است. همچنین جایگذاری تصفیه آب نیز نقش بسزایی در انتخاب نوع دستگاه دارد. مثلاً اگر مجبور باشیم دستگاه را در جایی قرار دهیم که ابتدا یخساز را تغذیه کند و بعد قهوهساز را، به دلیل اینکه قهوهساز با مخزن ذخیره که از مخازن تحت فشار هستند فاصله پیدا کرده و قبل آن یک دستگاه پرمصرف قرار گرفته است، به احتمال زیاد با افت فشار مواجه میشویم و برای مواجه نشدن با این مشکل محاسبات ما برای انتخاب نوع دستگاه، مخصوصاً مخزن ذخیره، متفاوت خواهد بود.
انتخاب دستگاه مناسب برای شرایط مختلف
گاهی مجبوریم به دلیل کمبود فضا برای جایگذاری یک دستگاه نیمهصنعتی و بزرگ، از دو دستگاه مینی استفاده کنیم تا دستگاه پرمصرفی مانند یخساز یا فر رشنال جداگانه تغذیه شود. گاهی مجبوریم دستگاه 100 گالنی را با یک مخزن 44 لیتری فیکس کرده و برای کافهای نصب کنیم و گاهی دستگاه 400 گالنی را با مخزن 35 لیتری ست کرده و نصب کنیم.
تعیین ظرفیت دستگاه و مخزن ذخیره
موارد مصرف از یک مصرفکننده تا چندین مصرفکننده، میزان نیاز آب در شبانهروز و در پیک مصرف، دستگاههای قهوهساز، یخساز، بویلر، چای و غیره و جایگذاری خود دستگاه تصفیه آب با کمی محاسبات تخصصی تعیین میشود. این محاسبات نشان میدهند که دستگاه با چه ظرفیت تولیدی مورد نیاز است و مخزن ذخیره چه اندازه باید باشد.
همکاری شرکت FAP با کافههای متعدد
شرکت فرایند آب پارس در طول سال های فعالیت خود افتخار همکاری با کافههای متعددی را به عنوان مجری طرح تصفیه آب داشته که برخی از آنان عبارتند از:
- کافه رستوران ایتالیایی پستو
- کافه رستوران شاهنامه
- کافه پامکین
- کافه دارا
- مجموعه کافی شاپ های زنجیره ای تکسین
- کافه سنسو
- کافه ذهن
- کافه اقاقیا
بهترین قیمت دستگاه تصفیه آب در فرایند آب پارس
برای خرید دستگاه تصفیه آب اورجینال، انتخاب برند و مدلی که به خوبی با شرایط کافه شما همخوانی داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت FAP فرایند آب پارس، که سالهاست در زمینه تولید دستگاههای تصفیه آب فعالیت دارد، محصولات معتبر را با گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مناسب به مشتریان خود ارائه میدهد.
از طریق وبسایت فرایند آب پارس، میتوانید در زمانی کوتاه به خرید آنلاین دستگاه تصفیه آب مورد نظر خود بپردازید. امکان مشاهده جزئیات و مقایسه محصولات مختلف، انتخاب بهترین گزینه برای کافهتان را آسانتر میکند.
شرکت فرایند آب پارس، آماده ارائه اطلاعات تکمیلی درباره قیمتها و مشاوره خرید به مشتریان است. برای این منظور، میتوانید به صورت ۲۴ ساعته با مشاوران مجرب این شرکت به شمارههای (021)88880627-88199161 تماس بگیرید و از راهنماییهای آنها بهرهمند شوید.